Hormon testi

Adetin 3. Günü gidiyorsun kan veriyorsun sonra onlar sana ne zaman çıkacağını söylüyorlar bu kadar.

Nasıl yapılıyor acaba kolay mı ve ilk bu adım mı yapılıyor Bebek için engel durumumuz var mı dıye baktırmak için. Doktora gittim cevaplamadı duzgunce
Başlangıçta istenen standart bir şey. Hormon değerleri önemli biliyorsun, özellikle çocuk tedavisinde.

Fsh, amh, tsh, e2, prolaktin vs. Gibi pek çok hormona bakarlar. Normslden alçak, ya da yüksek olmaları çeşitli sorunlara sebep olur. Bununla pko, prolaktin yüksekliği, menapoz gibi pek çok çocuk olmasına engel olacak rahatsızlıklar teşhis edilir. Adetin 3. Günü olması gerekir. Çünkü Fsh gibi bazı değerler yalnızca o dönemde net çıkar.Daha başlangıçta detaylı bir hormon testinin yapılması gerekir.

Hormon tahlilleri ilk adımlardan biri. Hormonlarda sorun Varsa, direk tedavisine başlanabilir. Ardından rahim filmi, yani Hsg filan çekilir. Böylece sorun olup olmadığı anlaşılır ve gerekiyorsa tedaviye başlanır. Tedavinin şekli belirlenir.

Kimisinde tedavi için yumurta takibi, ya da yumurta çatlatıcılar yeterliyken, kimisinde direk tüp bebeğe geçilir. Erken menapoz gibi durumlarda mesela. Ya da histereskopi, laporoskopi gibi operasyonlar yapılabilir. Bunlar da daha ileriki adımlar oluyor.

3 tane aynı içerikte konu açmışsınız . Keşke hepsini tek bir konuda toplasaydınız .

Teşekkürler

Hep bu konuyla ilgili üç farklı konu açmışsınız. 1. Si tek bir konuda toplayabilirdiniz. Her bir sorunuz için ayrı konu açmaya gerek yok.

2. Si doktor hormon testi istedi filan deyince ben ve pek çokları gibi dertli bir yolun yolcusu, uzun süredir bekleyen, ve artık tedavi aşamasına geçmiş biri diye düşündüm ilk anda. O yüzden detaylı yazdım süreci. Çünkü ilk erken menapoz olduğumu öğrendiğimde, 27 yaşımda, şaşkın, üzgün, bütün bunlara yabancı bir haldeydim.

Diğer konudan anladığım kadarıyla yeni evlisiniz. Takılmayın bu kadar.doktora gidin, tahlil yaptırın. Gebelik istiyorsunuz belli, doktor tavsiyesiyle folik asit filan başlayabilirsiniz. İlk 1 sene beklemek çok normaldir. Abartmayın bu kadar. 4 senedir bekliyorum. Yine de buraya konu açıp durmuyorum.

Bu arda diğer konunuzla ilgili yazayım. Tekrar tekrar yazmamış olayım. Evet belin altına yastık koymak ve yarım saat beklemek işe yarıyor. Oğlumda 3. Ayda hamile kalmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…