hormon testi ve normal sonuç diyen doktor!!

183314

İnan sana değil kastım.. Cahille sohbeti kestim !
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.092
2.000
63
31
Prolaktin 15
FSH (folliküler faz): 4.7
LH (folliküler faz):9,61
E2 (Postmenepoz):182,2

Adetin 3. günü yapıldı bu testler e2 çok yüksek değil mi sizce lütfen biri bişey desin :/ pko'lu oldugum söylendı bunu bana başka doktor demişti bu gttiğimde o doktor yok.. sabah gidiyorum baska doktor öğle sonu başka doktor :( hepsine dedm pko'lyum dıye sonuca bakan doktor e2 182 mi yuh dedi snrada normal canım sonucun sabah bana gelmedin benım hstam değilsn dedi gönderdi beni!

FSH ( SONUÇ 4,7) Referans Değerler
folliküler faz IU/L 3,5-12,5
ovülasyon fazı IU/L 4,7-21,5
luteal faz IU/L 1,7-7,7
Postmenepoz IU/25,8-134,8

LH (SONUÇ 9,61) Referans Değerler
folliküler faz IU/L 2,4-12,6
ovülasyon fazı IU/L 14-95
luteal faz IU/L 1-11,4
Postmenepoz IU/L 7,7-58,5

Estradiol (E2 sonuç 182,2) Referans Değerler
Postmenepoz pg/mL 5-54,7
folliküler faz pg/mL 12,6- 166
ovülasyon fazı pg/mL 85,5-498
luteal faz pg/mL 43,8-211

PROLAKTIN (SONUÇ:15) Referans değerleri ng/mL 6-29,9

LH fsh dan yüksek olmamalı üstelik e2 de yüksek pko olabilirsiniz
PKO'dan şüphelenilmesini sağlayacak en önemli iki belirti kadında gecikmelerle seyreden bir adet düzensizliği ve normaldışı bir tüylenmenin olmasıdır.

Tüylenme "yarım kalan foliküllerden" testosteron ve diğer "erkeklik" hormonlarının fazla miktarlarda üretilmesine bağlıdır.

LH fsh dan yüksek olmamalı üstelik e2 de yüksek pko olabilirsiniz
PKO'dan şüphelenilmesini sağlayacak en önemli iki belirti kadında gecikmelerle seyreden bir adet düzensizliği ve normaldışı bir tüylenmenin olmasıdır.

Tüylenme "yarım kalan foliküllerden" testosteron ve diğer "erkeklik" hormonlarının fazla miktarlarda üretilmesine bağlıdır.
ultrasonla bakıldığında zaten pko olduğum söylendi ama o doktoru bulamıyorum .. diane 35 vericekti. bunu 3 ay kullanıcakmısım ama sonrasını bılmıyorum işe yarıyor mu alıp almamak konusunda da kararszım sadece diane 35 için ben haftalardr ugrasıyorum gider kndım alırım eczaneden sadece onunla bitiyorsa

ultrasonla bakıldığında zaten pko olduğum söylendi ama o doktoru bulamıyorum .. diane 35 vericekti. bunu 3 ay kullanıcakmısım ama sonrasını bılmıyorum işe yarıyor mu alıp almamak konusunda da kararszım sadece diane 35 için ben haftalardr ugrasıyorum gider kndım alırım eczaneden sadece onunla bitiyorsa
Yine de doktorunuzla görüşmeden almayın sizin adet düzensizliğiniz kilo ve tüylenme gibi şikayetleriniz var mı?

Yine de doktorunuzla görüşmeden almayın sizin adet düzensizliğiniz kilo ve tüylenme gibi şikayetleriniz var mı?

evet adetlerim düzensiz bu yüzden gttm zaten tarlusal kullanarak oldum 62.günde :( aşırı kılo sivilce falan yok göbek göğüs ucu gibi yerlerde tüylenme var.. zaten pko oldugum kesin de ilaç alamıyorum bi türlü

Back