Hormon testi sonuçlarım. Bilgisi olanlar baksın lütfen

Merverd

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
2.056
1.599
27
Selamlar. Ben gecen ay polikistik over oldugumu ogrendim. (bebek istiyorum) Doktorum adet olmam icin activelle isimli ilaci kullanmami istedi. Kullandim ve adetimin 3. Gunu hormon testi yaptirdim. Sonuclari aldim fakat doktorum izinde oldugu icin sizlere danismak istedim..
Degerlerim sizce olmasi gerektigi gibi mi yoksa bi sorun var mi? Bilgisi olanlar bana yardimci olurlarsa coook sevinirim
:KK51:

Sonuclarim şu şekilde;

Tsh= 2.28
Ft3= 5.21
Ft4 = 13.5
Fsh= 3.87
Lh = 6.49
E2 = 24.3
Prolaktin= 5.89
Dhea-so4 = 282.4
Testosteron = 0.462

Tah 0.4 ile 4 arası olmalıymış
Ft3 4.44 en yüksek olmalıymış sizde yüksek çıkmış
Vs vs netten bakıp bilgi alabilriisniz hepsi yazıyor

Zaten sonuçta referans değerler yok mu

Sınırı aşan ya da altında kalana yıldız vs atıyor laboratuvar

Yanında sınır değerler yok mu

Yani sayılar olur arada tire vs olur

Doktor yahut sağlık çalışanı değilim sınırlar konusunda hiç bilgim yok
Evet şuan gordum. 6-29 arası olmaliymis. Yani düsük. Tesekkur ederim. Diger degerlerimi de kiyasladim. Sadece prolaktin süt hormonum düsük degerde

Prolaktinden cok cektim ben. 20yi gecmemesi gerekiyor. Gectigi vakit gebe kalmaya engel oluyor prolaktininiz iyi yani
Prolaktin 6-29 arasi olmasi gerekiyormus hormon tahlilime yildiz atilmis sanirim dusuk gorduler. Bi doktorumla goruseyim daha kesin olur. Siz neler uyguladiniz hamile kaldiniz mi?

prolaktin düşüklüğüne kullandığın ilaç neden olmuş olabilir yan etkilerini bir oku istersen bir de nette aşağıdaki bilgiyi buldum belki işine yarar? regl düzensizliğin oluyor muydu peki.
pko için soğan kürü çok etkili diye dinlemiştim bir hocadan.

Prolaktin hormonu yükselten bitkiler
  • Taze beyaz üzüm
  • Kırmızı siyah mor üzüm
  • İncir ( Kuru veya taze )
  • Dere otu
  • Maden suyu

prolaktin düşüklüğüne kullandığın ilaç neden olmuş olabilir yan etkilerini bir oku istersen bir de nette aşağıdaki bilgiyi buldum belki işine yarar? regl düzensizliğin oluyor muydu peki.
pko için soğan kürü çok etkili diye dinlemiştim bir hocadan.

Prolaktin hormonu yükselten bitkiler
  • Taze beyaz üzüm
  • Kırmızı siyah mor üzüm
  • İncir ( Kuru veya taze )
  • Dere otu
  • Maden suyu
Merhaba tgb34 tgb34 kullandigim ilacin icerigini arastirmadim hic internetten bir bakarim. Ilgin icin tesekkur ederim :)
Maden suyu gunde 1 tane icerim. Kuru inciri iki ay once cok yemistim ama pkoslulara onerilmedigini duydugum icin yemeyi birakmistim. Sogan suyu iki ay kullandim ama bende ise yaramadigini dusundum. Sadece akintilarim cogaldi. Prolaktin hormonumun cok dusuk oldugunu dusunmuyorum sadece sinirin biraz altinda. Hayit tohumu suyunu hic duydun mu ? hormonlari dengeliyormus. Biraz arastirip onu icmek istiyorum ama bi sorun cikmasindan korkuyorum

tgb34 tgb34 bu ara atlamisim. Adetlerim cok duzensiz. Ilac kullanmadan olamaz durumdayim doktorum adet olmam icin activelle denilen ilaci verdi ve oldum. Hormon testi istedi ve ona gore vi tedavi uygulayalim dedi. doktorum suan izinde dondugunde kontrole gidicem tekrardan.

tgb34 tgb34 bu ara atlamisim. Adetlerim cok duzensiz. Ilac kullanmadan olamaz durumdayim doktorum adet olmam icin activelle denilen ilaci verdi ve oldum. Hormon testi istedi ve ona gore vi tedavi uygulayalim dedi. doktorum suan izinde dondugunde kontrole gidicem tekrardan.
hayıt ekstraktı kullanmaya başladım ben de nedensiz regl düzensizliğim oldu (yani doktorlar birşey bulamadı) son aylarda bu nedenle başladım arkadaşım önermişti, suyunu kullanmadım ama forumda duydum çok faydasını gören var

hayıt ekstraktı kullanmaya başladım ben de nedensiz regl düzensizliğim oldu (yani doktorlar birşey bulamadı) son aylarda bu nedenle başladım arkadaşım önermişti, suyunu kullanmadım ama forumda duydum çok faydasını gören var
Sizde ise yaradi mi peki?

Sizde ise yaradi mi peki?
Evet cnm reglim düzene girdi sanki yani regl öncesi başladım, regl zamanı hormon testleri yapıldı doktor sen bir şey mı kullanıyorsun sonuçlar gayet iyi dedi. Hayıt tohumu öneren doktorlar var tabi.

X