Hormon testi sonuçları .. e2 (östrojen) düzeyi ve prolaktin düzeyi sizce nasıl ?

oooYaGMuRooo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
397
3
116
merhaba ..

25 yaşındayım , evli değilim..adet gecikmesi şikayetiyle dr a gittim.. o da bana bu hormonları tetkik ettirmemi istedi..

bende tahlillerimi yaptırdım reglimin 3. gününde..

prolaktin yüksek çıkınca hastanedeki dr bu sabah tekrar ölçtürmemi istedi..

sizinde yorumunuzu bekliyorum..şimdiden teşekkürler..

TSH_____1,77

normali__0,47 - 4,68

FSH_____4,93

foliküler faz: 1,98 - 11,6
lüteal faz : 1,38 - 9,58
postmenapoz:21,5 - 131

LH______3,81

foliküler faz: 2,58 - 12,1
lüteal faz : 0,83 - 15,5
postmenapoz:13,1 - 86,5

E2 (östrojen)_____22,71

foliküler faz: 26,5 - 161,2
preovulatuvar:186,5 - 382,4
lüteal faz : 33 - 201
postmenapoz:5,3 - 38,4

PROLAKTıN_____46,9

normali__3- 18,6

ama birde östrojen hormonu normal değerlerin altında gibi gözüküyor..

çarşambaya randevu aldım.. ama şu an çok strese girdim .. östrojen normal düzeyler de mi acaba ? cevaplarsanız sevinirim..

Son düzenleme:

merhabalar adetli iken östrojen hormonu zaten beklendiği gibi düşük cıkmalıdır adet herseyin sıfırlandığı yeni bir dönemin basladığı gün olarak kabul edildiği için genellikle hormon tahlilleri de bugünlerde yapılır daha sonraki zamanlarda yumurtlama başlayacağı için bununla birlikte östrojen seviyesi artacaktır prolaktin hormonun için ise söyleyeceğim çok labil bir hormondur birçok şeyle yükselir yemek yeme , heycanlanma vs gibi gerçek degerini öğrenmek için makroprolaktin seviyeni ölçtürmende fayda var adetlerinde düzenli ise yüksek prolaktin pek inandırıcı olmaz sevgiler

doktor bey cevabınız için çok teşekkürler..

doktorumda 10 gün sonra tekrar prolaktini ölçtürmemi istedi..henüz ilaç vermedi o sonuca göre bakacak artık..

ama önemli olan ultrasonda yumurtalıklarımda multikist olduğunu söyledi..

korkulacak birşey yok dedi..

ama yinede ben çok endişelendim.. herhangi bir ilaç vermedi..

sizce multikist nasıl bir durumdur.. çikolata kistiyle bir ilgisi var mıdır ?

tekrar teşekkürler..

merhabalar multikist polikistik yumurtalik gorunumu var demek istemistir cikolata kistiyle alakasi yok korkulacak bir durum soz konusu degil gecmis olsun

merhabalar multikist polikistik yumurtalik gorunumu var demek istemistir cikolata kistiyle alakasi yok korkulacak bir durum soz konusu degil gecmis olsun

dr bey tekrar teşekkürler cevabınız için ..

polikistik over değil dedi..

multikist olduğunu söyledi.. ama herhangi bir ilaç vermeye gerek yokmuş..

acaba kendiliğinden geçer mi bu kistler..normalde olması gereken sayıdan fazlaymış ..vücudun atması gerekirmiş normalde ama atmamış heralde..

bu böyle artarak devam eder mi ?

sadece fazla kilolarını ver dedi.. kiloda sebep olabilirmiş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…