Hormon testi sonuçları .. e2 (östrojen) düzeyi ve prolaktin düzeyi sizce nasıl ?

oooYaGMuRooo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
397
3
116
merhaba arkadaşlar ..

25 yaşındayım , evli değilim..adet gecikmesi şikayetiyle dr a gittim.. o da bana bu hormonları tetkik ettirmemi istedi..

bende tahlillerimi yaptırdım reglimin 3. gününde..

TSH_____1,77

normali__0,47 - 4,68

FSH_____4,93

foliküler faz: 1,98 - 11,6
lüteal faz : 1,38 - 9,58
postmenapoz:21,5 - 131

LH______3.81

foliküler faz: 2,58 - 12,1
lüteal faz : 0,83 - 15,5
postmenapoz:13,1 - 86,5

E2 (östrojen)_____22,71

foliküler faz: 26,5 - 161,2
preovulatuvar:186,5 - 382,4
lüteal faz : 33 - 201
postmenapoz:5,3 - 38,4

PROLAKTıN_____46,9

normali__3- 18,6

prolaktin değerimi sabah aç karnına tekrar ölçtürücem..

hastanedeki dr bazen yüksek çıkabilir tekrar yaptır dedi..

ama birde östrojen hormonu normal değerlerin altında gibi gözüküyor..

çarşambaya randevu aldım.. ama şu an çok strese girdim ..

sizce nasıl?

Son düzenleme:
öyle mi diyorsun tatlım en kısa zamanda iyileşirsin umarım..

internette araştırma yaptım biraz östrojen değerleriiçin düşük gibi gözüküyor ama ..

prolaktini yarın yeniden ölçtürücem..

canım östrojen adet gününle orantılı düşük değil ancak prolaktin çok yüksek 25 e kadar problem olmuyorda 25 ten sonrası yumurtlama bozukluğu adet görememe adet düzensizliği gögüslerden süt gelmesi gibi şeylere sebep oluyor.
sanırım doktorun bunla ilgilenip prolaktin tedavisi verir ve düşürür.

arkadaşlar çok teşekkürler cevaplarınız için ikide bir girip bakıyorum cevap var mı diye..

sabahki sonucu da burada paylaşırım artık.. çarşambada kendi dr uma randevu aldım .. bakalım o bir baksın da..

arkadaşım sorun edilecek birşey yok bence.E2 biraz düşük ve prolaktinin yüksek ama tedavisi var.FSH VE LH hormonun çok güzel.bence bu hormonlar daha önemli özelliklede FSH.moralini bozma.Benimde dhea-so4 hormonum yüksek malesef onunla ugraşıyorum.

teşekkürler Lalmina :)

bugün tekrar gösterdim dr a.. e2 için 50 ' nin altında olması lazım dedi..sadece prolaktine baktır dedi..

prolaktin sonucu 13.30 da çıkacak..

prolaktin yüksek canım o yüzden sana ilaç verecek ama çok iğrenç bir ilaç ben 2 ay içtim ama bir ben bir allah bilir çektiğimi.kabızlık,şişkinlik ,miğde bulantısı ,baş dönmesi ben acillik oldum ama içmek zorundasın çünkü başka türlü dğşmüyor birde hayıt tohumu düşürür diyorlar ama bielmiyorum

selamlar :)

2. test sonuçları 17 lerdeydi.. dr 1 günde bu kadar fark olmamalı dedi..

10 gün sonra tekrar yaptır dedi ona göre bakacak..

ama bu arada yumurtalıklarımda multikist çıktı..endişelenecek birşey yok dedi ama ben yinede endişelendim ..

aranızda bu konuda bilgisi olan var mı acaba ?

evet çok fazla fark olmuş doktorun tekrarlatması normal canım.eğer doktorun endişelenme diyorsa hiiiçç kafana takma bendede foliküler kist olmuştu gecen ay sorun değil önümüzdeki ay adetle atarsın dedi ama ben nasıl olur ya bende kist hiç olmazdı ayy ya bide adet görmezsem demeye başladım kendi kendime sonra adet oldum bidaha baktı tamam kist kaybolmuş dedi o yüzden endişe etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…