hormon testi FSH kafama takildi yardimmmmmmm

happygelin

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
43
1
18
İstanbul
Son İki ay üstüste kimyasal gebelik yaşadım bu ay hormon testini yaptırdım bugun adetinin 3 gunu fsh değerin 12.19 çıktı internetten arastrdigimda sınırda yani şüpheli cikio daha önce bu testi yaptıran ve sonucu bunun gibi olanlar uyuyamiorim bile korkmam gereken bi yukseklikmidir yardımcı olunn pazartesi doktora gidicem ozmana kadar içim içimi yemesin

Yumurta rezervinde azalma olduğunu gösteriyor ama bu değer zaman zaman düşer ve çıkar net birşey diyebilmek için AMH testi yaptırmak lazım.Yumurta rezervi hakkında kesin sonucu bu test verir..

arkadaşlarrr yardımcıı olunn(
FSH 10,49 çıktı.Doktor erken menopoz dedi.26 yasındayım ve bekarım.bu değeri düşürmek için ne yapabilirim???

arkadaşlarrr yardımcıı olunn(
FSH 10,49 çıktı.Doktor erken menopoz dedi.26 yasındayım ve bekarım.bu değeri düşürmek için ne yapabilirim???

Erken menopoz demek için düşük bir değer bence. Benim 20 yaşımdayken 10.56 çıktı değerim, 1 sene sonra da 11'li bir değer çıktı. Doktor bir de AMH'ye bakmak lazım dedi ve o da 1.4 çıktı. Sonucu başka bir doktora gösterdim, AMH değerin çok normal sıkıntı yok bence dedi. Bunun üstünden 3 sene geçti, bir daha hiç test yapmadım ve gerdek gecesi hamile kaldım. Son derece de düzenli adet gören, düzenli yumurtlayan biriyim. Öyle bir FSH'ye bakıp erken menopoz teşhisi konması saçma. Hem ben daha sonra vajinusmus tedavisi olduğum bir doktora anlattım durumu, 15'leri falan bulmadan ciddi bir tehlikeden söz edilmez, boşuna bir FSH değeriyle insanı germenin alemi yok dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…