• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hormon tahlili sonuçlarım

vitalik10

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
24
0
16
İstanbul
Kizlar benim hormon tahlilimde Lh sonucum 6.13 fsh sonucum da 5.12 cikmis bunlar yuksek degerler degil ama forumda gezinirken lh nin fsh den yuksek olmasinin pcos oldugunu okudum ve gozum korktu. Doktorum da bu konuda herhangi bir sey soylemedi. Lutfen konuyu bilen bir arkadas bana yardimci olsun :( Bu arada hamileydim ve dusuk yaptim ondan da kaynaklanabilir mi bilmiyorum :(

Kizlar benim hormon tahlilimde Lh sonucum 6.13 fsh sonucum da 5.12 cikmis bunlar yuksek degerler degil ama forumda gezinirken lh nin fsh den yuksek olmasinin pcos oldugunu okudum ve gozum korktu. Doktorum da bu konuda herhangi bir sey soylemedi. Lutfen konuyu bilen bir arkadas bana yardimci olsun :( Bu arada hamileydim ve dusuk yaptim ondan da kaynaklanabilir mi bilmiyorum :(

Dogru, eger lh fshdan yusekse pcos olabilir sende bu yuzden dusuk yapabilirsin ve zor hamilede kalabilirsin. zaten yuzde 15 kadinda var bu hastalik uzulmene gerek yok, caresi var nede olsa.
doktoruna sorman gerek senin yumurtaliklarina bakmalari gerek orda eger o engel kist varsa aliniyor sonra sana hormon duzeltici hap veriyorlar. eger adet olmuyorsan/duzensizse senin icin hormon ignesi verip yumurtaliklarini aktiflestiriyorlar bunun icin cok sik controle gidebilirsin.
Biraz uzun bir terapi bu sabretmen gerek ve saglina iyi bakman gerek hazir yemek yememelisin, kendine dogal diyet yapmalisin.
birde jinekolojideki doktoruna sorman gerek eger doktorun bisey soylemediyse yinede senin suphe etigini ve endilesendigini soyle. boylece doktorlar daha ciddi ve ustunde durabilirler. Insanlarin tahmin etigi ve hissetikleri seyler hep ilk o hastalik ciktigi icin doktorlar boyle durumlari daha cidi alirlar.!!! umarim yardimci olabilmisimdir

Canim cok tesekkur ederim cok guzel anlatmissin soyle ki ben 7 ay once gittigimde doktora prolaktinim cok yuksek cikmisti yuzun ustundeydi ve duzensiz adet oluyordum uc ay prolaktin icin tedavi oldum cok sukur dustu ama iste dusukten sonraki son tahlilimde sonuclar boyle cikti ultrason muayenemde bir sorun gozukmedigini soyledi ama aklim karisti :(

Tatlım hiç korkma bendensin ...aynı durumdayız benim de fsh 7 lh 8 çıktı ultrason sonuçlarım da herşey normal hiç öyle bişey yok ,doktorun beynini yedim pkoslu muyum diye yok niye lh daha büyük diye.O da dediki bir kere pkos olması için lh değerinin fsh değerinden en az 1.5 kat fazla olması lazım sen de bu yok ultrasonda normal zorla pkos mu diyeyim sana dedi :) yani panik yok düşüğünün bunla ilgisi olamaz bence ortada pkos yokken yani senin LH değerin7,5 falan olsaydı doktorun düşünürdü zaten

Tatlım hiç korkma bendensin ...aynı durumdayız benim de fsh 7 lh 8 çıktı ultrason sonuçlarım da herşey normal hiç öyle bişey yok ,doktorun beynini yedim pkoslu muyum diye yok niye lh daha büyük diye.O da dediki bir kere pkos olması için lh değerinin fsh değerinden en az 1.5 kat fazla olması lazım sen de bu yok ultrasonda normal zorla pkos mu diyeyim sana dedi :) yani panik yok düşüğünün bunla ilgisi olamaz bence ortada pkos yokken yani senin LH değerin7,5 falan olsaydı doktorun düşünürdü zaten
Derin bir ohh cektim sayende canim cok tesekkur ederim supersin. Hemen hemen her ay iki kez gidiyorum doktora ve uzun suren ultrason muayenesinden geciyorum en ince ayrintisina kadar degerlendirdigi icin sormak istemedim acikcasi doktoruma ama beni gercekten coook rahatlattin.

Back