Hormon tahlili sonuçlarım normal mi?

insaallah bu kez hayirlisi ile tutar bazen doktorlarda bize zaman kaybettirebiliyor ama vardir herseyde bi hayir saglikli olsun yeter ki ama gec olsun napalim

insaallah bu kez hayirlisi ile tutar bazen doktorlarda bize zaman kaybettirebiliyor ama vardir herseyde bi hayir saglikli olsun yeter ki ama gec olsun napalim
Aynen öyle bazılarına soru soruyorsun anlamaman için çırpınıyor sanki tonlarca muayene parası veriyorsun bilgi alamıyorsun ondan sonra eve geliyorsun aklında sorular oradan buradan araştır soruştur kafayı yiyorsun ama rabbim hayırlı zamanda nasip etsin.

Canım ben bugün sonuçlar için doktora gittim herşey normal dedi , bende AMH testide yaptırmak istiyorum deyince devlette yapılmıyor malesef özelde yaptırın dedi. Yani TSH değerim 3.49 çıktı ve bu risk ise neden bana söylemedi ya da ilaç vermesi saçma değilmi ya

AMH testi özel bir test 150 200 tl arası bir şey özeller yapıyor . 3,49 normal değerlerde görünüyor çünkü bu yüzden de önemsemiyorlar bana da aynı şeyi yapmışlardı .
1 Yıl sonrasında tsh 2 katına çıkmıştı siz çocuk istediğinizi belirtmiş miydiniz bence mutlaka anti tpo baktırın içiniz rahatlasın tsh genelde bu yüzden yükselebiliyor .TSH 5 in üzerine çıkınca ilaca başlıyorlar

Bir daha ki ay tekrar hormon testleri tpo ya baktırırım o zaman canım bugün saraçoğlunu aradım FSH biraz düşük dedi 4.5 olması lazımmış bana 2.5 ay uygulanan bitkisel kür önerdi onu uygulamayı düşünüyorum

Benimki de böyle çıktı adetin 2. günü yapılan testte

TSH: 3.49
SERBEST T4: 0.9
FSH: 3.9
LH: 3.75
ESTRADİOL : 93.74
PROLAKTİN: 19.15

Adetin 3. gününde bakılan FSH hormonu değerinin 8-10'un altında olması normal kabul edilir. Adetin diğer zamanlarında bakılırsa daha yüksek çıkabilir ve sonuç yanıltıcı olabilir bu nedenle özellikle foliküler fazın başlangıcında yani adetin ilk günlerinde ölçüm yapılmalıdır.
E2 değeri (2.-3.gün) başlangıçta 50 pg/mL den az olmalıdır.
Ultrasonda folikül sayımı ve ölçümü yaptırdın mı?

ay canım ben bu hormon tahlili harici hiç bir test yaptırmadım o zaman benim e2 hormonum yüksek çıkmış 93.74 sonuçta ben geçen ay hergün adaçayı içtim adaçayıda yüsek östrojen içeriyor acaba buna bağlı yükselmiş olabilir mi ??

pko mu var sende
evet 2 ay önce rutin kontrolde doktorum hafif pko olduğumu söyledi. Bende hormon testleriyle netleştirmek istemiştim. Dün kendisini aradım bana herşey normal ama E2 hormonun yüksek çıkmış 50 ve altında olması gerekiyor sen birde AMH Testi yaptır ona göre konuşalım dedi.

Kendi testime de baktım e2 47 çıkmış e2 50 nin altında olduğunda
Hormon testini önümüzdeki ay tekrar yaptırın reglinin 2. ya da 3. günü ultrasonda folikül ölçümü sayımı yaptırın en önemlisi bu ben fsh düşük demelerini anlamadım 8 ile 10 altında olması yumurtalıkların iyi olduğu anlamına geliyor diye biliyordum.
Tabi ne kadar doğru bilmiyorum ama e2 de 50 nin altında olması gerek diye biliyorum .

evet sonuçlarını yazdığın ilk mesajda anladım zaten e2 nin yüksekliğinden dolayı pko olduğunu

evet sonuçlarını yazdığın ilk mesajda anladım zaten e2 nin yüksekliğinden dolayı pko olduğunu
E2 yüksek çıkmış bende 50 ve altında olması gerekiyormuş benimki 93.74 yani bu durumda benim yumurta rezervim kötümü oluyor ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…