Hormon tahlili sonuçlarım normal mi?

nickmidedin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
244
261
103
ESTRADİOL 22
FSH 4,76
LH 3.08
POLAKTİN 18,61
Testler adetin 3. günü yapıldı sizce değerler nasıl

orda deger araliklari vardir mutlaka kagitta yani ama ben kendi bilgilerime dayanarak soyluyorum ki anormal bi durum yok hepsi olmasi gerektigi gibi ama en saglikli yorumu doktor yapacaktir tabi :)

Benimki de böyle çıktı adetin 2. günü yapılan testte

TSH: 3.49
SERBEST T4: 0.9
FSH: 3.9
LH: 3.75
ESTRADİOL : 93.74
PROLAKTİN: 19.15

benimde tsh hormonum 7 çıkmıştı ve hipotiroidi olduğumu öğrendim doktorum bana tsh hormonunun gebelik olabilmesi için 1.5 ve 2 civarında olması gerekir dedi ve ilaca başlattı sizin doktorunuz ne der bilmem ama onu sorun mutlaka .

Değer aralıklarına baktığım zaman normal görünüyor, buna rağmen hipotiridi olma ihtimalim mi var ?

Değer aralıklarına baktığım zaman normal görünüyor, buna rağmen hipotiridi olma ihtimalim mi var ?
yok canım senin ki o kadar yüksek değil zaten ben öyle demiyorum yani doktoruna sor gebelik düşünüyorsan bu değer normal mi diye her doktor farklı yorumluyor çünkü.oksa hormonların gayet normal

yok canım senin ki o kadar yüksek değil zaten ben öyle demiyorum yani doktoruna sor gebelik düşünüyorsan bu değer normal mi diye her doktor farklı yorumluyor çünkü.oksa hormonların gayet normal
bebek düşünüyorum evet 2 ay önce pko dediler tahlil sonuçları da böyle çıktı

TSH benimde bu değerdeydi hiç bir doktor önemsemedi ne özel ne devlet 2 yıl önc baktırmıştım buı testlere döre aşılama ve iğne tedavisi denedim fakat tutmadı. 2 yıl sonra üniversitede tekrar hormon testi yaptırdım tsh 9 anti tpo 149 çıktı meğer haşimato hastasıymışım tsh bu değerdeyse mutlaka anti tpo baktırın bu tsh yı zamanla yükseltiyor ve gebeliği engelliyor ben şuan ilaç kullanıyorum

Birde hamilelikte tsh 2 2,5 civarında olmalı diyor kadın doğumcular siz dahiliye doktoruna gidip anti tpo baktırın bence

Birde hamilelikte tsh 2 2,5 civarında olmalı diyor kadın doğumcular siz dahiliye doktoruna gidip anti tpo baktırın bence
evet bende hasimatoluyum anti tpo 400lerde geziyir malesef asilama yapildi tuttu fakat kalp atisi durdugu icin kurtaj oldum.tsh cok onemli ama bazi doktorlar hic onemsemiyor benim doktorum cok duruyordu uzerinde.sakin.aksatma kontrollerini diye

evet bende hasimatoluyum anti tpo 400lerde geziyir malesef asilama yapildi tuttu fakat kalp atisi durdugu icin kurtaj oldum.tsh cok onemli ama bazi doktorlar hic onemsemiyor benim doktorum cok duruyordu uzerinde.sakin.aksatma kontrollerini diye
Genelde bu şekilde kendini belli ediyor aslında herkeste olmayabilir belki .
Benim 3,5 çıktığında hiç önemsemediler 1 yıl sonra aşılamada bakalım testi tekrarlayalım da demediler kendim 3 ay önce öğrendim .
Unutkanlık uyku hali eklem ağrısı üşüme b12 eksikliği demir eksikliği hepsi vardı ve beklenen sonuç haşimato çıktı .
Bazılarının yumurtalık kalitesini bozarak kısırlığa neden oluyormuş.
Doktorum baktı sorun yok dedi gebelikte tsh ve t4 önemli ilacı sakın bırakma dedi

aynen ilaci birakmamak lazim bendede butun etkileri vardi anlamiyir tabi insan . Allah baska.dert vermesin cok sukur ilaci var napalim

gorunurde hasimatodan baska bi sorun yok ancak olmuyor . nasip degil demekki diyorum ama doktor kontrolunude birakmiyorum.peki ya siz
Aynen benimde tsh ve haşimato başka sorun yok sebepsiz kısırlık denildi.
1 Kez menegonla iğne tedavisi
1 kez gonal f ile aşılama denedim tutmadı.
Ocakta tekrar gonal f ile aşılama deneyeceğim çünkü ilk aşılamamda ne tsh ya bakıldı ne de haşimato olduğum biliniyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…