Hormon sonuçlarıma bakar mısınız?????

zaytung06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2013
19
1
86
34
Ankara
Merhaba,
27 yaşındayım ve gebe kalmak istiyorum.
Adetimin 3. gününde hormon testi yaptırdım. Sonuçlarım TSH 2.08 , FSH 6.7, Prolaktin 15.13 , Estradiol <20 , LH 3.79 şeklindedir. Bunlar ne anlama gelmektedir acaba? Bilgisi fikri olan var mı acaba?

merhaba canım, yanlıs bırsey dıyerek senı panık ettırmek ıstemem ama sankı prolaktının bıraz yukses gıbı ve benım bıldıgım prolkatının yukseklılıgı gebe kalmayı engellıyor . hatta dur bak sen boyle konu acınca sunu buldum nette...oku ıstersen ha buarada Doktorun sana bırsey demedı mı? buarad FSH normal degerde LH da aynı sekılde yanı 10'nun uzerınde olmadıgı surece tehlıke yok ama 10 ve uzerı acılen bebek yap demek .bu ıkı hormon senın her ay yumurtladıgını ve yumurtanın catladıgını gosterır. prolaktınıde soyle dusun sımdı kadınlar dogum yapınca sütlenıyor ya emzırdıgın surece de korunmana gerek kalmıyor süt koruyor derler işte bu prolaktın hamılelık boyunca yukselır sutun kesılene kadar devam eder. eger bu deger sen gebe degılken yukselırse orda bır terslık vardır dıye dusunuyorum gel gor kı senınkı cok yukses degıl ama bır sıtede okudum 13-15 aralıgı normalmıs . bak kopyaladım sana oku.

Prolaktin hormonu kadınlarda adet siklusu içerisinde değişmeler gösterse de yaklaşık olarak değeri 13-15 µg/L civarındadır. bununla ılgılı pek cok sıte var google den arama yap cıkar .yada en guzelı doktoruna sor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…