Hormon degerlerim gebe kalmama engel mi?

MeleGim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009
2.472
3
0
İstanbul
merhaba doktor bey benim hormon degerlerimi sorucaktım size menogon tedavisinden önce ve sorası için
TSH 2,68
FSH 9,33
LH 24,47
E2 58,47
PROLAKTıN 0,862
ıNSÜLıN 5,02
GLUKOZ 84
BU MENOGONDAN SONRA OLDU VEDE COK YUMURTA OLDU HEPSıDE KÜÇÜK KÜÇÜK TEDAVıM YARIDA KALDI...BEN EŞıM ASKERE GıDıCEK DıYE DENEMEK AMACLI TEDAVı OLDUM BUNDAN 8AY ÖNCE GEBE KALDIM NORMAL YOLLA FAKAT DÜŞÜK YAPTIM

TEDAVıDEN ÖNCE
FSH 6,85
LH 9,96
E2 52,65
PROLAKTıN 33,19
PROLAKTıNıM ıÇıN DOSTıNEX KULLANDM 8Lı Bı KUTU BıTMEDEN 0.862YE DÜŞTÜ ıLACI KESTıM BUKADAR DÜŞMESı GEBELıĞE ENGELMıDıR SAOLUN VEDE PCO OLABıLECEĞıNı SÖYLEDı DOKTORUM FAKAT ıGNELERDEN SORAKı GÖRÜNÜM OLABıLECEĞıNıDE SÖLEMıŞTı...YANı ıĞNELERDEN ASIRI YUMURTA GÖRÜNÜMÜ PCOYA BENZER DEDı NE OLABLR BıLEMEM DEDıTEDAVı GÖRDÜĞÜN DOKTORDA ASIRI YUMURTLAMA OLUNCA BASKA DOKTORA GıTTıM O ÖYLE DEMıŞTı TEDAVı GÖRDÜĞÜM DOKTORDA Bı COK ıYı YUMURTLAMAN BıR PCO OLABLR DEDı...YASIM 20...COK TEŞŞEKKÜR EDERıM ŞıMDıDEN SAOLUN GEBE KALMAMA ENGELMı DEGERLERıM BıRDE FSH VE LH ıÇıN HERHANGı BıR ıLAÇ YOKMU DÜZENE GıRMESı ıÇıN..SAOLUN

EŞıMEDE VARıKOSEL TEŞHıSı KONULDU

Son düzenleme:
merhaba doktor bey benim hormon degerlerimi sorucaktım size menogon tedavisinden önce ve sorası için
TSH 2,68
FSH 9,33
LH 24,47
E2 58,47
PROLAKTİN 0,862
İNSÜLİN 5,02
GLUKOZ 84
BU MENOGONDAN SONRA OLDU VEDE COK YUMURTA OLDU HEPSİDE KÜÇÜK KÜÇÜK TEDAVİM YARIDA KALDI...BEN EŞİM ASKERE GİDİCEK DİYE DENEMEK AMACLI TEDAVİ OLDUM BUNDAN 8AY ÖNCE GEBE KALDIM NORMAL YOLLA FAKAT DÜŞÜK YAPTIM

TEDAVİDEN ÖNCE
FSH 6,85
LH 9,96
E2 52,65
PROLAKTİN 33,19
PROLAKTİNİM İÇİN DOSTİNEX KULLANDM 8Lİ Bİ KUTU BİTMEDEN 0.862YE DÜŞTÜ İLACI KESTİM BUKADAR DÜŞMESİ GEBELİĞE ENGELMİDİR SAOLUN VEDE PCO OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ DOKTORUM FAKAT İGNELERDEN SORAKİ GÖRÜNÜM OLABİLECEĞİNİDE SÖLEMİŞTİ...YANİ İĞNELERDEN ASIRI YUMURTA GÖRÜNÜMÜ PCOYA BENZER DEDİ NE OLABLR BİLEMEM DEDİTEDAVİ GÖRDÜĞÜN DOKTORDA ASIRI YUMURTLAMA OLUNCA BASKA DOKTORA GİTTİM O ÖYLE DEMİŞTİ TEDAVİ GÖRDÜĞÜM DOKTORDA Bİ COK İYİ YUMURTLAMAN BİR PCO OLABLR DEDİ...YASIM 20...COK TEŞŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN SAOLUN GEBE KALMAMA ENGELMİ DEGERLERİM BİRDE FSH VE LH İÇİN HERHANGİ BİR İLAÇ YOKMU DÜZENE GİRMESİ İÇİN..SAOLUN

EŞİMEDE VARİKOSEL TEŞHİSİ KONULDU

EŞİMİN:

EN SON 02 05 2009DA YAPTIRMISTIK FAKAT 8AY ÖNCEDE GEBE KALMISTIM...
VOLÜM:5ML
LİKEFAKSİYON:20DAKİKA
VİSKOZİTE:NORMAL
AGLÜTİNASYON:YOK
YUVARLAK HÜCRE:2MİLYON/ML
SAYI:73MİLYON/ML
MOTİLİTE:%68
PROGRESİF MOTİLİTE:%54
TOTAL PROGRESİF MOTİL SPERM (TPMSS):197MİLYON
%NORMAL KRUGERS CRİTERİA:%2

COK TEŞŞEKKÜR EDERİM EŞİM AMELİYAT OLMAYI DÜŞÜNÜYOR ASKERDEN GELDİĞİNDE AMELYTTAN SONRA TOPARLANIRMI BU DEGERLERİMİZLE HAMİLE KALABİLİRMİYİM SAOLUN

merhaba, öncelikle eşinin varikosel düzeyi grade1 ise ameliyat olmasını tavsiye etmem. değerleri normal zaten. senin durumunda ise polikistik olma ihtimalin yüksek. tedavi sonrası hormon değerlerin yanıltıcı olabilir. lh değerin çok yüksek görünüyor çünkü. yaşın genç kendiliğinden gebeliğin de var. çok telaş etme. eşinin askerden dönmesinin ardından doktora başvurup yumurtlama takibi yapılarak gebe kalman sğlanabilir. başarısız olunduğunda başka testler de yapılarak daha ileri tedavilere ihtiyaç duyabilirsin ama her tedavinin değeri ayrıdır, yavaş ve basit tedavileden başlanmalı. sevgiler.

merhaba, öncelikle eşinin varikosel düzeyi grade1 ise ameliyat olmasını tavsiye etmem. değerleri normal zaten. senin durumunda ise polikistik olma ihtimalin yüksek. tedavi sonrası hormon değerlerin yanıltıcı olabilir. lh değerin çok yüksek görünüyor çünkü. yaşın genç kendiliğinden gebeliğin de var. çok telaş etme. eşinin askerden dönmesinin ardından doktora başvurup yumurtlama takibi yapılarak gebe kalman sğlanabilir. başarısız olunduğunda başka testler de yapılarak daha ileri tedavilere ihtiyaç duyabilirsin ama her tedavinin değeri ayrıdır, yavaş ve basit tedavileden başlanmalı. sevgiler.

cok teşşekkür ederim doktor bey cevabınız için.bundan önce 1sene denemiştik fakat olmayınca yumurtalama takibi uygulandı hamile kalamadım...klomen ve menogonda kullandık hamile kalamadım ertesi ay tatile gitmiştik ve gebe kalmıstım...boshayallersmile polikistik olduguma lh hormonumdanmı yola cıkarak söylediniz daha önce böyle değildi...nasıl kesin tanı konulur?cok telaşlıyım bu konuda...lütfen yardımcı olurmusunuz bütün hormon degerlerini yaptırdım ünsulin glukoz normalmi?lh ve fsh degerin iğnelerden sonra yükseldi bu degerlerle hamile kalamam değilmi...cok saolun

cok teşşekkür ederim doktor bey cevabınız için.bundan önce 1sene denemiştik fakat olmayınca yumurtalama takibi uygulandı hamile kalamadım...klomen ve menogonda kullandık hamile kalamadım ertesi ay tatile gitmiştik ve gebe kalmıstım...boshayallersmile polikistik olduguma lh hormonumdanmı yola cıkarak söylediniz daha önce böyle değildi...nasıl kesin tanı konulur?cok telaşlıyım bu konuda...lütfen yardımcı olurmusunuz bütün hormon degerlerini yaptırdım ünsulin glukoz normalmi?lh ve fsh degerin iğnelerden sonra yükseldi bu degerlerle hamile kalamam değilmi...cok saolun

selam tekrar muayenede yumurtalıklarının yapısı da bize polikistik için bilgi verir. eğer yumurtlama takipleri yapıldıysa üst aşamaya geçilir ama dediğim gibi kocan gitsin dönsün birlikte uğraşın, tekbaşına hissetme kendini.

bir de doktor hanım:))bey değil

merhabalar doktor hanım eşimde varikosel var grade 1 zannerdesem....eşim 21 yasında...evicap+mone kullanabilirmiyiz?reçetesiz...bu sorun olurmu mone afrodizyak içeriyor artı spermlere faydası var bitkisel bir tabletmiş eşimin sonucları

saolun..

Son düzenleme:
merhabalar doktor hanım eşimde varikosel var grade 1 zannerdesem....eşim 21 yasında...evicap+mone kullanabilirmiyiz?reçetesiz...bu sorun olurmu mone afrodizyak içeriyor artı spermlere faydası var bitkisel bir tabletmiş eşimin sonucları

saolun..

selam grade 1 varikosellere hiç bir şey önermeyiz yani ameliyat falan. zaten sperm sayı ve hareketililiği de gayet iyi. vitaminleri kullanmaya devam edebilir. sadece morfolojisinde biraz bozukluk var, kendiliğinizden de gebe kalmışsınız bence çok telaşa gerek yok. sigar içiyorsa onu bıraksın biran önce. bol şans.

Back