Gebeliğe Hazırlık Hormon değerleri

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mavigokyuzu6

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2020
361
425
Merhaba. Şubat ayında adetin ikinci günü baktırdigim hormon değerleri su şekildeydi:

TSH:1.33
FSH:10.61
LH:5.05
ESTRADİOL:18,21
PRL:7.27 AMH:1.06

Bugünkü yine adetliyken baktırdigim sonuçlarda FSH:14,64 E:2<10 LH:6.01 cikti.

Yaklaşık 2 ayda sonuçlar bu kadar kötüye gidebilir mi? Üstelik bir aydır testere dişli aslan pençesi ve hayıt tohumu kullanıyordum. Ayrıca yine bir aydır statera isimli bir vitamin kullanıyorum yumurta güçlendirmek için. Hiç mi faydası olmamış anlamıyorum.

6 aydır deniyoruz ve güzel seyler duymaya ihtiyacım var. Bu ay rahim filmi de çektirmeyi düşünüyorum. Benzer durumda olup tavsiyesi olanlar varsa çok mutlu olurum.

Canım yaşın kaç? Belki de testere dişli vs kullanmamalısın. Benim de fsh ım10 e2 40 civarı amh:0,75 cıktı. 39 yasındayım. Yumurta rezervin senin de az. Alttan muayene oldun mu folikül saydılar mı ? Rahim filmini çektir ama bence doktora danısmalısın. E2 düşük sanki. Bu değerde kaç yumurta görüldü ?

31 yaşındayım. Alttan bakıldı. Çok fazla bir sey yok dedi yumurta anlamında. Henüz sonuclar hakkında konuşmadık ama değerlerin iyi olmadığının farkındayım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

Bence yumurta takibi yaptır. Yumurta büyüyor mu bunu görmek önemli. En iyisi doktorun karar vermesi. Naçizane tavsiyem bitki kürlerinden uzak durmak çünkü ne etki ettiği belli değil. Doktor uygun tedaviyi uygulayacaktır. Yaşın genç rezervin az olsa bile kalitelidir yaş çok önemli. Umudunu yitirme canım 1 yumurta bile yeter. Kendini yiyip bitirmek de olumsuz etki ediyor. Yaşının genç olması büyük bir avantaj. Biraz ugrasırsın ama mutlaka cocugun olur bence.

Çok teşekkür ederim haklısınız umutsuzluğa kapılmamak gerek. Bir kızım var kardeşi olsun istiyorum. Umarım Allah isteyen herkese nasip eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…