Hormon bozuklugu gebelige engelmidir?

Sevgi02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
61
0
86
38
İstanbul
merhaba arkadaslar ben 1 aylik evliyim cocuk dusundugumden dolayi kontrole gittim doktor once herseyin normal oldugunu yumurtaliklar iyi oldugunu soledi sonra kan testiyapti hormon icin degerlerim yuksek cikti ve bana dogum kontrol hapi ile 6 ay tedavi onerdi. Cocuk olmasina engelmi dedim cocugun olabilirde gec de olabilir onu bilemem dedi bu konuda bilgisi olan varmi :(

merhaba arkadaslar ben 1 aylik evliyim cocuk dusundugumden dolayi kontrole gittim doktor once herseyin normal oldugunu yumurtaliklar iyi oldugunu soledi sonra kan testiyapti hormon icin degerlerim yuksek cikti ve bana dogum kontrol hapi ile 6 ay tedavi onerdi. Cocuk olmasina engelmi dedim cocugun olabilirde gec de olabilir onu bilemem dedi bu konuda bilgisi olan varmi :(

iyide canım, hangi hormonların yüksek çıktı?

Ben almanyada yasiyorum daha yeni geldim burayada bana sonuclari vermedi kendisi soledi cok saskin ve ilk defa basima geldiginden dolayida sormadim bunu ama adetlerim duzenli yumurtlama gunlerimde duzenli kafam cok karisti baska doktorami gitsem acaba

Ben almanyada yasiyorum daha yeni geldim burayada bana sonuclari vermedi kendisi soledi cok saskin ve ilk defa basima geldiginden dolayida sormadim bunu ama adetlerim duzenli yumurtlama gunlerimde duzenli kafam cok karisti baska doktorami gitsem acaba

haha ne komik ..bende Almanyadan TR ye gelin geldim. 3 yıl oldu.....Almanyadaki doktorlar çok bitkisel şeylere yöneliyorlar ve genelde tedavinin üstüne pek düşmüyorlar. ilk önce uzun süre gözetim altında tutuyorlar....
ama hormon test sonuçların sende değilmi? yani fotokopisini vermeleri lazım? çok ilginç...
şimdi burda dikkat etmen gerekenler var. LH 'ın FSH dan yüksek olmamalı...ayrıca adetinin 3. günü kan aldırıp yaparsan testi en iyi sonucu verir. Ayrıca Prolaktin de önemli...bu değerlerini öğren bence....
sor doktoruna, sonuçlar seninde elinde olsun

yarin gidip sonuclari alicam ama 2 tane sayi vardi lh %83 fsh de %77 di yaziyodu.

canım normalde % (yüzdelerle) ölçülmez bu ....eğer 83 ve 77 ise, gerçekten çookk yüksek....

bak benim LH'ım 9.67
FSH: 6.88 falan...... bu polikistik overe işaret. Almancası: Polyzystische Ovarialsyndrom

LH ın her zaman FSH dan düşük olması gerek....tam yumurtlama dönemindeysen ancak o zaman yükseliyor..o da sadece 3 gün falan.

ama soruna gelirsek: evet hormon bozukluğu gebeliğe engeldir! gebelik olsa bile bebekler düşüyor...

ayrıca doğum kontrol haplarını bıraktıktan sonra şikayetler genelde devam ediyor...

selam arkadasim bende 9 aylik ewliyim bende yeni geldim yurt disina burda kadin doktoru sart bende bebek dusunuorum doktora gittim dilde bilmedigim icin kullandigim ilaci internetten arastirdim prolaktinim yuksek kullandigim ilac bunun icinmis ole yaziordu prolaktinin diger adi süt hormonu yani benimkide hormon bozuklugu ve prolaktinini yuksek olmasi gebe kalmayi etkilior ALLAH ISTEYEN HERKESE BEBEK NASIP ETSIN...(AMIN) kullandigim ilac norprolac 3 aydir kullaniorum doktor 4 ay icinde hamile kalmassan gene gel dedi diger arkadasin dedigi gibi adetin 3.günü kan falan aliolar rahim filmi cekti bi sürü test yapti ALLAH BANADA SANADA SIFAYA IHTIYACI OLAN HERKESE SIFASINI VERSIN...gec olsun güc olmasin..:5::96:

haha ne komik ..bende Almanyadan TR ye gelin geldim. 3 yıl oldu.....Almanyadaki doktorlar çok bitkisel şeylere yöneliyorlar ve genelde tedavinin üstüne pek düşmüyorlar. ilk önce uzun süre gözetim altında tutuyorlar....
ama hormon test sonuçların sende değilmi? yani fotokopisini vermeleri lazım? çok ilginç...
şimdi burda dikkat etmen gerekenler var. LH 'ın FSH dan yüksek olmamalı...ayrıca adetinin 3. günü kan aldırıp yaparsan testi en iyi sonucu verir. Ayrıca Prolaktin de önemli...bu değerlerini öğren bence....
sor doktoruna, sonuçlar seninde elinde olsun

EWET doktorlar muayne etmeden once sorularla insani deli ediolar bi suru soru ve ilacida mecbur kalmadikca vermiolar...

Arkadasım senin adetlerin düzenli mı Yumurtaliklarinda kist Varmi çünkü bende ne kist nede düzensizlik var ay kafayı yiycem dk aramam gerek

Arkadasım senin adetlerin düzenli mı Yumurtaliklarinda kist Varmi çünkü bende ne kist nede düzensizlik var ay kafayı yiycem dk aramam gerek

benim düzensizdi ama sadece günleri sasiyor yani her ay oluorum cok sancili gecior...kist yok bence doktora git butun testlerini yap...

bide dogum kontrol hapi vermis zaten dogum kontrol hapi kullaniorsan olmazki cocuk onu cocuk olmasin die iciyolar doktor sana ne amacla vermis anlamadim:96:

Dk verdi ama ben almadım araştırmadan almak istemedim turk bayan dk varmış haftaya ona gideceğim bakalım hakkımızda hayırlısı olur ins

Dk verdi ama ben almadım araştırmadan almak istemedim turk bayan dk varmış haftaya ona gideceğim bakalım hakkımızda hayırlısı olur ins

ne guzel bende yazin trde bi muayne olacam yine kendi dilimden bi duyayim neymis ne degilmiss herseyin hayirlisi belkide hanile kalirim bu kulandiigim ilaclarla kim bilir sen yenimi gittin almanyaya trdenmi gittin dil biliormusun

canım özellikle avrupada gripden ölmediğin sürece antibiyotik bile vermezler...

İlaç ı son çareler olarak görürler herzaman.....

değerlerin yüksek çıktığı için d.kontrol hapını o yüzden vermiş. ilk önce bir hormonları düzenleyelim diye. ama bıraktıktan 2-3 ay sonra eski haline geliyor malesef....

merhaba bilgisi olan lütfen bende bebiş istiyorum 8 aylık evliyim geçen ay adet gecikmem oldu doktora gittim gebelik yok hormonlara baktı değerlerim fsh 5.29 LH4.74 prolaktın 7.41 yazıyor bana progesteron içerikli bir ilaç verdi nezaman hamile kalırım acaba bu ilacı adetin 17. günü kullanıcam sadece 10 gün kullanmaya başlayalı 5 gün oldu ve adet oldum acba değerlerim normalmi

merhaba bilgisi olan lütfen bende bebiş istiyorum 8 aylık evliyim geçen ay adet gecikmem oldu doktora gittim gebelik yok hormonlara baktı değerlerim fsh 5.29 LH4.74 prolaktın 7.41 yazıyor bana progesteron içerikli bir ilaç verdi nezaman hamile kalırım acaba bu ilacı adetin 17. günü kullanıcam sadece 10 gün kullanmaya başlayalı 5 gün oldu ve adet oldum acba değerlerim normalmi

normal canım. LH ın FSH dan düşük...bu iyi bir şey

ne guzel bende yazin trde bi muayne olacam yine kendi dilimden bi duyayim neymis ne degilmiss herseyin hayirlisi belkide hanile kalirim bu kulandiigim ilaclarla kim bilir sen yenimi gittin almanyaya trdenmi gittin dil biliormusun

Eveet kendi dilinden dk bulmak daha sağlıklı ben daha 1 aydir almanyadayim bugün hastane turk bayan dk buldum çok iyiymis ama 5.ayın 10 termin verdi bende okledim umarım hamille kaalirsin Cnm takip ederim ben bu arada Almanya'nın. Neresinde yasıyorsun.

Back