• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hormon Bozukluğu - Doğum Kontrol Hapı ?

UcamayanKus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
49
1
36
İstanbul
Merhaba, ben 18 yaşındayım.Benim sedef hastalığım var ve bunun için geçenlerde bir doktora gittim.Bana sende hormon bozukluğu var dedi.Eve gelince internetten araştırdım bütün belirtileri bende var.Saçlarım eminim 100 telden fazla dökülüyor.Aşırı kıllanma mevcut.Adet düzenim bozuk.Bütün bunlar zamanla geçer deyip doktora gitmedim.Şimdi doktora gitmeyi düşünüyorum ama hormon bozukluğuna doğum kontrol hapı veriliyormuş.Evli değilim.Yaşım genç.Acaba bu hapı kullansam ileri de sıkıntı yaşar mıyım? Demek istediğim uzun zamanlı kullanımda ileride çocuğum olmasına engel olur mu? Umarım anlatabildim.

Son düzenleme:
sonuçta rahatsızlığın için aldığından problem yaşamazsın bence şimdiden başla tedaviye uzun zamandır bende kullanıyorum pkom var herhangi bir problem yok yaşamadım ama mutlaka doktor kontrolünde devam et,belli düzelmeler olduğunda doktorun zaten ilacı bıraktırır.Umarım iyi bir doktor bulursun

yanı soruyu bende doktoruma sormuştum oda bıraktığında daha kolay hamile kalırsın çünkü kullanırken yumurtalıkların dinlenir bıraktığında da dinç ve sağlıklı yumurtlama olur dedi ama iyi bir doktor bulman şart sürekli seni takip etmesi gerekir zaten büyük ihtimalle 6 ay kullandıracaktır merak etme hap kullandın diye çocukta problem yaşamazsın merak etme.Ama hormon bozukluğunu mutlaka tedavi ettirmen gerekiyor o konuda çocuk için problem yaşarsın

yok almadım ama şu bir gerçek vücudunu şişiriyor özellikle benim göğüslerim kocaman oldu :D
sadece normal zamana oranla biraz daha dikkat et yediklerine kilo almıyorsun bide bol bol su

Merhaba...
Hormon bozukluğum nedeni ile 17 yaşımda d.k.hapı kullanmaya başladım...
19 yaşında evlendim ve korunma amaçlı kullanmaya devam ettim...
Şuan 22 yaşındayım hala devam ediyorum...
Doktorum bir sorun olmayacağını söylüyor...
Ki olsa kullandırmazdılar zaten canım...
Ben kilo falan da almadım dr vücuduna en uygun olanı verirse yan etki problemi yaşamazsın...

Back