'Hollywood kadınlar açısından eskisinden daha kötü durumda'
Oscarlı oyuncu Emma Thompson, film endüstrisindeki kadınların, kendisinin oyunculuğa başladığı dönemden daha fazla cinsel ayrımcılıkla karşılaştığını söyledi.
Radio Times’a konuşan Oscarlı İngiliz oyuncu Emma Thompson, Hollywood'da kadın oyuncuların hâlâ yaşları ve dış görünümleriyle yargılandığını söyledi ve ekledi: "Bu konuda gözle görülür bir gelişme olduğunu düşünmüyorum. Hatta kadınların nasıl görünmesi gerektiği sorusunun cevabının, gençliğimdeki cevaptan daha kötü olduğunu düşünüyorum.”
Yeni filmi 'The Legend of Barney Thomson’da 77 yaşında bir seks işçisini oynayan Thompson “Gençken daha iyi bir dünyaya doğru gittiğimizi düşünüyordum ama şimdi baktığımda çok daha kötü bir durumda olduğumuzu görüyorum. Bu durum özellikle kadınlar için böyle ve ben bunu çok üzücü ve rahatsız edici buluyorum. Bunun için birçok genç kadın sanatçıya destek olmaya çalışıyorum, birçok konuşmamızda hiçbir şeyin değişmediğini, aynı olaylarla yüzleştiğimizi, kadına karşı bazı cinsel ayrımcı formların daha yaygınlaştığını ve sabitleştiğini görüyorum” diye devam etti.
Radikal
Thompson, 'The Legend of Barney Thomson’da 77 yaşında bir seks işçisini oynuyor.
1992'DE OSCAR ALMIŞTI
56 yaşındaki oyuncu, yeni rolüyle 77 yaşında birinin rolünü aldığını kabul ediyor ama bu rolün komikliğine ve çekiciliğine karşı koyamadığını söylüyor.
'Harry Potter ve Azkaban Tutsağı', 'Love Actually' (Aşk Her Yerde), 'Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı' ve 'I Am Legand' (Ben Efsaneyim), 'Stranger Than Fiction' (Lütfen Beni Öldürme) gibi filmlerde rol alan deneyimli İngiliz oyuncunun Emmy, Oscar ve Bafta ödülleri bulunuyor. Thompson 1992 yapımı 'Howards End'deki Margaret Schlegel rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu' Oscar'ını almıştı. (The Independent)