Cocugunuza farkli davranmadiklarina cok sevindim, Ingiliz komsumun cocuklari da Hollanda okullarinda okuyor, onlarin cocuklarina da herhangi bir ayrimcilik yapilmamis.
Sanirim irkci olarak nitelendirebilecegim kesimin problemi yabanci olmamiz degil Turk olmamiz.
Cunku Hollandaca bilmedigimden insanlarla Ingilizce konusuyorum ve Turkler dahil herkes istisnasiz Ingiliz veya Kanadali oldugumu saniyor. Turkum dedigimde surati eksiyenler irkci dediklerim (her surat ifadesi degisen tabi ki irkci degil - kimi saskinliktan. Esimin ailesiyle ilk tanistigimda sok gecirmislerdi "hic Turk'e benzemiyorsun demislerdi. Halbuki sarisin falan degilim gayet de Turk'e benziyorum ama "hayirdir biyikli mi bekliyordunuz Turk olunca" demistim
).
Benim oturdugum yerde biraz Turk var, annem ziyarete geldiginde bir hanimla tanistik, bana kahvaltiya davet ettim, sagolsun geldi ama ziyareti ve muhabbeti cok rahatsiz ediciydi
bir daha aramadim, o da aramadi (iyi de oldu). Turkiye'de yasamanin artisi-eksisi tartisilir, ben zaten Turkiye'de yasamaktan pek memnun olmadigim icin saydigim ulkelerde yillarimi gecirdim ama is vs cok ciddi bir gerekce olursa tabi ki vatanima donerim.