Hollanda’da ‘helal genelev’ tartışması

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.692
698
Hollanda’da ‘helal genelev’ tartışması

Dünya genelinde İslami konuları takip eden haber sitesi onislam.net Hollanda'da 'Helal' genelev açılacağını duyurdu. Gelen tepkiler üzerine site haberi geri çekti.

genelev-160.jpg
Hollanda’nın Amsterdam kentinde, önümüzdeki aydan itibaren sadece “helal” yani Müslüman hayat kadınlarının çalışacağı bir genelev açılıyor. Üç imam da ‘Croissant Chaud’ (Sıcak Çörek) adı verilen genelevin açılabilmesi için onay verdi. Genelevin yönetici adayı Jonathan Swick, Croissant Chaud hakkında Belçika merkezli haber ajansı Nord Press’e açıklamalarda bulundu. Swick’in verdiği bilgilere göre genelevde geçerli olacak en sıkı kural, hayat kadınlarının uyuşturucu ve alkol kullanımının yasak olması. Bu konuda herhangi bir ihmal olmaması için kadınlar her iki ayda bir kontrolden geçirilecek. Eğer kanlarında uyuşturucu ve alkole rastlanırsa, çalışma izinleri ellerinden alınacak. Sigara ve nargile ile ilgili bir yasak henüz bulunmuyor.
AY SONUNDA AÇILACAK
Swick, hayat kadınlarının günde 5 vakit namaz kılacaklarını söyledi. Çalışan kadının o sırada yanında müşterisi olsa bile, namaz kılmak için işine ara vermesi gerekecek. Helal genelevi konusunda kafalarda soru işareti yaratan durum, İslam kuralları gereğince evlilik dışı ilişki kurmak yasak olmasına rağmen, imamların bu geneleve nasıl izin verdiği. Bu ayın sonunda, bu maddelere başka çalışma koşulları da ekleneceği söylendi. Helal hayat kadınlarının ücreti, diğer iş arkadaşlarından yüzde 30 ila 50 arasında daha fazla olacak.
Hollanda nüfusunun yüzde 6’sı (yaklaşık 1 milyon) Müslüman. Nüfusa ek olarak her yıl on binlerce Müslüman turist ülkeyi ziyaret ediyor ve genelevlere ilgi gösteriyor.
YAYINLAYAN SİTE OLAY OLDU
Nord Press’in duyurduğu bu haber, sonrasında OnIslam.net sitesinde yayımlandı. Mısırlı bir grup gencin tüm ülkelere ve dinlere, Müslüman dünyasıyla ilgili doğru ve tarafsız bir haber sağlaması amacıyla kurulu bu sitede helal genelev haberinin yayımlanmasının ardından bütün haber siteleri OnIslam.net’i referans göstererek bu haberi yaydı.
Bunun üzerine site hemen genelev haberini sitesinden kaldırdı. MİLLİYET
​
http://sozcu.com.tr/2014/dunya/hollandada-helal-genelev-tartismasi-518300/

uydurmadır.Kadın namaz kılıp adamlarla yatacak ama helal genel ev olacak öyle mi ? Namaz kılıp yapınca bu işi ne değişecek?

Neden tartışma yaratmış ki, zaten olan birşeyi bir haber ajansı kaleme alınca tepki gösterilmiş, sanki müslümanlar böyle yerlere gitmiyor.
Sanki muta nikahı denen şeyi yapmıyorlar, 3 imam onay vermiştir çünkü muta nikahı yapılacaktır. O nikahın varlığından da şüpheliyim ya neyse.
İslam dinine, peygamberimize aleni hakaret ve aşağılama yapılmadığı sürece varolan gerçekleri yazmalarına niye tepki gösterilir ki?
Ben şaşırmadım, tepkiyi de yersiz buldum.

helal genelev, saçmalardan seçmeler

avrupada etlerde helal et damgası varmış ya onunla karıştırdılar herhalde
:27::27:

Neden tartışma yaratmış ki, zaten olan birşeyi bir haber ajansı kaleme alınca tepki gösterilmiş, sanki müslümanlar böyle yerlere gitmiyor.
Sanki muta nikahı denen şeyi yapmıyorlar, 3 imam onay vermiştir çünkü muta nikahı yapılacaktır. O nikahın varlığından da şüpheliyim ya neyse.
İslam dinine, peygamberimize aleni hakaret ve aşağılama yapılmadığı sürece varolan gerçekleri yazmalarına niye tepki gösterilir ki?

Aa müdür şüpeliyim falan deme şimdi din prof.ları çoğalır ayetler havada uçuşur :ssz:
Ayrıca imzana hasta oldum :27:

dinimizi böyle seylere karistiriyorla ya, iffet oluyorum
oraya giden adam helale, namaza mi bakar ALLAH askina
bu nasil bi pazarlama taktigi anlamis degilim.

Namaz kilan bi hayat kadiniyla zina yapinca daha az mi günah oluyor?
Neyi anlatmaya calisiyor bu insanlar, neyin pesindeler?

Yuh artık helal genelev nedir ya!!??!
Şaka mı bu bir de imam onay vermiş sanki böyle bir şey var
Muta nikahı cahiliye adetidir ve böyle bir şey islamda yoktur
Domuz etinin helal kılınması ya da helal yolla hırsızlık gibi saçma ötesi bi durum

İslam adına yapılan rezaletlere dur diyememek çok acı

Neden tartışma yaratmış ki, zaten olan birşeyi bir haber ajansı kaleme alınca tepki gösterilmiş, sanki müsl
ümanlar böyle yerlere gitmiyor.
Bu da hakaret değil mi Mune

İslam adına yapılan rezaletlere dur diyememek çok acı

Bence de,Müslümanların her işe din karıştırma hastalığından kurtulması gerek.Yani Müslümanlar için genelev denmiş de sanki Hollanda'daki diğer genelevler Hristiyan genelevi mi? Zina,fuhuş yalnızca İslam'da değil tüm semavi dinlerde yasaktır oysaki.Yani diğer genelevler de zaten Hristiyan değildi.Vallahi Müslüman erkeklerin çoğu dini kendilerine göre yontuyor günümüzde.

Son düzenleme:
Bu da hakaret değil mi Mune

Nesi hakaret?
Ajans olan birşeyi haber yapmış, ajansın bir suçu var mı? Böyle biryer açılacakmış onlarda haber yapmışlar, 3 imam onaylamış, burda eğer bir hakaret varsa bu hakaret ajans tarafından yapılmamış, o yerin açılmasına onay veren imamlar tarafından yapılmış. Kızılacaksa haberi yapana değil bu yere onay veren imamlara kızılmalı, onlara tepki gösterilmeli.

Şahsi fikrim böyle bir yerin helali olmaz, İslam'da zina, fuhuş yasaktır, bu geçici nikah dedikleri muta yapılsa da fuhuştur, yapılmasa da zinadır. Allah huzurunda kıyılan nikah böyle ayaklar altına alınamaz. Muta denen şeye hiç girmek bile istemiyorum.

Nesi hakaret?
Ajans olan birşeyi haber yapmış, ajansın bir suçu var mı? Böyle biryer açılacakmış onlarda haber yapmışlar, 3 imam onaylamış, burda eğer bir hakaret varsa bu hakaret ajansre ç tarafından yapılmamış, o yerin açılmasına onay veren imamlar tarafından yapılmış. Kızılacaksa haberi yapana değil bu yere onay veren imamlara kızılmalı, onlara tepki gösterilmeli.

Şahsi fikrim böyle bir yerin helali olmaz, İslam'da zina, fuhuş yasaktır, bu geçici nikah dedikleri muta yapılsa da fuhuştur, yapılmasa da zinadır. Allah huzurunda kıyılan nikah böyle ayaklar altına alınamaz. Muta denen şeye hiç girmek bile istemiyorum.

Pardon ben yanlış anladım sanırım
Ben bu olay hakarettir dedim
Haber yapılması olayına bir şey demedim

Bence de,Müslümanların her işe din karıştırma hastalığından kurtulması gerek.Yani Müslümanlar için genelev denmiş de sanki Hollanda'daki diğer genelevler Hristiyan genelevi mi? Zina,fuhuş yalnızca İslam'da değil tüm semavi dinlerde yasaktır oysaki.Yani diğer genelevler de zaten Hristiyan değildi.Vallahi Müslüman erkeklerin çoğu dini kendilerine göre yontuyor günümüzde.
Onay isteyen müslüman mı değil mi bilmiyorum ama bu durum ya islamı ayaklar altına almak için ya zina yapan müslümanların vicdanı rahatlatmak ve gidilir hale getirmeye çalışılması yada her ikisi

Onay isteyen müslüman mı değil mi bilmiyorum ama bu durum ya islamı ayaklar altına almak için ya zina yapan müslümanların vicdanı rahatlatmak ve gidilir hale getirmeye çalışılması yada her ikisi

Bana her şeyden iş fırsatı yaratmaya çalışan girişimci fikri gibi geldi:1:Yani yüksek ihtimal Hollanda'da Müslümanlar'da var bolca hem turist hem yerleşik,fuhuş önemli bir ekmek kapısı Amsterdam'da,bundan para kazanabiliriz dendi.Neyse aman kafa yormayalım,zaten gidecek olan insanlar belli.Yani dinini bilen kimse inanmaz zaten böyle bir şeye

Son düzenleme:
Pardon ben yanlış anladım sanırım
Ben bu olay hakarettir dedim
Haber yapılması olayına bir şey demedim

:))
İlk yorumumda ajans içindi, haber yapana kızamayız, onlar işini yapmış, kabahat bu yere onay veren imamlarda, insanlar o imamlara tepkili olmalı.
Ve milenaJesenska'ya katılıyorum, kızdığım nokta da müslümanların inandıklarıyla yaptıklarının zıt olması, hepimiz günah işliyoruz, mükemmelim iddiam yok ama büyük günahlarda bellidir, zina, fuhuş günah, hiç duyduk mu şimdiye kadar bilmem falanca kilise x genelevi kutsadı, artık orası hıristiyan genelevi diye bir haber ama bizde gerçekliği şaibeli bir nikah bulmuşlar, o nikahla saatlik sözde evlilik yapıyorlar, kalkıyor 3 imam bir geneleve onay veriyor.

Neyse, Allah ıslah etsin demekten başka ne gelir ki elden.

...yazdım yazdım sildim :27:

bu gıbı haberlerı okuyunca nedense feci bir küfürbaz ilhamı gelıyor bana.
o yuzden içimde kalmasın dıye küfürleri kodladım

a.......
p..s...d...y...g...f...o...a...a..a..sgg.s....

Tövbe estagfrullah. Helal genelev mi? Zinanin helalini de cikardilar ya hakkaten helal yani. Sagolsunlar tövbe molasi veriyorlar arada yine vicdanli insanlarmis :ssz: Sacmaligin daniskasi 😒

Son düzenleme:
Oradaki bayanlar günde 5 kere güsul abdesti alıp namaz mı kılacak yani
Oraya giden erkekler de müslüman erkekler olacak demek
Artık hep beraber cuma namazı filan kılarlar :ssz:

Helal genelevi mi olurmuş be
Zinanın helali mi olurmuş :ssz:

Back
X