• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hocanin beni rencide edisi

fatihimm

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2014
59
19
13
Kocaeli
Kizlar üniversite son siniftayim İng. Öğretmenliği okuyorum.
Bugün derste bi hoca üstüme çok geldi bu yaptiklari normal mi sormak istiyorum.

herkes orta siraya oturmuştu yer yoktu bizde yan siraya sadece uç kişi oturmuştuk kabak gibi meydandaydik yani. Gelir gelmez siz öne gelin ya öyle arkada ruhlar aleminde gibi rahatsız ediyorsunuz beni dedi. Özellikle sen bi de derste telefona bakarak makyaj yapiyosun dedi beni kastederek. Oysa sadece gozumu kasidigim için bulaşan eyelinerimi siliyorum. Neyse dedik geçtik öne.

Daha sonra saat olan kolumu dun utuyle yakmistim arkadasim onu sordu sessizce koluma bakiyoduk. Bu antropozlu adam saate baktigimizi dusunmuss. Yüzünü eksiterek bitiyor bitiyor ders bitiyor merak etmeyin eğitim hayatiniz bile bitiyor saate bakmayin dedi.

Biz saate bakmiyoruz yanik koluma bakiyoruz dedim
Sonuçta bana da bakmiyodunuz dedi
Olabilir bi anlik dikkatimiz dagilmistir dedim
Dagilmicak istee diye bagirdi

Sonra bütün ders saydirdi diliniz var madem gidin hostes olun öğretmenliğe hevesiniz yoksa. sizin yerinizde hakedicek nice insan var falan dedi. Vasat bi öğretmen olucaginiza mükemmel bi anne olun ev kadini olun dedi

Sonra en son bana bakti gözlerim dolmuştu. Boyle davranan siz bozulan yine siz dedi kapadi konuyu.

Ama inanin onca kişinin önünde bunlara duymak özgüvenimi zedeledi o adami bi kasik suda bogasim geldi

Kiii ben mesleğime bir an önce başlayabilmek için can atiyorum derslerime yeteri kadar vakit ayiriyorum

Ben mi abarttim bilmiyorum ama sabahtan beri cook moralim bozuk hak etmediğim laflardan ötürü.

bana da bi bunak prof. üstü kapalı "gerizekalı" demişti..
ozaman kırılmıştım ama şuan k.çmla gülüyorum....

Ay sanki çok iyi eğitim veriyorlar ingilizce öğretemiyorlar bir ingiliz gelse konuşturabiliyorlar mı bu öğrencileri , aşırı kibir ,bol hava ,
kalitesiz eğitim

yani ögretmenin böyle davranmasini hos karsilamiyorum,
sonucta o ögretmen, ve ögrenci yanlis yapmis olsa daha affedici olmali bana göre,
oysa ortada öyle suc bir durum da yok,

belki onun da yanlis bir zamanina denk gelmis olabilir,
egitici olmak da zor.

oluyor öyle seyler, ama olmasin insallah

buda birseymi son siniftaydik hoca derse kahvelerinizle gelin uyumayin derdi hatta uyuyani gonderir kahve al oyle gel derdi birgun yine ayni hocanin dersine girdik arkadaslardan biri dersten once kahve icmis bardagi siranin ustune birakmis hoca bardagi gordu kiza bir bagirmaya basladi oldu olacak altin gunude yapsaydin bu nasil terbiyesizlik karsimda utanmadan yayila yayila yiyip iciyorsun diye ne hakaretler etti kiza oysaki sadece bardagi masanin ustune birakmisti :)

Amaan canm bosver bugünde biz karsilastik rutinlesti artik hoca(!)larin bu davranislari biz de arkaya kenara oturunca öne gelin diyor telefonla ilgili laf söylüyor falan canini sktgna degmez

Bu hoca sana takmış benden söylemesi:KK53:

okul bitene kadar çekeceksin mecbur

Pff uyuz olurum böyle hayata dair, öğrencisine dair görüşlerini uluorta dersi boşvererek anlatan insana. İşin yoksa bir de bıy bıy çocuklar bu dersten daha önemli fakat şu an anlamıyorsunuz tavrı çek. Üniversiteye gelmiş insanın dikkat çekecek hareketlerini hala çaktırmadan yapamıyor olması ayrı bir tartışma konusu, sanki alnında ben aslında idealistim, bölümüm için canım feda yazıyor, dersin nasihatle doldurulmasına sebep olan bir insansın sadece ötesi değil. - Genel konuştum, sözüm meclisten dışarı.

Bizim de bir matematik öğretmeni vardı üniv de.
Ama ne öğrendin ondan diye sor hiç bir şey derim rahatlıkla :)
Derslere ara vermezdi kolaylıkla 2 saat mayışır dinleyemez olurduk.

Bir gün yine bizi esir aldı, o gün de oruçluydum.
Kafam gitti artık son anlar ama çok kötüyüm.
Kardeşime yazıyorum ne yemek var evde diye hahahah :)

Bu farketti dinlemediğimi biri saçmasapan bir soru sormuş sen cevap ver dedi bana.
Ben soruyu tekrar alabilir miyim? dedim. Tekrar sordu çocuk.
Yine anlamadım malca bir soruydu yani :) Valla öyle ama.

Yine anlamadım dedim.
Hoca dedi ki. Dinlemezsen anlamazsın tabi.
Dedim ki hocam ben iki saatlik bir dersin tamamını dinleyemem.
Dikkatimiz dağılıyor biz de insanız.

Vay efendim onun kaçıncı saatiymiş de onun dikkati dağılmıyormuş da bizim niye dağılıyormuş saydı da saydı.
Benden ötürü sınıfı da haşladı.

Dedim hocam kusura bakmayın o sizin mükemmelliğiniz.
Arkadaşları uyku halinden de belli olduğu üzere dikkatimiz dağıldı araya ihtiyaç duyuyoruz.
Biz de sabahtan beri okuldayız sonuçta.

Yine saya saya ara verdi sonunda. Çok şükür herkes nasıl attı kendini dışarı hiç unutmam :)

Yani herkes yaşıyor benzerini üzülme ;)

Üniversite hocaların bir anı bir anlarını tutmaz en iyisi kafaya takmamak bizim bi hoca vardı beni örnek gösterir di derslerinde başarılı hanim efendi diye bi üst sınıfa geçince sınıfa geldi aa sen sınıfta kalmadinmi dedi iyide beni hiç alttan dersim yokki dedim ben seni tembel biliyordum dedi :KK71:

Aklıma türk dili hocamız geldi..
Kafanı bir yere çevirip baksan laf işitirsin olmadık bir şeyle suçlar, konuşmadığın halde konuştun der bir ses duysa, başkası konuşsa o tarafa dönüp seni görse sana laf söyler, boş yere azar işitirdik, çok sinirlenirse kötü sözler çıkardı ağzından..
Bir de uzatıyordu bazen.
Hepimiz put gibi oturmalıyız.
Bir de eğer önler boşken arka sıralardaysanız normal bence de, uyarsa yeter.. Ruhlar alemi falan :KK53:

Kizlar üniversite son siniftayim İng. Öğretmenliği okuyorum.
Bugün derste bi hoca üstüme çok geldi bu yaptiklari normal mi sormak istiyorum.

herkes orta siraya oturmuştu yer yoktu bizde yan siraya sadece uç kişi oturmuştuk kabak gibi meydandaydik yani. Gelir gelmez siz öne gelin ya öyle arkada ruhlar aleminde gibi rahatsız ediyorsunuz beni dedi. Özellikle sen bi de derste telefona bakarak makyaj yapiyosun dedi beni kastederek. Oysa sadece gozumu kasidigim için bulaşan eyelinerimi siliyorum. Neyse dedik geçtik öne.

Daha sonra saat olan kolumu dun utuyle yakmistim arkadasim onu sordu sessizce koluma bakiyoduk. Bu antropozlu adam saate baktigimizi dusunmuss. Yüzünü eksiterek bitiyor bitiyor ders bitiyor merak etmeyin eğitim hayatiniz bile bitiyor saate bakmayin dedi.

Biz saate bakmiyoruz yanik koluma bakiyoruz dedim
Sonuçta bana da bakmiyodunuz dedi
Olabilir bi anlik dikkatimiz dagilmistir dedim
Dagilmicak istee diye bagirdi

Sonra bütün ders saydirdi diliniz var madem gidin hostes olun öğretmenliğe hevesiniz yoksa. sizin yerinizde hakedicek nice insan var falan dedi. Vasat bi öğretmen olucaginiza mükemmel bi anne olun ev kadini olun dedi

Sonra en son bana bakti gözlerim dolmuştu. Boyle davranan siz bozulan yine siz dedi kapadi konuyu.

Ama inanin onca kişinin önünde bunlara duymak özgüvenimi zedeledi o adami bi kasik suda bogasim geldi

Kiii ben mesleğime bir an önce başlayabilmek için can atiyorum derslerime yeteri kadar vakit ayiriyorum

Ben mi abarttim bilmiyorum ama sabahtan beri cook moralim bozuk hak etmediğim laflardan ötürü.
Üzülme, beni de çantam açık diye sınavdan atmıştı çok önemli bir dersimin hocası.
Her fırsatta da takılmaya yer arardı.
Bir gün onu herkesin içinde bir rencide ettim, bir daha da uğraşmadı.
Ben biliyorum dertlerini bazılarının.

Ya evlensin..ya bosansın bu adam..

Mıllete salca olacağına!

Cokkk normal. Bana neler neler diyorlar:) bi kkee sinavin ortasında senin calismaya gönlün yok isin gücün gezmek demişti nasil saydirmistim ama simdi hocayla aramiz çok iyi. Bazi hocalarimiz kibirli pohpolanmayi seviyorlar onlara o sekil davraniyorum bende . bi hocamiz var derste belli rahatsız olduğu şeyler var çok özenli davraniriz sinifca dört yildir tanidik çünkü hocayi.

Bi hocamiz var ben sizi rencide ederim ama siz rencide olmuş gibi hissetmeyin diyen hocamiz var düşün.
Gülüp geç bence kafaya takma

Bizde de proflar iyi asistanları bela. Açıkça rencide edici laflar söyleyemiyorlar ama acısını ödevlerden çıkarıyorlar. 2 gün uğraştığım ödeve 53 veriyo pislik, sanırsın new york times a yazı veriyoruz. Nefret ediyorum böyle insanlardan kendileri hocalar tarafından zorlandıkları için intikamını alt sınıflardan alıyolar. :KK62:

Cokkk normal. Bana neler neler diyorlar:) bi kkee sinavin ortasında senin calismaya gönlün yok isin gücün gezmek demişti nasil saydirmistim ama simdi hocayla aramiz çok iyi. Bazi hocalarimiz kibirli pohpolanmayi seviyorlar onlara o sekil davraniyorum bende . bi hocamiz var derste belli rahatsız olduğu şeyler var çok özenli davraniriz sinifca dört yildir tanidik çünkü hocayi.

Bi hocamiz var ben sizi rencide ederim ama siz rencide olmuş gibi hissetmeyin diyen hocamiz var düşün.
Gülüp geç bence kafaya takma

İstemsiz kahkaha attım şu kısma. Çok yaşayın :KK70:

"saate bakmıyoruz yanık koluma bakıyoruz" demeniz de bi garip geldi ama:)
ilkokul öğrencim "konuşmuyorum öğretmenim şarkı söylüyorum" demişti onu hatırlattınız.. :)
adam zaten asabi bi de böyle cvp vermeseydiniz keşke.. sonuçta gözleriniz dolacak kadar üzülmüşsünüz boşu boşuna..
ben yerinizde olsam uygun bi anında yanına gider düzgün bir dille yanlış anlaşılmaktan duyduğun sıkıntıyı dile getiririm.. aman ne düşünürse düşünsün diyorsanız o ayrı ama ben olsam öyle yapardım muhtemelen mezun olana kadar da derslerinde daha huzurlu olurdum..

Back