• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hocam eşimin SPERMİOGRAM testini yorumlar mısınız lüften!!!

mucize7

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
2
0
6
İstanbul
Hocam merhabalar ben 28, eşim 32 yaşında 7 ay önce normal yolla gebelik oluştu ancak 6 haftalık iken düşük yaşadım. Eşim 7 ay sonra tekrar spermiogram testi yaptırdı yorumlarsanız çok sevinirim

Hocam ayrıca (morfoloji) Anormal yapı : düşüklere ve doğacak bebeğin her hangi bir özrünün olmasına sebep midir?

Abtinans Süresi : 4 gün
miktar : 3.0 cc
Renk : Sarımtrak
pH : 8.0
Vizkozite : (+++)
Likefaksiyon : 60 dk
Fruktoz : (+)
1 cc'deki spermatozoon : 16.000.000
Total spermatozoon : 48.000.000

MOTİLİTE

İleri hareketli :%27
Yerinde hareketli :%33
Hareketsiz : %40

MORFOLOJİ

Normal Yapı : %3
Anormal Yapı : %97

Baş defekti : % 52
Boyun defekti : % 31
Kuyruk defekti : % 14

merhaba geçmiş olsun. eşinizin sperm değerlerinde sayı ve hareket konusunda özellikle yetersizlik var. bu nedenle aşılama tedavisi sizin için uygun olabilir. istanbuldaysanız fulya bahcecideyim yardımcı olmak isterim. sevgiler.

Hocam merhabalar ben 28, eşim 32 yaşında 7 ay önce normal yolla gebelik oluştu ancak 6 haftalık iken düşük yaşadım. Eşim 7 ay sonra tekrar spermiogram testi yaptırdı yorumlarsanız çok sevinirim

Hocam ayrıca (morfoloji) Anormal yapı : düşüklere ve doğacak bebeğin her hangi bir özrünün olmasına sebep midir?

Abtinans Süresi : 4 gün
miktar : 3.0 cc
Renk : Sarımtrak
pH : 8.0
Vizkozite : (+++)
Likefaksiyon : 60 dk
Fruktoz : (+)
1 cc'deki spermatozoon : 16.000.000
Total spermatozoon : 48.000.000

MOTİLİTE

İleri hareketli :%27
Yerinde hareketli :%33
Hareketsiz : %40

MORFOLOJİ

Normal Yapı : %3
Anormal Yapı : %97

Baş defekti : % 52
Boyun defekti : % 31
Kuyruk defekti : % 14

Hocam çok teşekkürler ilginiz için. Hocam göndermiş olduğum değerlerde morfoloji % 3 çıkmıştı bu korkulacak sıkıntılı bir durum mu ve yetersiz dediğiniz sperm sayısının en az kaç olması gerekir? iyi çalışmalar....

20 milyonun üzerinde sperm sayısı olması gerekir. morfoloji konusunda da % 4 normal sınırlarda kabul edilir. zaten sperm değerlerinde buna göre bir bozukluk var. sevgiler.

Hocam çok teşekkürler ilginiz için. Hocam göndermiş olduğum değerlerde morfoloji % 3 çıkmıştı bu korkulacak sıkıntılı bir durum mu ve yetersiz dediğiniz sperm sayısının en az kaç olması gerekir? iyi çalışmalar....

Back