- 19 Kasım 2013
- 643
- 51
- 34
-
- Konu Sahibi yasemin_ozgur
öncelikle merhaba,
biz 3 seneden beri evliyiz. Evliğimizin ilk 6 ayından itibaran korunmuyoruz. Son 1,5 seneden beri yoğunlukla çocuk istediği içerisindeyiz. çalışmalar sonuç vermediğinde gerekli kontrollerden sonra eşimden spermiogram testi istendi. Düşük değerler yüzünden elle muayene ve renkli dolplerle bakıldığında çift taraflı varikosel gözlendi. Doktorlara göre ameliyat olursa dahi iyi olacağını ama ilk gebelik için değil de bir sonraki için şart olduğu dile getirilince eşimde ameliyattan kaçıyor. Aşağıda tarafınıza son 2 testi sunuyorum. Sizce ameliyatsız bir umudumuz varmı? Ayrıca ameliyat dışı tedavi mevcut mu?
şimdiden çok teşekkür ederim...
5. Ayda yapılan testimiz
bulgular normal değerler
abstinans süresi : 3. Gün ( c.p. ) 2 gün - 7 gün
volüm : 3,5 cc > 2 cc
viskozite : Az yapışkan az yapışkan
likefaksiyon : 25 dk. < 30 dk.
Renk : D.beyaz d.beyaz
görünüm : Gri-opelasan gri - opelasan
ph : 7,8 7,2 - 8,0
kan : Yok yok
irin-partikül : Yok yok
1.cc deki sperma : 6.000.000 > 30 milyon/ml
total sperma : 21.000.000 (makler counting camber) > 70 milyon/ejekülat
motilite : Hızlı ileri hareketli: % 17; yavaş ileri hareketli: % 10; yerinde hareketli: % 5;
hareketsiz: % 68
immotilite : % 68 (hareket etmeyen) < %50
vitalite : % 32 (hareket eden)
h.o.s test : % 62 > % 60 normal %50-59 şüpheli
(hipo ozmolar şişme testi) < % 50 anomali
lökosit : 1.200.000 <1.000.000
aglütinasyon : Negatif negatif
immatür germ hücre : 10-15 adet/her sahada
retrograd ejakl. : -
pellet : -
--------------------------------morfolojĠ(d-q)----------------------------------------
who(dünya sağlık örgütü)criteria
normal yapı : % 20 anormal yapı : % 80 > %50 normal
kruger strĠct crĠterĠa
değerlendirilen spermatozoid sayısı: 47
normal yapı : % 5 % 0 - 4 kötü prognoz (gebelik % 7,6)
anormal yapı : % 95 % 5-14 iyi prognoz (gebelik % 49,4)
> 14 normal morfoloji (gebelik % 88,3 )
mikroskopi : Sperma hücrelerinde morfolojik yapı ve hareket bakımından anormal oranlar yüksek gözlendi.
1 cc deki sayı normalin altında. 3 saatlik inkübasyon sonucu normal dışı yavaşlama ve
ölü hücre sayısında artış gözlenmedi. Her sahada 7-8 lökosit görüldü.
__________________________________________________ __________________________________________________ _________
buda bu ay yapılan testimiz
bulgular normal değerler
abstinans süresi : 4. Gün ( c.p. ) 2 gün - 7 gün
volüm : 3,0 cc > 2 cc
viskozite : çok yapışkan az yapışkan
likefaksiyon : >180 dk. < 30 dk.
Renk : D.beyaz d.beyaz
görünüm : Gri-opelasan gri - opelasan
ph : 7,8 7,2 - 8,0
kan : Yok yok
irin-partikül : Yok yok
1.cc deki sperma : 7.500.000 > 30 milyon/ml
total sperma : 22.500.000 (makler counting camber) > 70 milyon/ejekülat
motilite : Hızlı ileri hareketli: % 15; yavaş ileri hareketli: % 10; yerinde hareketli: % 5;
hareketsiz: % 70
immotilite : % 70 (hareket etmeyen) < %50
vitalite : % 30 (hareket eden)
h.o.s test : % 61 > % 60 normal %50-59 şüpheli
(hipo ozmolar şişme testi) < % 50 anomali
lökosit : 1.150.000 <1.000.000
aglütinasyon : Negatif negatif
immatür germ hücre : 20-25 adet/her sahada
retrograd ejakl. : -
pellet : -
--------------------------------morfolojĠ(d-q)----------------------------------------
who(dünya sağlık örgütü)criteria
normal yapı : % 18 anormal yapı : % 82 > %50 normal
kruger strĠct crĠterĠa
değerlendirilen spermatozoid sayısı: 47
normal yapı : % 5 % 0 - 4 kötü prognoz (gebelik % 7,6)
anormal yapı : % 95 % 5-14 iyi prognoz (gebelik % 49,4)
> 14 normal morfoloji (gebelik % 88,3 )
mikroskopi : Sperma hücrelerinde morfolojik yapı ve hareket bakımından anormal oranlar yüksek gözlendi.
1 cc deki sayı normalin altında. 3 saatlik inkübasyon sonucu normal dışı yavaşlama ve
ölü hücre sayısında artış gözlenmedi. Her sahada 6-7 lökosit görüldü.
Tekrar merhaba,
Hocam adetimin 4. günü (23.11.2013) alttan muayeneye gittim. Doktorum kan tahlili ve hsg çekim verdi. Kan tahlilim çıktı. Yorumlamanızı rica ediyorum. Bir de rahim filmi çekimi zor bir işlem midir? Narkoz mu normal işlem mi tavsiye edersiniz. Ben hastane ortamında kötü olduğum için endoskopi mi de narkoz alarak yaptırmıştım. Doktor hsg çekiminden sonra aşılamaya başlayın dedi.
Şimdiden teşekkür ederim.
Free T4: 0,85
Estradiol: 49
FSH: 6,14
Luteinizan Hormon: 5,11
Prolaktin: 25.1
TSH: 3.35
Free T3: 3,73
Dojtor bey size bir sorum olcak ben 2 yillik evliyim son 9 aydir felan bebek istiyoruz son 3 ay ise bu istek asiri oldu esim gecen yuilin temmuz ayinda varikosel ameliyati oldu ama gebe kalamadim daha bir de hocam benim bu ay adetime 6 gun varken tuvalete gidip ikindigimda hafif pembeyle karisik sari akinti ge,ldi ve idrarimin rengi koyu hafif yanma ve sik kucuk tuvalet ihtiyaci da duyuyorum hocam bunun nedeni ne olabilir korkmuyor da degilim
merhababalar doktor hanim dun bey yazdigim icin ozur dilerim ben dun doktora gittim enfeksiyon dedi ama bide smear testi yapti ben korktum neden istedigini sordum bunu her bayanin yaptirmasi gerektigini soyledi ayrica bana amoklavin bid ve neo penotran diye bi fitil verdi hocam ben dun ilk fitili kullandim ama bugun kanli akintim var fitilden dolayi mi iltihap mi akiyor cok korkuyorum lutfen cvbinizi bekliyorum hocam
hocam eşimin sperm analiz değerleri aşağıdaki gibidir bize bilgi verirseniz çok memnun oluruz.
Perhiz süresi:4gün
miktar:3
reaksiyon(ph):7,5
likefikasyon süresi(37c):30
viskosite:yüksek
görünümpak
1.saate hareketli sperm yüzdesi:50
3.saate hareketli sperm yüzdesi:40
hareketin tipi(çoğunluğu):atipik
sperm sayısı:286.000.000 (60-120mil/ml 20)
normal morfoloji sperm yüzdesi:60
anormal morfoloji sperm yüzdesi:40
spermatosit harici hücre: Bol lökosit
not: Yer yer ağlutine olmus spermatozoitler görüldü.
Merhaba sperm değerleriniz normal sıkıntı yok. Sevgiler.
Günaydın Hocam
Değerlerimizi incelediğiniz için çok teşekkür ederiz inanın altında not diye yazılan ağlutine olmuş sperm ibaresinden uyku girmedi gözümüze. internette bu terimi arattığımızda erkekte kısırlık sebebi olarak yazıyor. Kümeleşme var ise spermin dölleme kabiliyeti az aşılama olması gerekiyor diye yazıyor. siz o terimi okudunuz elbette problem olsa söylerdiniz ama o kümeleşme olması bizim doğal yoldan bebek sahibi olmamıza engel teşkil etmiyor değil mi doktor hanım?
Şimdiden çok teşekkür ederiz
Saygılar
spermlerin belli sürelerde aglütine olmaları gerekir zaten bu anormal bir durum değil. eğer bekleme süreniz 1 yılı aşmış ise uzmanlık alanı tüp bebek olan benim gibi uzmanlarla görüşmenizde fayda var. sevgiler.
çok teşekkürler doktor hanım,
biz 3 yıldır evliyiz 1 senedir korunmuyoruz doktora gidiyorum ben ama doktorumuz çok ağırdan alıyor o yüzden bi süre tabiri caizse oluruna bırakalım dedik. Eşimin testini yaptıralım çıksın aradan demiştik bişi çıkacağını tahmin etmiyorduk ama napalım dediğiniz gibi gerekli yerler ile görüşmekte fayda var sanırım.
Istanbulda olsaydık mutlaka sizin ile görüşmek isterdik.
çok teşekkürler
iyi çalışmalar dileriz.