hocam bana yardımcı olurmusunuz ???

gullumsun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2011
4.596
0
cinsel perhiz süresi;3 gün
Görünüm; opak sarı
likefaksiyon süresi; 20 dak
ph;8
aglütinasyon;yok
hacim;4ml
hareketlilik;%70
PHSS;%54
Hızlı hareketlli;%0
yavaş ileri har;%54(24 milyon)
yerinde har;%16(6 milyon)
hareketsiz;%30(11milyon)
konsantrasyon;37 milyon
lökosit;0,2 milyon
morfoloji
normal;%0
baş defekti;%66
boyun ve ortaparça dfekti;%12
kuyruk defekti;%12
sitoplazmik sıvı ;%10

merhaba hocam eşimin sonuçlarını bugün aldık.testi isteyen üroloji doktoru normal yolla gebelik mümkün morfolojide biraz sıkıntı var ama takılacak boyutta değil dediç ama hocam ileri hareketli değer 0 çıktı bu beni endişlediriyo çünkü bundan 6 ay önce verdiğimiz sonuçta başka bi doktor ileri hareketin çok önemli olduğunu ve ileri hareketli ile yavaş ileri hareketlinin toplam %65 olması gerketiğini söledi .
bi öneki spermmegrom sonucumuz ise,

MİKTAR ;7,0 cc
PH ;7,8 7.5 - 8.0
LİKEFİKASYON SÜRESİ >60 dk
VİSKOSİTE VİSKOZ LÖKOSİT 6-7 YORUM : GRİ OPAK RENKTE OLUP, LİKEFİKASYON SÜRESİ >60 DAKİKADIR.
HER SAHADA 6-7 LÖKOSİT VE NADİR LÖKOSİT KÜMESİ GÖRÜLMÜŞTÜR.
SPERMATOZOA SAYISI 100 MİLYON/ML (TOTAL SPERMATOZOA: 700 MİLYON) OLUP CANLILIK ORANI %65 CİVARINDADIR.
AGLUTİNASYON (+)
CİNSEL PERHİZ SÜRESİ: 3 GÜN
MAKLER COUNTING CHAMBER İLE DEĞERLENDİRİLMİŞTİR.
SPERMATOZOA SAYISI 100 milyon/mL
TOPLAM SPERMATOZOA SAYISI 700.00 milyon
HAREKET DEĞERLENDİRMESİ 65 %
PROGRESİF HAREKETLİ 10 %
YAVAŞ HAREKETLİ 25 %
YERİNDE HAREKETLİ 30 %
HAREKETSİZ 35 %
AGLUTİNASYON (+)

bu sonuca göre doktor üroloji muayenesi istemişti ...

hocam bana bir yardımcı olun
ben şimdi doğal yolla anne olabilirmiyim yoksa başka şeylermi yapmam
teşekkür ederim

Merhaba sperm sonucunda sıfır normal morfoloji ciddi bir sorundur. Kimi zaman tüp bebek tedavilerinde ciddi döllenme sıkıntıları da yaratır. Başka bir merkezde daha tekrar sperm testi verip infertilite uzmanlarıyla görüşmenizi öneiririm. Istanbuldaysanız buyrun bahceci kliniğindeyim geliniz. Sevgiler.

cinsel perhiz süresi;3 gün
görünüm; opak sarı
likefaksiyon süresi; 20 dak
ph;8
aglütinasyon;yok
hacim;4ml
hareketlilik;%70
phss;%54
hızlı hareketlli;%0
yavaş ileri har;%54(24 milyon)
yerinde har;%16(6 milyon)
hareketsiz;%30(11milyon)
konsantrasyon;37 milyon
lökosit;0,2 milyon
morfoloji
normal;%0
baş defekti;%66
boyun ve ortaparça dfekti;%12
kuyruk defekti;%12
sitoplazmik sıvı ;%10

merhaba hocam eşimin sonuçlarını bugün aldık.testi isteyen üroloji doktoru normal yolla gebelik mümkün morfolojide biraz sıkıntı var ama takılacak boyutta değil dediç ama hocam ileri hareketli değer 0 çıktı bu beni endişlediriyo çünkü bundan 6 ay önce verdiğimiz sonuçta başka bi doktor ileri hareketin çok önemli olduğunu ve ileri hareketli ile yavaş ileri hareketlinin toplam %65 olması gerketiğini söledi .
Bi öneki spermmegrom sonucumuz ise,

miktar ;7,0 cc
ph ;7,8 7.5 - 8.0
likefikasyon süresi >60 dk
viskosite viskoz lökosit 6-7 yorum : Gri opak renkte olup, likefikasyon süresi >60 dakikadır.
Her sahada 6-7 lökosit ve nadir lökosit kümesi görülmüştür.
Spermatozoa sayısı 100 milyon/ml (total spermatozoa: 700 milyon) olup canlılık oranı %65 civarındadır.
Aglutinasyon (+)
cinsel perhiz süresi: 3 gün
makler countıng chamber ile değerlendirilmiştir.
Spermatozoa sayısı 100 milyon/ml
toplam spermatozoa sayısı 700.00 milyon
hareket değerlendirmesi 65 %
progresif hareketli 10 %
yavaş hareketli 25 %
yerinde hareketli 30 %
hareketsiz 35 %
aglutinasyon (+)

bu sonuca göre doktor üroloji muayenesi istemişti ...

Hocam bana bir yardımcı olun
ben şimdi doğal yolla anne olabilirmiyim yoksa başka şeylermi yapmam
teşekkür ederim

benim adet günlerim son derece düzenlidir hatta saati bile şaşmaz nerdeyse
26 günde bir adet görürüm.
sat: 07 kasım bir önceki 12 ekim
mümkünse sormak istediğim sorular var :
1.ovülasyon günlerimi yazabilir misiniz? ovülasyon gününde mi daha sonra mı ilişkiye girmek gerekir ?
2. doktor yumurta rezervimin iyi olduğunu söylemişti.adetlerim de düzenli .1 yıldır ovülasyon tarihlerine dikkat ederek bebek sahibi olmaya çalışıyoruz . 1 yılın sonunda bebeğimiz oldu ancak kalp atışlarını duyamadığımızdan kürtaj olmak zorunda kaldım .şimdi üzerinden 7 ay geçti .yine olmadı.
benim hormon değerlerim: FSH : 5,8 LH: 3,42 TSH : 2,69
rahim filmi çektirDİM .tüpler açık çıktı.
3.eşim çapa tıp fakültesinde fiziki kontrol edildi ve semen testi verdi .doktoru hiçbir sorunun olmadığı hususunda rapor yazmış. semen testi aşağıdadır:
perhiz süresi :3 gün
volüm: 2,6 ml
renk:sarımtrak
ph:8,5
vizkozite: +
likefaksiyon: 20 dk
fruktoz: +
spermatozoa sayısı :18.000.000 ml
total spermatozoa sayısı : 46.800.000
ileri hareketli: %34
yerinde hareketli:%9
hareketsiz:%57
toplam ileri hareketli sperm sayısı : 15.912.000
yuvarlak hücre sayısı:400.000 ml
vitalite: %57
morfoloji: %3 anormal: %97
şimdiden teşekkürler

merhabakan sonuçlarınız normal. bir kez düşük yaşamış olmanız üzücü elbette ama umutsuzluğa kapılmayın. eşinizin sperm sayısı 20 milyonun altında bu da kendiliğinden gebeliği zora sokabilecek bir durum. aşılama tedavileri düşünülebilir. yumurtalama sizin durumunuda adetinizin 12-14. günleri arasında oluyordur. bu dönemlerde ilişki sıklığını arttırabilirsiniz. sevgiler.

benim adet günlerim son derece düzenlidir hatta saati bile şaşmaz nerdeyse
26 günde bir adet görürüm.
sat: 07 kasım bir önceki 12 ekim
mümkünse sormak istediğim sorular var :
1.ovülasyon günlerimi yazabilir misiniz? ovülasyon gününde mi daha sonra mı ilişkiye girmek gerekir ?
2. doktor yumurta rezervimin iyi olduğunu söylemişti.adetlerim de düzenli .1 yıldır ovülasyon tarihlerine dikkat ederek bebek sahibi olmaya çalışıyoruz . 1 yılın sonunda bebeğimiz oldu ancak kalp atışlarını duyamadığımızdan kürtaj olmak zorunda kaldım .şimdi üzerinden 7 ay geçti .yine olmadı.
benim hormon değerlerim: FSH : 5,8 LH: 3,42 TSH : 2,69
rahim filmi çektirDİM .tüpler açık çıktı.
3.eşim çapa tıp fakültesinde fiziki kontrol edildi ve semen testi verdi .doktoru hiçbir sorunun olmadığı hususunda rapor yazmış. semen testi aşağıdadır:
perhiz süresi :3 gün
volüm: 2,6 ml
renk:sarımtrak
ph:8,5
vizkozite: +
likefaksiyon: 20 dk
fruktoz: +
spermatozoa sayısı :18.000.000 ml
total spermatozoa sayısı : 46.800.000
ileri hareketli: %34
yerinde hareketli:%9
hareketsiz:%57
toplam ileri hareketli sperm sayısı : 15.912.000
yuvarlak hücre sayısı:400.000 ml
vitalite: %57
morfoloji: %3 anormal: %97
şimdiden teşekkürler

Merhabalar biz iki kere spermogram testi yaptırdık ikisinde de ortalama değerler aynı olmakla birlikte 8milyon spermimiz mevcut ileri hareketli%21 yavaş hareketli %10 morfojimiz ise %0 çıktı dr. karyotip testi yaptı ancak hiçbir tedaviye başlamadı şimdi karyotip testinin sonuçlarını bekliyoruz. Biz çapa tıp fakültesinde yaptrdık bu testleri ama duyduğuma göre tüp bebek merkezinde yapılan testler daha sağlıklı sonuçlar veriyormuş güvenmeyin dışarda yapılanlara diyorlar bende şaşırdım ama biz bu arada 4,5yıllık evliyiz 7aydır da çocuk istiyoruz bu şartlar altında ben ne yapmalıyım? bir de karyotip bozuk çıkarsa tüp bebek şansımız da olmuyormuş galiba yardımcı olursanız?

merhaba sperm test sonuçlarına göre tüp bebek tedavisi planlanıyor olması gerekir. üniversite hastaeleri de kan testleri sonuçları için güvenilirdir. endişelenmeyin. eğer ikinci bir görüş isterseniz teslerinizle beraber bahceci fulya tüp bebek merkezinden bana ulaşabilirsiniz. sevgile.r

Merhabalar biz iki kere spermogram testi yaptırdık ikisinde de ortalama değerler aynı olmakla birlikte 8milyon spermimiz mevcut ileri hareketli%21 yavaş hareketli %10 morfojimiz ise %0 çıktı dr. karyotip testi yaptı ancak hiçbir tedaviye başlamadı şimdi karyotip testinin sonuçlarını bekliyoruz. Biz çapa tıp fakültesinde yaptrdık bu testleri ama duyduğuma göre tüp bebek merkezinde yapılan testler daha sağlıklı sonuçlar veriyormuş güvenmeyin dışarda yapılanlara diyorlar bende şaşırdım ama biz bu arada 4,5yıllık evliyiz 7aydır da çocuk istiyoruz bu şartlar altında ben ne yapmalıyım? bir de karyotip bozuk çıkarsa tüp bebek şansımız da olmuyormuş galiba yardımcı olursanız?

X