Hoca nikâhında mehir şartmı? Hoca nikâhı geçersizmi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Buhayatbeni7bitirdi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2019
74
53
32
Merhaba kızlar,

Forumda yeni olduğum için ve hiç başka bir sitelerde önceden üye olmadım için bazı şeyleri geç olsada sorup soruşturup öğrenmek istiyorum. Evliyken bukadar zamanım olmadığı için sanırım böyle forumlarda pek takılmıyordum.
Geçen kızlarla sohbette ablamın arkadaşı yeni gelin olcak mehir konusunu açtı acaba ne istemeliyim gibisine.
Ben ozaman hiç bir şey istememiştim daha doğrusu hoca bana hiç sormadı.
Ne nasıl yani gibi bir tepki aldım. Bu evlilik ALLAH katında geçerli degilmiydi? Isteseydim bile vermezdi ama hocanın sormaması garibime gitti. Doğru şekilde nasıl bozulur hoca nikâhı?
Sizler ne istediniz?

Bunu soracak cami hocaniz vardir ya da aynı şekilde iki tık ile kayit olunacak dini site burada dini fetva verecek kimse yok diye biliyorum.
Bu arada bana soruldu hicbir şey istemedim de bizim istegimizle sizin nikahinizin ilgisini de çözemedim.
1 taşta 2 kuş gibi düşünün, sizlerin ne istediğini arkadaşıma iletmek istiyordum biraz kararsız kendisi doğrusu nasil olur gibisine

1 taşta 2 kuş gibi düşünün, sizlerin ne istediğini arkadaşıma iletmek istiyordum biraz kararsız kendisi doğrusu nasil olur gibisine
Bunun doğrusu diye bir şey yok. Kisiye özel istek bu. Misal ben istemedim diye kimsenin istememesini beklemiyorum.
Ya da a kişisi bilezik yapabilir diye bilezik ister b kişisi yazlık ister maddiyata bağlı

Mehir islamda kadının kendi hak ve hürriyetlerini korumasi icin guvence amacli veriliyor . Erkekler, karisı mehrim sana helal olsun demedikce bosanırsa bunu dinen vermek zorunda. yüklü miktar oldugu icin de bir erkek hemen bosanalim lafı edemiyor evliligi surdurmeye calısıyor .Cunku mehir yuklu miktarda oldugu icin bosandiktan sonra maddi sıkıntilarla bogusacagini biliyor.Burda aslında kadın korunuyor, kadının sigortası hükmünde.Fakat gel gelelim günümüzde hangi erkek mehri takıyor ve ona gore davranıyor??

Ha buarada imam nikahıyla resmi nikah arasında hic bir fark yok. Eskiden resmiyet resmi daireler olmadıgı icin sahitler huzurunda imam nikahı kıyılırdı simdi resmi nikahtada mantık aynı şahitler huzurunda sizin evlendiginizin duyurulması. Resmi nikahınız varsa ve insanlar sizi evli diye biliyorsa evlisinizdir Allah katındada gecerlidir elbette

Ben altın istedim, hoca bana "o kadar yetmez hepsini işte" dedi. "Tamam takılan herşeyi alayım" dedim yine "olmaz kızım başka bir şey de işte" dedi. Ben de "hocam aklıma gelmiyor ne isteyeyim?" dedim bir şey daha verdi ama hatırlamıyorum.
Tabi aldım mehiri ama 2 ay sonra karşımda "yardım et ne olur" diye duygu sömürüsü yapan kaynanaya, büyük kısmını "Borç" verdim. Milletin yanında, benim kaynanam zalimdi altınlarımı aldı, ben geliniminkine dokunmadım edebiyatı yaptı. Geçen ipleri koparan kavgada da kalkıp "onu ödemeyeceğim" dedi.
Herkes bilir ki mehir kadının malıdır ve helal etmezse elinden alana haramdır.
İlgiyle bekliyorum ne zaman çıkacak benim ahlarım, haklarım bakalım.
Zira boşanacağım.

Evlebme iradesinde bulunan iki kişinin şahitlerle beraber evleniyoruz demesiyle evlilik akdi gerçekleşmiş olur.
Eskiden Belediye resmiyet gibi makamlar olmadığı için hocalar bu nikah kıyma işini yapıyormuş.
Siz sadece Belediye nikahı ile de evlenseniz Allah katında da zaten evlenmiş oluyorsunuz.

Mehir olarak şimdi de isteyebilirsiniz. Hiçbşy konuşulması ise de etrafta genel olarak ne veriliyorsa sizde onu istemiş kanul edilesiniz.

Mehir kadın boşandıktan, eşi vefat ettikten sonra iddet süresince kadının geçimini sağlayabilmesi için belirlenen tutardır.Kisinin durumu müsaitse evlenirken verir.Ama durumu müsait değilse eşine borçlanır hiç olmadı boşanırken vermesi gerekir.Bu sebepten maddi karşılık olması gerekir.Hatta öyle ki hemen ödenmeyecekse para değil altın olarak istenmeli.Çünkü bundan 10 sene sonra paranın değeri azalabilir.Biz eşimle aramızda miktar belirleyip belirtmiştik.Ben bir de talak hakkı almıştım.
Arkadaşımın biri ümre diğeri düğün takılarını istemişti.Nikahlarını kıyacak hocalar ümreye o mehir olmaz düğün takılarını isteyen arkadaşıma ise o takılar zaten senin hakkın başka bir şey istemelisin demişlerdi.
Genelde islam alimlerinin belirlemiş olduğu alt sınır mehir miktarı oluyor.Iki sene önce 5 cumhuriyet altındı en az miktar.
Resmi nikah kıyıldığında Allah katında da evli sayılırsınız.Çünkü nikahı şahitler huzurunda kıyar ve duyurursunuz.

ben hiçbişey istememiştin. Sadece sadakat istiyorum evine yuvasına sadık olsun yeter dedim. Zaten eşim ne istesem yapmak için çabalıyor. Böyle birşeye gerek duymadım. Kadını garanti altına almak için olan bişey bu. İmam bana illa maddi değeri olan bişey iste demedi

Buradan dini konular konuşmak yasak ama diyanetin resmi sitesinde imam nikahı ile ilgili her şey çok net bir şekilde açıklanıyor, oradan okuyabilirsiniz, içiniz rahat olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X