Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba, aranızda çikolata kisti birden hızla büyüyen varmı? Benim 4 ay önce 2 cm olan çikolata kisti 6 cm olarak ölçüldü bugün hızlı büyümesi endişelendirdi pazartesi günü daha ayrıntılı bir kontrole gideceğim ancak sizlere de sormak istedim, lütfen bilgisi merhabalar benim.5.4cm.buyuklugundeydi ve acayip sancılı bir süreçten geçtim.cok sukur en.son gittiğimde 2.65 cm olmuştu kucultmeyi basardim
Peki çocuğunuz var mı, bu noktada çikolata kistlerinin olumsuz bir sonucunu yaşadınız mı onu merak ettiğim için soruyorumMerhaba, Benim 2 yumurtalığımda da çikolata kisti mevcut. Büyümüyorlar ama küçülmüyorlar da . Biri 8.2cm diğeri 5 . Umarım seninki küçülür. Sancısız bir sürecin
Çikolata kistini büyüten östrojen diye biliyorum. Östrojen aldığım zamanlarda çikolata kistim büyüyor. Sonrasında küçülmesi için doğum kontrol hapı kullanıyorum. Doktorunuz ne dedi?merhaba, aranızda çikolata kisti birden hızla büyüyen varmı? Benim 4 ay önce 2 cm olan çikolata kisti 6 cm olarak ölçüldü bugün hızlı büyümesi endişelendirdi pazartesi günü daha ayrıntılı bir kontrole gideceğim ancak sizlere de sormak istedim, lütfen bilgisi olanlar yazsın
Benim de öyle 1,5 yıllık evliyim ve ilk gebelikti evet.
ben 2 tane çikolata kistim olduğunu öğrendim evlendikten sonra hemen sonra ilk vajinal muayene de TR’deyken biraz da travmalı öğrendim salak bi prof doktor yüzünden. Bana yok ameliyat lazım yok senin doğal çocuğun olmaz deyip öyle bi korkutmuştu ki pislik herif. Sonrasında başka çok iyi bi sürü prof görüşleri aldım Ankara’da, gittim muayeneler oldum teyit için. Neredeyse hepsi ameliyatı önermedi yumurtalık rezervine zarar verdiğinden dolayı, önce doğal dene neden olmasın dediler. 6-12 ay arası dene bu zaten sağlıklı bireyler için normal aralıktır eğer olmazsa stres yapma direkt tüp bebek yaparız Yeni evlisin evet ama bekleme bence hemen yap çocuğu dediler o da bende baskı oluşturdu tabi. Sonra eşim beni rahatlattı biz çocuk diye evlenmedik ve hep ilk 1 yıl zaten düşünmeyeceğiz diyoduk bunların hiçbirisi yok gibi davranıcaz sen de kasma en kötü istediğimizde tüp bebek yaparız düşünme bunları dedi. Periyodum da hep düzenlidir kendimi bildim bileli. Çocuk kararı verdiğimiz dönemde doktorlarımın da önerdiği vitaminleri stoklayıp gelmiştim TR’den. denediğimiz 3. ayımda gecikme yaşadım ama testler negatif çıktı hep, 1 hafta gecikti negatif yine. yurtdışındaki doktoruma çocuk kararı verince muayeneye gitmiştik ama asıl bu süreçte kaynaştık. Muayene etti ve foliküler kist oluşmuş yani yumurtam çatlamamış büyümüş. Progesteron kullandırıp adetimi başlattık ve kist temizlendi. Sonra doktorum yurtdışında olan ama içeği TR’dekilere benzeyen bi vitamin verdi ama daha da güzeli bu zamana onca doktora gitmeme rağmen hiçbirinin söylemediği benim de ilk defa duyduğum başka bi yol deneyelim dedi. Femara+ovitrelle ve ben ilk kullanımda yani 4. Denediğimiz ayımda gebe kalabildim. O da boş gebelikle sonuçlandı 2 ayın sonunda. Bu süreçte her şerrin içinde bulduğumuz en güzel hayr doğal gebe kalabiliyor olmam oldu çok şükürler olsun.
belki ben 3. Ayımda gecikme yaşamasaydım bunların hiçbirini bilemeyecek stres baskı yaşayacaktım ameliyat lazım mı tüp bebek araştırmalarına bile daha çocuk denemeden başlamıştım. O yüzden gerçekten şükür olsun rabbime, bugünüme de. Üzüldüm tabi kolay şey değil düşük yapmak fiziksel hormonal yıkılıyoruz hepimiz, ilk öğrendiğimde neden yolum zorlu diye daha da üzülmüştüm olayın da şokuyla AMA her kötü yaşadığımız şeyin arkası aslında güneşli günler var artık daha çok inanıyorum buna. Çünkü yaşadığım şeyler aslında bana her şeyin korktuğum gibi değil her şeyin yolunda olduğunu gösteriyor, görmeyi anlamayı kabul etmeyi öğretti bu süreç bana
Biraz uzun gibi oldu ama benim hikayem böyle canım
suan denıyoruz . Eğitim ve araştırma hastanesıne gıdıyorum . 1 yıl boyunca takıp edılıcem ona gore yol izlicez. Ama yumurtalık degerlerım iyi. Bır sıkıntı gozukmuyorPeki çocuğunuz var mı, bu noktada çikolata kistlerinin olumsuz bir sonucunu yaşadınız mı onu merak ettiğim için soruyorum
İnşallah en kısa sürede hayırlısıyla pozitif haberi alırsınızsuan denıyoruz . Eğitim ve araştırma hastanesıne gıdıyorum . 1 yıl boyunca takıp edılıcem ona gore yol izlicez. Ama yumurtalık degerlerım iyi. Bır sıkıntı gozukmuyor