• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Histeroskopik ameliyat olacağım, korkuyorum, yardım!!!!

bilmem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2007
29
0
86
Ankara
Merhaba Arkadaşlar,
2. tüp bebek denememiz korn gebelikle sonuçlandı, yani bir çeşit dış gebelik ve bir kaç saat içinde rahim delinebilir ve senin hayati riskin var dedi doktor, bu şekilde gebeliği ilaçla sonlandırdı... Ama olay bitmedi tabii, 10 temmuzda kemoterapi ilacı verdiler işte, betahcg değerim 40.000 lere çıkmıştı, resmen ölümden döndüm doktoumun tabiriyle, 2 günde bir test yapıldı, kendisi düşsün diye çok uğraştı doktor ama düşmedi, içeride parça kaldı ve yapışıklık oluşmuş 26 Ağustosta histereskopik bir operasyonla bunları temizleyecek... ben zaten iki aydır kanamamın bir gün bile durmamasından dolayı fiziksel olarak çok iyi değilim, psikolojimde bir okadar kötü.. eğerbu şekilde bir müdahale yaptıran varsa süreci paylaşırsa çok sevineceğim... müdahalden sonrasından herşeyden korkuyorum şuanda, özellikle kanamamın durmaması beni endişendiriyor... bilgilerinizi ve desteklerininzi ve dualarınızı bekliyorum arkadaşlar lütfeennnnn :((

canım histeroskopi o kadr korkulacak birşey değil senin yaşadıklarını yaşamadım ama histereskopi yapıldı banada genel anestezi altında yapılıyor hiçbir şeyden haberin olmuyor uyandığında hafif sancıların oluyor ağrı kesiciyle geçiyor 1 yada 2 gün yatırıp taburcu oluyosun... umarım seninde çok çabuk geçer sağlığına kavuşursun ve sonrasındada bebişini alırsın kucagına canımm çok geçmiş olsunn

Canım banada hem laparoskopi hem histereskopi yapıldı. Daha sonra ameiyatımı kamerada izledim. alttan kamera sokup birde ınce hortum sokup yıkıyolar yapışıklık varsa acıyolar. Genel anestesi. hic kanamam olmadı. bir gece yatıım. Polıp mıyom varmış onları aldılar. Bir ay sonrada ilk tüp bebeği yaptırdım. 4.5 aylık simdi. hic korkma cok basit bişey ağrın bile olmuyo.

cevaplarınız için çok teşekkür ederim, benim psikolojim alt üst oldu sanırım bu süreçte....

Merhaba Arkadaşlar,
2. tüp bebek denememiz korn gebelikle sonuçlandı, yani bir çeşit dış gebelik ve bir kaç saat içinde rahim delinebilir ve senin hayati riskin var dedi doktor, bu şekilde gebeliği ilaçla sonlandırdı... Ama olay bitmedi tabii, 10 temmuzda kemoterapi ilacı verdiler işte, betahcg değerim 40.000 lere çıkmıştı, resmen ölümden döndüm doktoumun tabiriyle, 2 günde bir test yapıldı, kendisi düşsün diye çok uğraştı doktor ama düşmedi, içeride parça kaldı ve yapışıklık oluşmuş 26 Ağustosta histereskopik bir operasyonla bunları temizleyecek... ben zaten iki aydır kanamamın bir gün bile durmamasından dolayı fiziksel olarak çok iyi değilim, psikolojimde bir okadar kötü.. eğerbu şekilde bir müdahale yaptıran varsa süreci paylaşırsa çok sevineceğim... müdahalden sonrasından herşeyden korkuyorum şuanda, özellikle kanamamın durmaması beni endişendiriyor... bilgilerinizi ve desteklerininzi ve dualarınızı bekliyorum arkadaşlar lütfeennnnn :((

cnm öncelikle çok geçmiş olsun,inşallah bi an önce sağlığına kavuşursun.ben de histereskopi geçirdim 1. denememden sonraydı,2 gün hastanede kaldım.ben de senin gibi çok korkuyodum daha önce ameliyat da olmamıştım ama korkacak hiç birşey yokmuş ;tüp bebekten bile daha kolay.Ameliyattan bi gece önce rahim ağzının açılması için alttan bi ilaç koyuyolar o adet ağrısı gibi bi sancı yapıyo başka ağrı yok zaten.Ameliyat genel anestezi altında yapılıyo,uyandığında hiç ağrın olmuyo sadece anestezinin verdiği sersemlik oluyor biraz da kanama.Sonda ve serum merasimi bittikten sonra eve gönderiyolar zaten.Şahsen 2 kez tüp bebek denedim ama tutmadı :14: 2.histereskopi deseler hemen yatarım masaya:10: İnşallah sen de kolay atlatırsın,Allah yardımcın olsun

Careful çok teşekkür ederim canım cevabın için, umarım benim de herşey yolunda gider ve bir kaç günde iyileşirim... umarım hepimizin doğal yolla bebişleri olur ve bunlara hiç gerek kalmaz...

mhb cnm öncelikle geçmiş olsun..bende kimyasal gebelik sebebiyle kürtaj oldum bendede yapışıklık oldu korkacak hiç birşey yok zaten bayılıyosun amaliyatı görmüyceksin hissetmiyceksin sonrasında biraz kanaman olabilir bu normal hatta benim hiç ağrım olmamıştı diyebilirim bir gün hastanede kalıyosun ertesi gün normal hayatına devam edebiliyosun..umarım yapışıklık çok fazla yotur..ben bu hastalık için hem histeroskopi oldum hem laparoskopi sonda takılmadı bana ikisindede..hemen ayağa kalktım ben inan çok kolay sakın stres yapma inşşş herşey yolunda gider kurtulursun cnm..

Back