• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Histeroskopi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

D e f n e

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
4.641
7.610
158
Merhaba hanımlar. İki Bucuk ay once 22haftalık dogum yaptım ardından kurtaj oldum. Adet ol bitince histeroskopi çekicez dediler ofis tarzı olandan. Anlamadığım birkac nokta var burda kurtaj olan cok arkadaş var bu kurtaj bukadar önemli birsey olsaydı herkesten histeroskopi istenirdi? Etrafımda onca kişi var kurtaj olan hic onlardan istenmemiş. Yaptırıp yaptırmama konusunda cok kararsızım. Yapışıklık ola bilirmiş ona bakacaklarmış. 2.sorum ben korunmayı bıraktım bu işlemin gebeliğe bir zararı olurmu netten baktıgımda sıvı veriliyormuş rahme fln yazıyor. Lutfen yaptıranlar cevaplasın bilgim yok bu konuda. Şimdiden teşekkürler

Hamilelik ihtimalin olmadığı zaman yaparlar sana söylerler muhtemelen sen yine de dikkat et. Haftan büyük olduğu için yapışıklık olabilir diye düşünmüşlerdir ve rahim içi polip vs tarzı şeyler varsa onlar a bakmak için belki. Ben rahim filmi sonrası korundum histeroskopi olacağı icin

Hamilelik ihtimalin olmadığı zaman yaparlar sana söylerler muhtemelen sen yine de dikkat et. Haftan büyük olduğu için yapışıklık olabilir diye düşünmüşlerdir ve rahim içi polip vs tarzı şeyler varsa onlar a bakmak için belki. Ben rahim filmi sonrası korundum histeroskopi olacağı icin
Birsey demediler bana. Zaten 2aydir oyaladilar en son aradiklarinda korunmadigimi soyledim yapmayalim ozaman dediler. Ben de dusunuyorumki ciddi birseyse birdahaki aya korun yapalim demeleri gerekirdi kafam karisik :(

Birsey demediler bana. Zaten 2aydir oyaladilar en son aradiklarinda korunmadigimi soyledim yapmayalim ozaman dediler. Ben de dusunuyorumki ciddi birseyse birdahaki aya korun yapalim demeleri gerekirdi kafam karisik :KK43:
Benim rahim filmi öncesi doktorum bazı rahimler porselen rahim oluyor yada polip tarzı bsy varmı diye bakicaz sonraki aşama demisti .rahim filmi sonrası problem olduğu için kesin yapıldı işte... Birde şuan tam hatırlayamıyorum ama bı önceki ay yapalım demiştin rahim filmi çekildiği ay zaten korunduğum için bayan da bana şuan rahim duvarın kalinlasmaya başlamıştır olmaz dedi. Ben 5nisan da regl olmuştum 19nda histeroskopi yapılmış ama bana rahimde işlem yapıldı. Seninki tanısal amaçlı olucakti muhtemelen.

Benim rahim filmi öncesi doktorum bazı rahimler porselen rahim oluyor yada polip tarzı bsy varmı diye bakicaz sonraki aşama demisti .rahim filmi sonrası problem olduğu için kesin yapıldı işte... Birde şuan tam hatırlayamıyorum ama bı önceki ay yapalım demiştin rahim filmi çekildiği ay zaten korunduğum için bayan da bana şuan rahim duvarın kalinlasmaya başlamıştır olmaz dedi. Ben 5nisan da regl olmuştum 19nda histeroskopi yapılmış ama bana rahimde işlem yapıldı. Seninki tanısal amaçlı olucakti muhtemelen.
Evet tanisal. Banada adet bitimi olmasi gerekir rahim duvari ince olsun diye dediler. Eger uzun sure gebelik olusmazsa artik kendim gider normal hsg cektirirm napayim. İnsallah gerek kalmaz. Gebelik olustumu peki sende?

Evet tanisal. Banada adet bitimi olmasi gerekir rahim duvari ince olsun diye dediler. Eger uzun sure gebelik olusmazsa artik kendim gider normal hsg cektirirm napayim. İnsallah gerek kalmaz. Gebelik olustumu peki sende?
Hayır canım oluşmadı...

Histeroskopi öncesi 2kaybim var

Cok gecmis olsun. Peki sorun ne
Valla evet sorun şu denmiyor...

Rahimdeki perde olabilir dendi. Kalitesiz yumurta olabilir. Kalitesiz sperm olabilir fln gibi ama benim 2 hamilelik de geç döllenme ile oldu pko var aynı zamanda.

Senin için sebep söylediler mi

Valla evet sorun şu denmiyor...

Rahimdeki perde olabilir dendi. Kalitesiz yumurta olabilir. Kalitesiz sperm olabilir fln gibi ama benim 2 hamilelik de geç döllenme ile oldu pko var aynı zamanda.

Senin için sebep söylediler mi
Pko vardi ilk evlendigimde laparoskopi oldum hamilr kaldim dis gebelik oldu. Sonra tup bebekle ikizlerim oldu. Ardindan birtane dusuk ve en son 6aylik oglum vefat etti. Yani tek bir sebebe bagli degil hepsi farkli farkli. Pko ilk dogumdan sonra kaybolmustu simdi yine baslamis :( bilmiyorum yeniden gebelik olurmu olmazmi ama senin sebepler biraz tuhaf doktorun bir tedavi fln onermedimi insallah allah en kisa zamanda tedavisiz sekilde nasip eder

Pko vardi ilk evlendigimde laparoskopi oldum hamilr kaldim dis gebelik oldu. Sonra tup bebekle ikizlerim oldu. Ardindan birtane dusuk ve en son 6aylik oglum vefat etti. Yani tek bir sebebe bagli degil hepsi farkli farkli. Pko ilk dogumdan sonra kaybolmustu simdi yine baslamis :KK43: bilmiyorum yeniden gebelik olurmu olmazmi ama senin sebepler biraz tuhaf doktorun bir tedavi fln onermedimi insallah allah en kisa zamanda tedavisiz sekilde nasip eder
Amin canım inşallah tez zamanda hayırlı haberler alırız. Herkesin durumu farklı ya anlam veremiyorum doktorlar da yetersiz kalıyor sanırım.

Back