Ben doğum sonrası adet olamama şikayeti ile üniversite hastanesine başvurdum. Uterin sineşi dediler, yani rahim yapışıklığı. Bir sefer laparoskopi ve bir sefer histereskopi olmama tamamen olmasa da kapandı. Brüksel tüp bebek merkezinde Yücel Karaman'a gittim ve histereskopi yaptı. Bu sırada spiral taktı. Bir ay sonra bunu çıkarıp balon uygulaması yaprı. Daha dört gün oldu. Yaklaşık bir ay sonra HSG çektireceğim ve sonucu göreceğiz. Hocamın dediğine göre ilk ay kapanma olmamış. Ben bu arada sürekli 2x2 estrofem ve 1x1 Orgometril kullanıyorum.
arkadaşlar merhaba, ilk histeroskopi sonrası endometrium kalınlaşmadığı için ve rahim filminde yapışıklık görüldüğü için tekrar histeroskopi yapılacak.sonrasında spiral takılıp,östrojen tedavisi verilip,spiral çıkarılacak ve balon uygulaması yapılacak.bu işlemleri yaşayanlar bana yardımcı olabilir mi?
spiral histeroskopi sırasında baygınken mi takılıyor?balon uygulaması tam olarak nasıl bişey?ne kadar sürüyor ve ağrı veriyor mu?ve o da spiral gibi rahimde kalıyor mu,işlemden sonra hemen çıkarılıyor mu?
bunları sormamın nedeni aşırı derecede korkuyor olmam ve resmen fobi haline getirmem,rahim filmini bile anestezi ile çektirdim
ve son sorum balon uygulamasını benim gibi olanlar için anestezi ile yapabiliyorlar mı?
çok sordum kusura bakmayın,şimdiden teşekkürler[/QUOT
çookkkk uzun zaman olmuş... inşallah bebişin olmuştur şimdi bende aynı durumdayım 27 yaşındayım ve geçirmediğim ameliyat kalmadı myomektomi laporoskopi ve histeroskopi şimdide balon uygulaması yapılcak inşallah herşey güzel olurr bana sonuçlarını yazarsan sevinirim tekrar geçmiş olsun...
operasyonsan bir ay sonra adet oldum. inşaşşah devam eder :)çok geçmiş olsun bende Yücel Karamana ameliyat oldum histeroskopi ve laparoskopi ve yarında balon takıcak ama çok korkuyorum inşallah bidaha yapışmazz... aynı ilaçları banada verdi inşallah iyi gelir şimdi nasılsın durumun nedir yazarsan sevinirim....
merhaba, eski bir mesajınızı buldum ve bilgi almak istedim.arkadaşlar merhaba, ilk histeroskopi sonrası endometrium kalınlaşmadığı için ve rahim filminde yapışıklık görüldüğü için tekrar histeroskopi yapılacak.sonrasında spiral takılıp,östrojen tedavisi verilip,spiral çıkarılacak ve balon uygulaması yapılacak.bu işlemleri yaşayanlar bana yardımcı olabilir mi?
spiral histeroskopi sırasında baygınken mi takılıyor?balon uygulaması tam olarak nasıl bişey?ne kadar sürüyor ve ağrı veriyor mu?ve o da spiral gibi rahimde kalıyor mu,işlemden sonra hemen çıkarılıyor mu?
bunları sormamın nedeni aşırı derecede korkuyor olmam ve resmen fobi haline getirmem,rahim filmini bile anestezi ile çektirdim
ve son sorum balon uygulamasını benim gibi olanlar için anestezi ile yapabiliyorlar mı?
çok sordum kusura bakmayın,şimdiden teşekkürler
Merhaba geçmiş olsun aynı tedaviyi bende görüyorum şuan ki durumunuz nedir bilgi verebilirmisinizBen doğum sonrası adet olamama şikayeti ile üniversite hastanesine başvurdum. Uterin sineşi dediler, yani rahim yapışıklığı. Bir sefer laparoskopi ve bir sefer histereskopi olmama tamamen olmasa da kapandı. Brüksel tüp bebek merkezinde Yücel Karaman'a gittim ve histereskopi yaptı. Bu sırada spiral taktı. Bir ay sonra bunu çıkarıp balon uygulaması yaprı. Daha dört gün oldu. Yaklaşık bir ay sonra HSG çektireceğim ve sonucu göreceğiz. Hocamın dediğine göre ilk ay kapanma olmamış. Ben bu arada sürekli 2x2 estrofem ve 1x1 Orgometril kullanıyorum.
Merhaba geçmiş olsun aynı tedaviyi bende görüyorum şuan ki durumunuz nedir bilgi verebilirmisiniz
erhabalar insallah mesajımı gorursunuz ve cevap verırsınız .benım de kürtajlarım oldu 4 tane ,sonuncuda yapısıklık olmus az derecede .Yücel hocada histeroskopi oldum anestezılı iken spiral takıldı o günden bu yana estrofem kullanıyorum günde 4 adet ,sonra gidecegım spiral cukarılacak balon takılacakmış .ve balondan coook korkuyorum .anne olacağım derken basıma gelmeyenler kalmadıcanım çok çok teşekkürler,gerçekten çok yardımın oldu ve içim rahatladı.balonu çok merak ediyordum,şimdi anladım.belki balonu anesteziyle takarlar çünkü histeroskopide spiral takılacağı kesin.6 hafta duracakmış sonra spiral çıkarılıp balon takılacakmış.peki senin yapışıklık açıldı mı ve sonrasında endometrium kalınlığın ne durumdaydı (benim en kalın yeri en fazla 5.4 oluyor histeroskopiye rağmen)?
tüp bebek uygulaman ne zamandı?sonuçlandı mı?inşallah pozitif sonuçlanmıştır canım.yine yazarsan sevinirim....
çok sordum kusura bakma:)
A AYTUG08erhabalar insallah mesajımı gorursunuz ve cevap verırsınız .benım de kürtajlarım oldu 4 tane ,sonuncuda yapısıklık olmus az derecede .Yücel hocada histeroskopi oldum anestezılı iken spiral takıldı o günden bu yana estrofem kullanıyorum günde 4 adet ,sonra gidecegım spiral cukarılacak balon takılacakmış .ve balondan coook korkuyorum .anne olacağım derken basıma gelmeyenler kalmadıbalon takılırken anestezi istersenız yaparız dedıler ve bunun ıcın 1200 TL ödeme yapmamız gerekıyormus .ameliyat ıcın zaten daha yeni 16500 ödedık .agrı esıgım de cok dusuk nasıl bi şey bu balon ? Ayrıca son durumunuz ne oldu cok merak edıyorum .transfer olacağım yapısıklık vardı az da olsa,rahım duvarım kalınlaşmıyordu umarım kalınlaşır .ıcım dışım nar suyu oldu
Ben doğum sonrası adet olamama şikayeti ile üniversite hastanesine başvurdum. Uterin sineşi dediler, yani rahim yapışıklığı. Bir sefer laparoskopi ve bir sefer histereskopi olmama tamamen olmasa da kapandı. Brüksel tüp bebek merkezinde Yücel Karaman'a gittim ve histereskopi yaptı. Bu sırada spiral taktı. Bir ay sonra bunu çıkarıp balon uygulaması yaprı. Daha dört gün oldu. Yaklaşık bir ay sonra HSG çektireceğim ve sonucu göreceğiz. Hocamın dediğine göre ilk ay kapanma olmamış. Ben bu arada sürekli 2x2 estrofem ve 1x1 Orgometril kullanıyorum.