histeroskopi sonrası spiral takılıp balon tedavisi olanlar yardım lütfen

AYTUG08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
213
4
arkadaşlar merhaba, ilk histeroskopi sonrası endometrium kalınlaşmadığı için ve rahim filminde yapışıklık görüldüğü için tekrar histeroskopi yapılacak.sonrasında spiral takılıp,östrojen tedavisi verilip,spiral çıkarılacak ve balon uygulaması yapılacak.bu işlemleri yaşayanlar bana yardımcı olabilir mi?
spiral histeroskopi sırasında baygınken mi takılıyor?balon uygulaması tam olarak nasıl bişey?ne kadar sürüyor ve ağrı veriyor mu?ve o da spiral gibi rahimde kalıyor mu,işlemden sonra hemen çıkarılıyor mu?
bunları sormamın nedeni aşırı derecede korkuyor olmam ve resmen fobi haline getirmem,rahim filmini bile anestezi ile çektirdim:KK43:
ve son sorum balon uygulamasını benim gibi olanlar için anestezi ile yapabiliyorlar mı?
çok sordum kusura bakmayın,şimdiden teşekkürler :KK71:

aslında doğru yere konu açtığımı düşünüyorum ama kimse bişey yazmıyor:KK43:sanırım endometrium inceliği yüzünden doktorların tüp bebeğe başlayamadıkları benden başka kimse olmadı,dolayısıyla tüp bebekten önce bunları yaptırmak zorunda olan da benden başka kimse olmadı...kendiniz yaptırmadıysanız bile bidiklerinizi paylaşırsanız sevinirim,teşekkürler...

Arkadaşım senin aydınlatabilir miyim bilmiyorum. Bende de kürtajlar sonrası oluşan bir yapışıklık mevcuttu tüp öncesi histeroskopi yapıldı ortada septum şeklini almış yapışıklık giderildi ve balon takıldı. doktorum eğer S şeklinde spiral olsaydı spiral takacaktı ama T oldukları için takmayıp balon koydu ve 3 gün sonra balon çıkarıldı yani ben çıkardım dr. gitmene gerek yok kesip çıkarabiliyorsun ama aklına balon gelmesin hortum gibi birşey ortasındada işaret parmağının 2 boğumu gibi bir genişleme var onun içine su basıyorlar ve biraz şişiyor oda düzeltilen yerlerin yapışmasını engelliyor.

Ben baygınken taktıkları için pek bilmiyorum uyanınca adet sancısı gibi bir sancı olmuştu 5-10 dk o kadar. Bayıltmadan takılırmı bilmiyorum spiral gibi birşey ama sanırım uyuturlar bu biraz sancı yapabilir uyanıkken uygulanırsa. Sonuçta histeroskopi için uyuduğunda spiralde takılır ama uyanıkken çıkaracak çıkarken hiç acı hissetmezsin

Son düzenleme:
canım çok çok teşekkürler,gerçekten çok yardımın oldu ve içim rahatladı.balonu çok merak ediyordum,şimdi anladım.belki balonu anesteziyle takarlar çünkü histeroskopide spiral takılacağı kesin.6 hafta duracakmış sonra spiral çıkarılıp balon takılacakmış.peki senin yapışıklık açıldı mı ve sonrasında endometrium kalınlığın ne durumdaydı (benim en kalın yeri en fazla 5.4 oluyor histeroskopiye rağmen)?
tüp bebek uygulaman ne zamandı?sonuçlandı mı?inşallah pozitif sonuçlanmıştır canım.yine yazarsan sevinirim....
çok sordum kusura bakma:)

benim end. kalınlığı ilk tüpte 5 mm idi sonra doktor önlemini aldı 7-8 hatta 9 da oldu sanırım. öyle aman aman 10-11 ler olmadı. Ancak dr bu kalınlığında yettiğini söylüyor. Benim yolum uzun 4 negatif var. Ama allahtan umut kesilmez devam ediyorum

Son düzenleme:
Ben doğum sonrası adet olamama şikayeti ile üniversite hastanesine başvurdum. Uterin sineşi dediler, yani rahim yapışıklığı. Bir sefer laparoskopi ve bir sefer histereskopi olmama tamamen olmasa da kapandı. Brüksel tüp bebek merkezinde Yücel Karaman'a gittim ve histereskopi yaptı. Bu sırada spiral taktı. Bir ay sonra bunu çıkarıp balon uygulaması yaprı. Daha dört gün oldu. Yaklaşık bir ay sonra HSG çektireceğim ve sonucu göreceğiz. Hocamın dediğine göre ilk ay kapanma olmamış. Ben bu arada sürekli 2x2 estrofem ve 1x1 Orgometril kullanıyorum.

Balon ağrılı bir işlem. Ama uzun sürmüyor. Ben 1,5 mm idi en başta. Şimdi 6 mm oldu. İlk ameliyattan sonra bir daha hiç adet olamama durumum vardı, çok şükür iyiye gidiyor. İlaçlar etkisini gösteriyor sanırım.

Ben doğum sonrası adet olamama şikayeti ile üniversite hastanesine başvurdum. Uterin sineşi dediler, yani rahim yapışıklığı. Bir sefer laparoskopi ve bir sefer histereskopi olmama tamamen olmasa da kapandı. Brüksel tüp bebek merkezinde Yücel Karaman'a gittim ve histereskopi yaptı. Bu sırada spiral taktı. Bir ay sonra bunu çıkarıp balon uygulaması yaprı. Daha dört gün oldu. Yaklaşık bir ay sonra HSG çektireceğim ve sonucu göreceğiz. Hocamın dediğine göre ilk ay kapanma olmamış. Ben bu arada sürekli 2x2 estrofem ve 1x1 Orgometril kullanıyorum.

çok geçmiş olsun bende Yücel Karamana ameliyat oldum histeroskopi ve laparoskopi ve yarında balon takıcak ama çok korkuyorum inşallah bidaha yapışmazz... aynı ilaçları banada verdi inşallah iyi gelir şimdi nasılsın durumun nedir yazarsan sevinirim....

arkadaşlar merhaba, ilk histeroskopi sonrası endometrium kalınlaşmadığı için ve rahim filminde yapışıklık görüldüğü için tekrar histeroskopi yapılacak.sonrasında spiral takılıp,östrojen tedavisi verilip,spiral çıkarılacak ve balon uygulaması yapılacak.bu işlemleri yaşayanlar bana yardımcı olabilir mi?
spiral histeroskopi sırasında baygınken mi takılıyor?balon uygulaması tam olarak nasıl bişey?ne kadar sürüyor ve ağrı veriyor mu?ve o da spiral gibi rahimde kalıyor mu,işlemden sonra hemen çıkarılıyor mu?
bunları sormamın nedeni aşırı derecede korkuyor olmam ve resmen fobi haline getirmem,rahim filmini bile anestezi ile çektirdim:KK43:
ve son sorum balon uygulamasını benim gibi olanlar için anestezi ile yapabiliyorlar mı?
çok sordum kusura bakmayın,şimdiden teşekkürler :KK71:[/QUOT

çookkkk uzun zaman olmuş... inşallah bebişin olmuştur şimdi bende aynı durumdayım 27 yaşındayım ve geçirmediğim ameliyat kalmadı myomektomi laporoskopi ve histeroskopi şimdide balon uygulaması yapılcak inşallah herşey güzel olurr bana sonuçlarını yazarsan sevinirim tekrar geçmiş olsun...

çok geçmiş olsun bende Yücel Karamana ameliyat oldum histeroskopi ve laparoskopi ve yarında balon takıcak ama çok korkuyorum inşallah bidaha yapışmazz... aynı ilaçları banada verdi inşallah iyi gelir şimdi nasılsın durumun nedir yazarsan sevinirim....
operasyonsan bir ay sonra adet oldum. inşaşşah devam eder :)

çok sordum kusura bakmayın,şimdiden teşekkürler :KK71:
merhaba, eski bir mesajınızı buldum ve bilgi almak istedim.
bu işlemlerden sonra bebeğiniz oldu mu? (tabi istiyor musunuz bilemiyorum ama :))

Merhaba geçmiş olsun aynı tedaviyi bende görüyorum şuan ki durumunuz nedir bilgi verebilirmisiniz

N NZLLEMR merhabalar insallah mesajımı gorursunuz ve cevap verırsınız .benım de kürtajlarım oldu 4 tane ,sonuncuda yapısıklık olmus az derecede .Yücel hocada histeroskopi oldum anestezılı iken spiral takıldı o günden bu yana estrofem kullanıyorum günde 4 adet ,sonra gidecegım spiral cukarılacak balon takılacakmış .ve balondan coook korkuyorum .anne olacağım derken basıma gelmeyenler kalmadı 🙁

canım çok çok teşekkürler,gerçekten çok yardımın oldu ve içim rahatladı.balonu çok merak ediyordum,şimdi anladım.belki balonu anesteziyle takarlar çünkü histeroskopide spiral takılacağı kesin.6 hafta duracakmış sonra spiral çıkarılıp balon takılacakmış.peki senin yapışıklık açıldı mı ve sonrasında endometrium kalınlığın ne durumdaydı (benim en kalın yeri en fazla 5.4 oluyor histeroskopiye rağmen)?
tüp bebek uygulaman ne zamandı?sonuçlandı mı?inşallah pozitif sonuçlanmıştır canım.yine yazarsan sevinirim....
çok sordum kusura bakma:)
erhabalar insallah mesajımı gorursunuz ve cevap verırsınız .benım de kürtajlarım oldu 4 tane ,sonuncuda yapısıklık olmus az derecede .Yücel hocada histeroskopi oldum anestezılı iken spiral takıldı o günden bu yana estrofem kullanıyorum günde 4 adet ,sonra gidecegım spiral cukarılacak balon takılacakmış .ve balondan coook korkuyorum .anne olacağım derken basıma gelmeyenler kalmadı 🙁 balon takılırken anestezi istersenız yaparız dedıler ve bunun ıcın 1200 TL ödeme yapmamız gerekıyormus .ameliyat ıcın zaten daha yeni 16500 ödedık .agrı esıgım de cok dusuk nasıl bi şey bu balon ? Ayrıca son durumunuz ne oldu cok merak edıyorum .transfer olacağım yapısıklık vardı az da olsa,rahım duvarım kalınlaşmıyordu umarım kalınlaşır .ıcım dışım nar suyu oldu

lar insallah mesajımı gorursunuz ve cevap verırsınız .benım de kürtajlarım oldu 4 tane ,sonuncuda yapısıklık olmus az derecede .Yücel hocada histeroskopi oldum anestezılı iken spiral takıldı o günden bu yana estrofem kullanıyorum günde 4 adet ,sonra gidecegım spiral cukarılacak balon takılacakmış .ve balondan coook korkuyorum .anne olacağım derken basıma gelmeyenler kalmadı 🙁 balon takılırken anestezi istersenız yaparız dedıler ve bunun ıcın 1200 TL ödeme yapmamız gerekıyormus .ameliyat ıcın zaten daha yeni 16500 ödedık .agrı esıgım de cok dusuk nasıl bi şey bu balon ? Ayrıca son durumunuz ne oldu cok merak edıyorum .transfer olacağım yapısıklık vardı az da olsa,rahım duvarım kalınlaşmıyordu umarım kalınlaşır .ıcım dışım nar suyu oldu. İnsallah sizin sorununuz çözülmüştür benım de başarısız tüp deneyimlerim var .şimdiye kadar rahım duvarı incelıgı sorunum yoktu ,son transferimde 5cıvarı idi adetin 17-18.günü

Ben de Yücel Karaman a histeroskopi oldum spiral cıkarılıp balon takılacak .Cok mu ağrılı sizce ? Son durumunuz nedir ameliyatın olumlu etkısı oldu mu ?lütfen benı cevapsız bırakmayın

erhabalar insallah mesajımı gorursunuz ve cevap verırsınız .benım de kürtajlarım oldu 4 tane ,sonuncuda yapısıklık olmus az derecede .Yücel hocada histeroskopi oldum anestezılı iken spiral takıldı o günden bu yana estrofem kullanıyorum günde 4 adet ,sonra gidecegım spiral cukarılacak balon takılacakmış .ve balondan coook korkuyorum .anne olacağım derken basıma gelmeyenler kalmadı 🙁 balon takılırken anestezi istersenız yaparız dedıler ve bunun ıcın 1200 TL ödeme yapmamız gerekıyormus .ameliyat ıcın zaten daha yeni 16500 ödedık .agrı esıgım de cok dusuk nasıl bi şey bu balon ? Ayrıca son durumunuz ne oldu cok merak edıyorum .transfer olacağım yapısıklık vardı az da olsa,rahım duvarım kalınlaşmıyordu umarım kalınlaşır .ıcım dışım nar suyu oldu
A AYTUG08

esma_esma esma_esma : aynı yollardan gecıyorum umarım görüp cevap verirsiniz .yapısıklık tekrar oluştu mub.spiral cıkarılacak az kaldı balon dan ödüm kopuyor .genel anestezi ile mi olsam dıyorum ama o da az degıl 1200 TL istıyorlar cok kararsız kaldım

X