Histereskopi ameliyatı olanlar yardım lütfen

Gecmiş olsun cnm sonda olayı ameliyatta uyutulduktam sonra takılıyor onyuzden sıkıntı yok merak etme.cıkarmada anlık oluyor derin nefes al ve hemsire cekiyor bnm ikinci tecrubem daha kolay oldu bırıncıde hemsırem sölemedi nefes almam gerektıgını o yuzden acımıstı ama sımdı cok kolay cıktı.suan iyiyim ben tek ihtiyacını giderirken sızın oluyor ama öle abartılacak agrı vs yok korkma ben ayaktayım her işimi yapıyorum şükür sıkıntı yapma ve bol bol dua oku ben öle uyudum narkozla iyi gecti hamdolsun sıkıntı etme inş seninkide böle güzel gecer

Canım çok teşekkürler, içim biraz rahatladı gerçekten. İnşallah sen de faydasını görürsün en kısa sürede ameliyatın
:KK200:

Canım çok teşekkürler, içim biraz rahatladı gerçekten. İnşallah sen de faydasını görürsün en kısa sürede ameliyatın
:KK200:
İnşallah cnm sonda cekilecegi zaman derin bir nefes al hemşire o anda cekmiş olur sakın sıkma kendini saniyede cıkıyor merak etme hayırlı haberlerini alırız inş:KK200:

Öncelikle şimdiden geçmiş olsun.
tabiki endişelerin korkuların normal. Bende öleydim. Şöle özet geçeyim;
Ben hastanede yatmadım. Gece 12 den sonra hiçbişey yemedim içmedim. Sabah 8:00 de ameliyat olacaktım. Sabah 7 de ordaydım. Kan verdim ve giydirdiler ameliyathaneye girdim. Uyandım ve sadece serum bağlıydı. Sonda takılmadı yani bana. Ki ben ameliyathane uyandırıldıktan sonra hiç uyumadımda. 2 saat yattım tv izlerken. Çok ağrımda olmadı, 2 saat sonra kalktım ve yürüdüm normal hayatıma döndüm. Çoğu arkadaş sondadan bahsetti ama benim dr um ihtiyaç değil dedi. Laparoskopi olcağın için olabilir belki. Ben sadece histereskopi oldum cunku. Hiç bişey hissetmiceğin için bence korkma :KK66:
Merhaba Coffeeturk Coffeeturk ve Umutlu1234 Umutlu1234

Konuyu tesadüfen gördüm ve yazmak istedim. Ben de ayın 21'inde özel bir hastanede laparoskopi ve histereskopi aynı anda olacağım. Rahim filminde rahim girişinde 5-6 mm'lik polip olduğu anlaşıldı. Bir de rahim dışında birbirine yapışık 3 adet miyomum var. Toplam büyüklükleri 5,5 cm :)
Ameliyattan hem korkuyorum hem de heyecanlanıyorum. Bir de belki bana güleceksiniz ama sonda takılma (ya da çıkarılma) fikri beni ameliyatın kendisinden daha çok korkutuyor. :) Gerçekten çok mu zor bir olay acaba?

Bir de 1 gece yatış verdiler. Tam iyileşme 5 gün sürermiş. 2 ay da korunmak gerekiyormuş.

Ayrıca enteresan olan şu ki; ben et beni alıncak diye ameliyata girdim, ama dr et beni vs olmadığını rahimin temiz olduğunu sorunun rahimin arkaya doğru kıvrık olması olduğunu söyledi. Yani ultrasonda et beni sanılan şey aslında rahimin yanıltması oldu. Rahimi traşladılar o kadar.

Ayrıca enteresan olan şu ki; ben et beni alıncak diye ameliyata girdim, ama dr et beni vs olmadığını rahimin temiz olduğunu sorunun rahimin arkaya doğru kıvrık olması olduğunu söyledi. Yani ultrasonda et beni sanılan şey aslında rahimin yanıltması oldu. Rahimi traşladılar o kadar.
Ayy cnm sana bişey diycem senin kanaman ne kadr sürdü bnm hala kesilmedi hala yanmam oluyor ihtyac da kanamam da var normalmi acaba.bir arada az kokulu kahverengi geldi daha gelmedi enfeksiyonnfalan mı yoksa kistimmi var şüphelendim

Ayy cnm sana bişey diycem senin kanaman ne kadr sürdü bnm hala kesilmedi hala yanmam oluyor ihtyac da kanamam da var normalmi acaba.bir arada az kokulu kahverengi geldi daha gelmedi enfeksiyonnfalan mı yoksa kistimmi var şüphelendim
Bu hafta gidicemkontrole ama erken mi gitsem diye endişelendim sana sorayım dedim

Bu hafta gidicemkontrole ama erken mi gitsem diye endişelendim sana sorayım dedim
ne kadar olmuştu senin ameliyat olalı ? Benim ameliyat sonrası ilk iki gün minik minik geldi kanama, sonra kesildi. Yanma olmadı hiç. Enfeksiyon gibi görünüo senin belirtiler be canım :KK43: antibiyotik içmemiş miydin ameliyat sonrası ? Ve bi de ilişki yaşamadın inşallah hemen ? Çünkü en az 20 gün yasaktı ilişki bana, ikisinden başka bi sebep gelmio aklıma. Devam ediyo mu kanama hala

Kiste ihtimal vermiyorum daha yeni ameliyat oldun canım,tertemizdir rahim o konuda. Enfeksiyon gibi görünüyor ama endişe de etme, dr a git ve antibiotikle geçer.

ne kadar olmuştu senin ameliyat olalı ? Benim ameliyat sonrası ilk iki gün minik minik geldi kanama, sonra kesildi. Yanma olmadı hiç. Enfeksiyon gibi görünüo senin belirtiler be canım :KK43: antibiyotik içmemiş miydin ameliyat sonrası ? Ve bi de ilişki yaşamadın inşallah hemen ? Çünkü en az 20 gün yasaktı ilişki bana, ikisinden başka bi sebep gelmio aklıma. Devam ediyo mu kanama hala
Ayy yok ya hala gecmedi yanmam azaldı baya gün gectikce azalıyor ama kanamam hala sızıntı seklinde cok az devam ediyor.yok ya dr a ben soru sordum oda galiba yanlış anladı antibiyıtik yazmamıs sadece agrı kesici verdi.

Kiste ihtimal vermiyorum daha yeni ameliyat oldun canım,tertemizdir rahim o konuda. Enfeksiyon gibi görünüyor ama endişe de etme, dr a git ve antibiotikle geçer.
Ameliyattan öncede hsg cekilincede kahverengi akıntım olmustu şimdide arada bir damlada olsa kokulu geliyor.yumurtlaıklarımda kist vardı zaten acaba rahimle ugrasınca onlar mı hareketlendi diye aklıma geliyo inş enfeksiyon degildir bir hafta olmak üzere

Bir hafta oluyosa kanama normal şekerim . Ama kokulu akıntın yanmaların ve üstüne de kaşıntı eklenirse enfeksiyon riski yüksek olur. Antibiotik vermesi gerek dr un. Bence mutlaka başla.yumurtalıkla alakalı değildir çünkü.İhtimale bırakma olur mu
Ameliyattan öncede hsg cekilincede kahverengi akıntım olmustu şimdide arada bir damlada olsa kokulu geliyor.yumurtlaıklarımda kist vardı zaten acaba rahimle ugrasınca onlar mı hareketlendi diye aklıma geliyo inş enfeksiyon degildir bir hafta olmak üzere

Arkadaşlar mrb hepimize geçmiş olsun sizlerin yazdıklarını okudum hemen hemen aynı şeyler bende bugün polip diye forum açmıştım. Sizleri de okuduktan sonra galiba benim sol tüpün ağzını kapatan kapak gibi duruyor polibi aldırmam gerekecek laporoskopi sonrası hemen hamile kalırsın normal yolla tüplerin açık dediler belki de onun yüzünden kalamadım ne yapalım kısmet böyleymiş inşallah o polip tüpümü tıkamamıştır öyle bir şey yapabilir mi arkadaşlar hidrosolpenkse felan neden olur mu

Arkadaşlar mrb hepimize geçmiş olsun sizlerin yazdıklarını okudum hemen hemen aynı şeyler bende bugün polip diye forum açmıştım. Sizleri de okuduktan sonra galiba benim sol tüpün ağzını kapatan kapak gibi duruyor polibi aldırmam gerekecek laporoskopi sonrası hemen hamile kalırsın normal yolla tüplerin açık dediler belki de onun yüzünden kalamadım ne yapalım kısmet böyleymiş inşallah o polip tüpümü tıkamamıştır öyle bir şey yapabilir mi arkadaşlar hidrosolpenkse felan neden olur mu
Valla cnm bu kpnuda bilgim yok ama netde bende arastırmıstım tüpe baskı yapıp kapatabiliyormus inş senin olur

Merhaba , Dr unuz tam olarak ne söyledi? Galiba lar var net konuşmamışsınız sanki. Eğer dr unuz laparoskopi önerdiyse ve başka bi dr la da görüşüp tekrar teyit alıp evet aynı şeyler söyleniyorsa inşallahı yoktur o polip ordadır ve kapatıyodur demektir zaten ameliyat olmanız gerekir. Eğer ikinci bi dr a gitmediyseniz zaten bence emin olmayın başka bişey de olabilir. Bu tür ameliyatlarda güvenmek ve emin olmak önemlidir. Şimdiden size de geçmiş olsun.

Radyoloji raporunda polip yazıyor rahim filminde doktorum da polip Dedi sol tüpün tam önünde kapak gibi tıkamış Oray'ı polip sol tüpte sıvı geçişine izin vermedi diyor

X