• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hirsutizm - Aşırı Kıllanma / Yardıma ihtiyacım var :(

hepseninyuzunden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2009
129
0
96
İstanbul
Kızlar bende Hirsutizm yani Aşırı Kıllanma var testesteron hormonunun fazla salgılanmasından dolayı.
Doğum kontrol hapları bi işe yaramıyor.
Nasıl başedeceğimi şaşırdım.
O kadar fazlalaşıyorlar ki..
Geçen gün tesadüfen nane çayının düzenli kullanılmasında hirsutizmin tedavi edilebileceğini gördüm.
Daha sonra da kaynatılarak içilen nane çayının kısırlık yaptığını okudum.
Ne kadar da sevinmiştim halbuki belki bu işe yarar diye...
Aranızda vardır eminim bu rahatsızlığı olan.
Ne yaptınız? Nasıl tedavi oldunuz?
Psikolojim bozuluyor günden güne.. :(((

Aşağıya kopyalıyorum nane çayıyla ilgili yazıları.. Lütfen fikir verin :(

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Dahiliye Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Numan Tamer başkanlığında hastane Başhekimi Prof. Dr. Namık Delibaş, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akdoğan, Uzman Dr. Banu Kale Köroğlu ile araştırma görevlileri Erkan Cüre ve Medine Cumhur Cüre’nin nane çayıyla ilgili yaptıkları araştırma ilginç sonuçlar ortaya koydu.

ıngiltere’de yayınlanan Phytotherapy Resarch adlı dergide de yer alan araştırmaya göre, nane çayının düzenli tüketimi erkeklerde cinsel isteksizliğe kadınlarda ise tüylerin dökülmesine neden oluyor.

Prof. Dr. Tamer, 2002 yılında Yenişarbademli ilçesinden hastaneye gelen yaşlı bir hastanın şikayeti üzerine, bu kişinin çok fazla nane çayı içtiğini ve erkeklik hormonlarının ölmeye başladığını tespit ettiklerini söyledi. Bunun üzerine fareler üzerinde nane çayıyla ilgili bazı deneyler gerçekleştirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Tamer, daha sonra 21 yetişkin kadın ve 5 yetişkin erkek üzerinde araştırma yaptıklarını vurguladı. Prof. Dr. Tamer, düzenli olarak nane çayı içen yetişkin erkeklerde cinsel isteksizlik oluşturduğu, kadınlarda ise tüylerin azaldığını kaydetti. Prof. Dr. Tamer, androjen adı verilen seks hormonuna bağlı kıllanma artışı bildirdi.

Hirşutizmin kadınların özellikle yüz, göğüs ve karın bölgelerinde koyu renkli tüylerin oluşmasına neden olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tamer, düzenli olarak beş gün üst üste nane çayı içen kadınların seks hormonlarından testeron düzeyinde anlamlı azalma olduğunu dile getirdi. Seks hormonunun, hirşutizmi tetiklediğine dikkati çeken Prof. Dr. Tamer, testeron düzeyindeki azalma nedeniyle kadınlardaki istenmeyen tüylerinde azaldığını söyledi. Bugüne kadar hirsutizm tedavisinde doğum kontrol hapları veya başka haplar kullanıldığını belirten Prof. Dr. Tamer, orta şiddette hasta olan kadınlar için nanenin doğal bir alternatif tedavi olabileceğini sözlerine ekledi.

-------

Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) yapılan bir araştırma Isparta ve çevresinde kaynatılarak içilen nanenin gebeliğin oluşumunu olumsuz etkilediğini ortaya koydu.

Isparta’da kaynatılarak tüketilen nanenin (Mentha Spicata Labiatea) üreme sağlığına etkisini araştıran Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Mungan, bu araştırmanın sonunda nanenin, çay gibi kaynatılarak sıklıkla tüketilmesi durumunda gebeliğin gelişimini olumsuz etkilediğini belirledi.

Önce farelerde, sonra da insanlarda Isparta ve çevresinde çay gibi kaynatılarak tüketilen nanenin, rahim içi zarı (endometrium) üzerindeki etkilerini araştırdıklarını ifade eden Mungan, sıklıkla tüketilen nane çayının rahim içi zarındaki hücreleri tahrip ettiğini, bunun da gebelik olasılığını azalttığını tespit ettiklerini söyledi.

Halkın bitkileri bilinçsiz tüketiminin insan sağlığına etkilerini ortaya koymak için yaptıkları araştırmaya patoloji ve biyokimya bölümlerinin de destek verdiğini belirten Prof. Dr. Mungan, sonucun yılda 10 sayısı çıkan ünlü bilim dergisi Toxicology and Industrial Health de de yayınlandığını kaydetti. Böyle bir çalışmanın ilk kez yayınlandığına dikkati çeken Prof. Dr. Mungan, yurt dışındaki birçok araştırmacının kendilerini tebrik ettiğini ifade etti.

ya şimdi burdan ne sonuç çıkaracağız,içsek bi dert içmesek dert yine dert...yani tüyleri azaltıyor ama öte yandan başka yere zarar veriyor,gelde çık işin içinden...bende ibrahim saraçoğlundan duymuştum...yemekten önce bir yemek kaşığı naneyi doğrayıp yiyin diyordu tüyleri azaltıyormuş...belki kaynatma olayı olmadığı için bunun zararı olmaz....

ben tam tersi etrafımdakı kullananların kılları daha cok arttıgını gördügüm nane cayından dolayı.. sız bılırsınız yınede

hirsutizm çıktığına göre doktora gitmiş olmalısın? e sana ilaç vermedi mi?

Doğum kontrol hapı verdi. Ama dediğim gibi bir işe yaramadı.
Düzenli kullandığım halde bir faydasını göremedim ne yazık ki..
Ben de başka yollardan bi çözüm bulmaya çalışıyorum işte kendimce, sizlerin tecrübe ve deneyimlerinizden..
Çevremde böyle bir rahatsızlığı olan kimse yok, kimseden bir öneri de alamıyorum..
Ne yapacağımı gerçekten şaşırdım...
Azalacağına günden güne artıyor, bu gidişle doktora değil de bir psikoloğa gitmem gerekecek..

ilacı düzenli ve doktorun dediği süre boyunca kullandıysan işe yaraması lazım.
ama hirsutizmde kıllar dökülmüyo. sadece aynı derecede çıkmasını engelliyo ilaçlar ve hormonları düzene sokuyo. çünkü bu rahatsızlık genelde ırsi oluyo.

Doktor 3 ay gibi bir süre kullanmamı istedi, kullandım.
Hiçbir değişim olmadı.
Daha sonra başka bir doktora gittim, o da aynı şekilde bir doğum kontrol hapı önerdi.
Onu da kullandım istemeye istemeye..
Zaten çevremden aldığım tepkiler yeterince gözümü korkuttu, doğum kontrol haplarıyla ilgili.
Kullandığım sürece hormon değerlerimde bir düzelme olduysa da bırakınca eskiye döndü.
Şimdi ise başka bir doktora gideyim diyorum ama inanın artık gözümde büyüyor..
Sürekli aynı şeyler.. Hormon testi, doğum kontrol hapı..
Bir ümitle kullandım hep, sonucu hayal kırıklığı, üzüntü.. ve git gide artan kıllar..
Ayrıca böyle ilaçları sürekli kullanarak vücuduma zarar verdiğim düşüncesindeyim.. :/
Bilemiyorum ne kadar doğru..

Doktor 3 ay gibi bir süre kullanmamı istedi, kullandım.
Hiçbir değişim olmadı.
Daha sonra başka bir doktora gittim, o da aynı şekilde bir doğum kontrol hapı önerdi.
Onu da kullandım istemeye istemeye..
Zaten çevremden aldığım tepkiler yeterince gözümü korkuttu, doğum kontrol haplarıyla ilgili.
Kullandığım sürece hormon değerlerimde bir düzelme olduysa da bırakınca eskiye döndü.
Şimdi ise başka bir doktora gideyim diyorum ama inanın artık gözümde büyüyor..
Sürekli aynı şeyler.. Hormon testi, doğum kontrol hapı..
Bir ümitle kullandım hep, sonucu hayal kırıklığı, üzüntü.. ve git gide artan kıllar..
Ayrıca böyle ilaçları sürekli kullanarak vücuduma zarar verdiğim düşüncesindeyim.. :/
Bilemiyorum ne kadar doğru..

bu işin tedavisi 3-4 ay değilki canım.. bu arada yaşın kaç?
ben 2 defa 6şar ay aralıkla doktora gittim ilaçları kullanarak, en son da 2 yıl sonra gidecektim ki gitmedim bu benim hatam :)
bi kere doktor değiştirmekle hata etmişsin bence.. onun tedavi süreci bitene kadar en azından bekleseydin. şimdi ben de tedaviyi tam bitirmediğim için sana kesin işe yarıyor veya yaramıyor diyemem.. ama en azından 1.5 yıl kullandım. evvelinde doktorum bana demişti ama, mucize bekleme diye. bende öyle aşırı kıllanma yoktu ama damar sertliği başlangıcı varmış.. testeron yüksekliğinin tek ortaya çıkardığı olay kıllanma değilmiş yani. bende daha çok oradan vurmuş, ki doktora gittiğimde daha 20 yaşındaydım ben.
ben derim ki iyi bir doktor bul ve oradan devam et.

kıllanma konusunda da biz bu siteden 30 kişi bir ürün deniyoruz epilixir diye. geçtiğimiz yaz bu ürünü netten bulup, bu sitenin yöneticilerinden rica ettik o ürünün teminatçılarıyla irtibata geçtiler ve etkilerini bu sitede paylaşma karşılığında bize numune gönderdiler biz de kullandıkça yorumlarımızı ekliyoruz şu topice. ben çok düzenli kullanamadım ama kullananlar iyi karşılık aldılar üründen. bi bak derim.. ama hormonlarına bi etki vermicek bu ürün, bioder serumu gibi tüy azaltıcı.. ama çok daha etkili..

http://www.kadinlarkulubu.com/istenmeyen-tuyler/309613-epilixir-kullananlarin-paylasim-alani.html

sitenin eski üyelerindenim, reklam yapmadığıma inanabilirsin :)

Evet canım haklısın.. aynen dediğin gibi yapmam gerekiyordu ama biraz sabırsızım ben bu konuda.
Doktorunun da dediği gibi mucize bekliyorum :)
Ama ne yapayım.. çevremde benim gibi biri olsa rahatlayacağım belki.. bu konuda çok yalnızım maalesef.
Bir an önce olsun bitsin gitsin istiyorum. Bu arada yaşım da 18.
Sanırım biraz da yaşımın verdiği bir çekingenlik ve sabırsızlık var. Birçok arkadaşımın kadın doğum doktorlarına gitmek aklına bile gelmezken ben yazın doktordan çıkmıyordum. Üstelik sürekli kullandığım bir doğum kontrol hapım da vardı. Haliyle iyice zorlaşıyordu durum.

Ürün önerin için de teşekkür ederim ayrıca..:) Bi yerde daha duymuştum onu, aşırı tüylerde bile etki ediyor diye..
Gerçekten etkiliyse denemek istiyorum onu da, bi o kaldı zaten kaydirigubbakcemile3

O zaman.. en kısa zamanda gerçekten iyi bir doktor bulup tedaviye tekrar başlıyorum büyük bir sabırla :)
Umarım bu uğraşlarımızın sonucunu alabiliriz bir an önce. :)

Son düzenleme:
Evet canım haklısın.. aynen dediğin gibi yapmam gerekiyordu ama biraz sabırsızım ben bu konuda.
Doktorunun da dediği gibi mucize bekliyorum :)
Ama ne yapayım.. çevremde benim gibi biri olsa rahatlayacağım belki.. bu konuda çok yalnızım maalesef.
Bir an önce olsun bitsin gitsin istiyorum. Bu arada yaşım da 18.
Sanırım biraz da yaşımın verdiği bir çekingenlik ve sabırsızlık var. Birçok arkadaşımın kadın doğum doktorlarına gitmek aklına bile gelmezken ben yazın doktordan çıkmıyordum. Üstelik sürekli kullandığım bir doğum kontrol hapım da vardı. Haliyle iyice zorlaşıyordu durum.

Ürün önerin için de teşekkür ederim ayrıca..:) Bi yerde daha duymuştum onu, aşırı tüylerde bile etki ediyor diye..
Gerçekten etkiliyse denemek istiyorum onu da, bi o kaldı zaten kaydirigubbakcemile3

O zaman.. en kısa zamanda gerçekten iyi bir doktor bulup tedaviye tekrar başlıyorum büyük bir sabırla :)
Umarım bu uğraşlarımızın sonucunu alabiliriz bir an önce. :)

ya aynı sorn b ende de var bende 18 yasndym ve artık kendıme bakmak bıle ıstmyrm hatta sırf bu yuzden bıle evlenmeyblrm yüzüme iğlenı epilasyına gıdyrm ama keske sadce yüzde olsa göbek de sırtta tüm bacaklarda heryerde var bu yaa off canm sen ne yaptn bi çare buldn mu ?

Size yine teşhis konulmuş:işsiz: benim en son hormonlarda normal cikti genetiktir dedi yolladi doktor.. Maymundan gelmiyoruz ya bu nasil gen dedim.icimden..

Bir baska doktor (endokrinoloji) bunun bir tedavisi yok lazer epilasyon oneririm dedi. Onun onerisini dinledim yillardir epilasyona gidiyorum

Size yine teşhis konulmuş:işsiz: benim en son hormonlarda normal cikti genetiktir dedi yolladi doktor.. Maymundan gelmiyoruz ya bu nasil gen dedim.icimden..

Bir baska doktor (endokrinoloji) bunun bir tedavisi yok lazer epilasyon oneririm dedi. Onun onerisini dinledim yillardir epilasyona gidiyorum
Yüz için mi gidiyorsunuz lazere. Hangi tür lazere gidiyorsunuz ve kaç seans oldu yani durumunuz nedir kısacası.

Back