Davranış Bozuklukları hirsli cocuklar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Eva2808

Guru
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2009
91
4
296
Diğer
merhaba arkadaslar:) benim nisanda 4 yasina basan bir kizim var son zamanlarda dikkatimi ceken bir konuyu sizinle paylasmak istiyorum...benim kizimin 10, 11 yaslarinda kuzenleri var sorunda onlarla fiziki olarak yarismasi beceremeyincede duygularini disariya vuruyor agliyor haftasonu misafirlerimiz vardi 9 yasinda oglanla butun gun super iletisim kurdu ta ki disarda ucurtma faslina gecinceye kadar neymis kosarken o cocuk daha erken varmis ,benim kiz basladi aglamaya ne desek anlamiyor konusmak istemiyor sok oldum bu duruma, kolundan tuttum getirdim odasina koydum sakinlesmesini bekledim,demek istedigim hep basarili olmak istiyor herkesi gecmek istiyor her konuda:)kizim yuvaya gidiyor bir sene kendisinden bir yas buyuklerle ayni sinifa gidiyordu bundan da kaynaklaniyor olabilir yada 4 yasin zorlugu kiskanclik birazda hirs karisik duygular sizdede bu tarz durumlar varmi merak ettimde:)birde cocuklarin kendi yasitlariyla zaman gecirmesi cok onemlide bu yakin olan kuzenleri ne yapmali hic mi oynamasinlar ?

ne güzel başlık ve özetleyici bir durum olmuş,
eminim bu durumdan muzdaripler çıkacaktır;benim gibi,,
ikiz eşi bir kızım deli gibi hırslı,henüz 3 bile olmadı ama herşeyi yapma,başarma konusunda öyle hırslı ki,anlam veremiyoruz,
bir şeyi açmak,kesmek,boyamak,biri gibi bisiklete binmek,etrafında gördüğü herşey onun için bir yarış unsuru olabiliyor,
ve yaşı gereği başaramayınca,ama ben yapamadımmm,anne olmadııı,çılgıncasına eşyaları fırlatıp deliriyor,
oysa biz hep kızım olsun,yapamayabilirsin,şimdi küçüksün,sonra deneriz türevinden konuşmalar yapsak da yok,
mümkün olduğunca baştan sakinleştirmeye çalışıyoruz,
çevredeki insanlarla yarışmaya girişmeye niyetlendiğinde hemen dikkatini değiştiriyoruz..
Napıcaz başka?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…