Hırsıza görülmemiş ceza

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
ABD’de yargı sistemi alışılmışın epey dışında bir cezaya imza attı. Hırsızlıkla yargılanan adam günde 8 saat ve 10 gün boyunca boynunda “ben bir hırsım” yazan pankartla sokaklarda dolaştı.
Sitene Ekle

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

Dış Haberler/milliyet.com.tr

ABD’nin Ohio eyaletinde Greg Davenport isimli adam geçen Aralık ayında Wal-Mart mağazasından 52 inch büyüklüğünde bir televizyon çaldı. Yargılandığında suçlu bulunan 44 yaşındaki adama yargıç bir seçenek sundu. Buna göre Davenport ya 30 gün hapis yatacaktı ya da 10 gün boyunca boynunda “Ben bir hırsızım. Wal-Mart’tan çaldım” yazan büyük bir pankartla günde 8 saat yollarda dolaşacaktı. İkinci cezayı kabul eden Davenport, “Bu şekilde dolaşmak hapishane hücresinde oturmaktan çok daha iyi. Ayrıca ben bunu hak ettim. Çünkü çaldım” açıklamasını yaptı.

http://www.milliyet.com.tr/hirsiza-gorulmemis-ceza/dunya/detay/2216281/default.htm

Bizde hırsızları düşününce tövbe bi gülme geldi

Çok saçma terinin akacağı iş verilmeliydi bu aşağlayıcı olmuş

süper marketten tv çalıp yakalanmayacağını düşünmesi...

Abd gelir adaletsizliğinin en çok olduğu ülkelerden biri.
Yani hayat şartları, ailenizden kalacak miras sizi uçak, yat sahibi yapabilir.
Aynı şekilde geçmişin borçlarını, doğduğunuz yerin fakirliğini bir ömür sırtınızda taşımak zorundada kalabilirsiniz.

Hırsızlık aç olanın çalması değil, havuzlu villada oturmaktır.

Ben tv olmayan bir evde otururken, insanlar altın kaplamalı saat alacaklar, öyle mi...
Asıl onların boyunlarına; "aşağılık bir hırsızım!" yazan pankart asılmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…