• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hırsız var!' pankartı açan yurttaşa işkence!

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Başbakan Erdoğan'ın Osmaniye'deki mitinginde açtığı 'Hırsız var' pankartı sonrası gözaltına alınıp salıverilen 35 yaşındaki İbrahim Alıcı, başbakanın korumaları tarafından dövüldüğünü söyledi.

Dün Devlet Bahçeli Bulvarı'ndaki Başbakan Erdoğan'ın mitingine üzerinde 'Dikkat. İtinayla yürütme yapılır' yazan ve ampul bulunan tişörtle giden eski uzman çavuş İbrahim Alıcı, Başbakan Erdoğan konuşmaya başladıktan sonra yanında getirdiği 'Hırsız var' yazılı pankartı açtı. Partililer tarafından tartaklanan Alıcı, polis tarafından gözaltına alındı.

SUÇU, KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET

Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde kamu görevlisine hakaret suçundan ifadesi alınan Alıcı, daha sonra cumhuriyet savcısının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere dün saat 23.30'da serbest bırakıldı.

Alıcı şunları söyledi:

"10 yıl önce evlendim ve 1'i kız 2 çocuğum var. Geçimsizlikten dolayı 2013'te eşimden ayrıldım. Yıllardır taksicilik, güvenlik, garsonluk gibi günübirlik işlerde çalışarak geçimini sağlamaya çalıştım ve son 2 yıldır da işsizim. Başbakanımıza defalarca ulaşmaya çalıştım. Başbakanımızın korumaları aracılığıyla ona ulaşıp 'iş imkanı bulurum' diye bunu yaptım. Korumaların beni başbakanın yanına götüreceğini düşünerek bu eylemi yaptım ama emniyete götürüldüm. Maalesef amacıma ulaşamadım."

EMNİYETTE KAFAMA SİLAH DAYADILAR

Amacını emniyetteki ifadesinde de söylediğini belirten Alıcı, emniyette götürülmeden önce kendisinin Başbakan Erdoğan'ın konuştuğu platformun arkasında bulunan bir minibüse bindirildiğini söyledi. Vücudundaki morlukları göstererek başbakanın korumalarının kendisini dövdüğünü iddia eden Alıcı, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Olaydan sonra başbakanlık koruma polisleri tarafından darba ve işkenceye maruz kaldım. Pankart açtıktan sonra alandaki iki kişiden yumruk yedim. Bunlar zaten kamera kayıtlarında mevcuttur. Beni başbakanımızın konuştuğu platformun arka tarafındaki minibüse bindirdiler. Üç dört tane başbakanlık koruma polisleri de binip elimi arkadan kelepçeleyip yaklaşık 45 dakika, bir saat kadar copla dövdüler. Darp raporlarımız mevcuttur. Hastaneden darp raporu aldık ama hastane polisi 'Raporu savcılıktan alırsın' diyerek bana vermedi. Başbakanlık koruma müdürü emniyete geldi, 'Kesinlikle şikayetçi olmayacaksın, sonun iyi olmaz' diye tehditte bulundu. Ben de davacı olacağımı belirttim. Kafama silah dayayıp, silahın horozunu çekip çekip bıraktılar. Heyecan yarattılar. Cop hiç durmadı baldırlarıma kollarıma vurdular, açık ve seçik bir şekilde işkence gördüm. Bunlardan şikayetçi olacağım. Bunlara yetki verilmese böyle bir şey yapmazlardı."

$hirsiz-var-pankarti-acan-yurttasa-iskence-1.jpg
http://birgun.net/haber/hirsiz-var-pankarti-acan-yurttasa-iskence-11854.html

Adam ''HIRSIZ VAR '' diye pankart açınca başbakan ve korumaları neden gocunmuş ki:51::51:

Ülkemin düştüğü duruma bak ''HIRSIZ VAR '' deyince herkesin aklına başbakan geliyor...:31:

arkadan kelepçelemek bile insan haklarına aykırı ve iskence kabul edilirken kazanılan bir hak olan adli tıp ve darp raporu icin bin takla atma gereksinimi duyulması hukuksuzlugun boyutunu gosteriyor...

hemen ardından intihar eden can'ın ve annesinin haberine denk geldim. cocukları hayatını yitirse bile çırılçıplak soyularak sorgulanan ve psikolojik baskı goren ogulları icin iskenceye karsı mucadele etmeye calısan, "insanlık onuru" diyen bir aile ve yuregi artık evladının acısına dayanamayan bir anne...

o darp izlerini gostermese kimse inanmazdı herhalde... kaydı olmayan seyler icin bile kursulerden "anlatmak yetmez mi" demiyorlar mıydı daha gecen hafta?

peki bu yasanılanların kim verecek hesabını? ya da verecekler mi...?

Son düzenleme:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmaniye'deki mitinginde 'Hırsız var' pankartı açan İbrahim Alıcı, aktif AKP üyesi çıktı.

Dünkü olayla ilgili açıklamalarda bulunan Alıcı, kendisinin de AKP'nin Adana Seyhan Teşkilatı 2012 / 1U dönem aktif üyesi olduğunu söyledi.

Pankartı açmasının ardından karga tulumba gözaltına alınan Alıcı, emniyetteki sorgusunun ardından savcının talimatıyla serbest bırakılmıştı.35 yaşındaki eski uzman çavuş İbrahim Alıcı, üzerinde 'Dikkat. İtinayla yürütme yapılır' yazan ve ampul bulunan tişörtle Başbakan'ın konuşma yaptığı sırada 'hırsız var' pankartı açmıştı.

Bu gün basın karşısına çıkan İbrahim Alıcı, başbakanlık korumaların kendisini alarak koltukları sökülmüş bir aracın içine bindirdiklerini ve 40 dakika işkence yaptıklarını söyledi. Şahin Otel'de bir basın açıklaması yapan Alıcı, kendisinin de AK Parti üyesi olduğunu belirterek, "Ben AKP üyesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. 2 çocuk babasıyım. Hali hazırda işsizim. Geçim sıkıntım nedeniyle eşimden ayrıldım. Çocuklarımdan ayrıyım. Ülkemde yaşanan yolsuzluklara ve hukuksuzluklara duyarlı bir yurttaşım. Medyada yayınlanan haberler ve ses kayıtlarından ülkenin bir kısmının hayli refahta yaşadığını, benim gibi bir kısım insanların İse ötekileştirilip yoksullukla boğuştuğunu düşündüm. Ülkede yaşanan sürece tepkiliyim." dedi.

Anayasal protesto hakkını kullanmak istediğini belirten Alıcı, açıklamasına şöyle devam etti: "Anayasal hakkım olan protesto hakkımı kullanmak amacıyla dün şehrimize gelen Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine katıldım. Mitingden önce kendim hazırladığım 'İtinayla yürütme yapılır' yazılı tişörtümün üzerinden bir kazak giydim. Kazağın altına da 'hırsız var' yazılı pankartı belime dolayarak miting alanına girdim. Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaparken kazağımı çıkarıp pankartımı açtım. Miting meydanından AKP Gençlik Kolları üyeleri ve Recep Tayyip Erdoğan'ın özel korumaları beni darp ederek konuşma yapılan platformun arkasındaki özel hazırlanmış arka koltukları olmayan bir penelvan tipi araca zorla soktular. Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları aracın içinde yaklaşık 40 dakika boyunca beni ölümle tehdit ettiler. Cinsel istismarda bulunacaklarını söylediler. Ağza alınmayacak sözler ederek beni cop ve yumrukla darp ettiler. Vücudumun her yeri morardı. Korumalar daha sonra beni Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne teslim ettiler."

Bir ülkede yürütme organının yurttaşlara bu muameleyi reva görmesini kınayan İbrahim Alıcı, "Başıma gelenleri kamuoyunun vicdanıyla paylaşıyorum. Benim canım sizlere emanettir. Can güvenliğimden endişe ediyorum." ifadelerini kullandı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/47263/O_pankarti_acan_AKP_uyesi_cikti.html

Türkün aklı geç geliyor.....hem akp yi destekleyeceksin hem de ekonomik durumun iyi olacak çoğunluk olarak.......o da zamanında ayrıcalıklı olacağını düşündü muhtemel.......yalnız §u var.........ayrîcalıklı olma olayı herkese düşmüyor yazık

Back