Hirschsprung hastalığı?

baskentin cocuk doktoruna gitmeye kadar verdim. ondan sonra gerekirse yaptiracagim
parmakla muayene sonucu fışkıran kaka yapti. o gun kaka yapamamisti.sebebi o olabilir mi. cok gicik bir şekilde şartları zorladigimi biliyorum ama su sıralar cok telasli ve pimpirikliyim.
birde ben ne ara elini soktu goremedim ama ben bir saniye gözlerimi cekmistim
demem o ki jel surmedi galiba ve o sebeple bebegim ugundu kaldi. zaten hemen ordan cikip çocuk cerrahisine gittik. cok catlak var dedi poposunda. cani cok yandi yani.
cerrahiye gobek fitigi icin gittik. Gobek fitigi nin bunla bu alakası yoktur degil mi yinede sorayım dedim

Göbek fıtığının bununla alakası yoktur. Geçmiş olsun. Ama malesef patlarcasına yapma orda bir yapışıklık olduğu anlamına gelir. Doktor elinizdeki tetkiklere bakarak ne dedi peki? Sizin bahsettiğiniz kusmalar da safralı kusma sanırım.

Ben sizi anlıyorum. Ben de çocuğuma bu hastalığı konduramamıştım. Minicik masum bir bebek. Böyle olumsuzlukları insan yakıştıramıyor ama şu an duygusal değil de gerçekçi davranmanız lazım. İnşallah değildir. Allah tüm bebeklerimize şifa versin. Sizi üzmeyi ve telaşlandırmayı da asla istemem ama bu hastalığın zorluklarını yaşamış biri olarak eğer şüphe doğruysa bağırsaktaki harabiyet daha fazla artmadan müdahale edilmesi lazım. Sizin bununla ilgili gitmeniz gereken yer çocuk doktoru değil çocuk cerrahıdır. İsterseniz size isim önerisinde bulunabilirim. Lütfen ertelemeyin.

pinartn acaba bu patlatircasina kaka yapma her seferinde mi olmalı. mesela biraz once pamuga zeytinyağı sürüp poposunu uyardim. birkaç kez yapmam gerekti. patlatmadan yapti.
aydin hoca uni demi bakiyor. ozeldemi. nasil gidebilirim. direk cerrahiye mi gidiliyor

Hayır her seferinde değil, parmakla muayenede oluyor. Diğer konu için özel mesaj atacağım.

Mrhba. Benim de 8 aylık oğlum var. 3.gün ileostomi açıldı, geçen hafta da biyopsi ile de tanı konuldu. 1 aya kadar ameliyat olucaz alınacak kalın bağırsak. Bi öneriniz var mı? Bir de ameliyatta biyopsi yle mi tanı koydular tüm kalın bağırsak çalışmıyor diye? Bir de başka çocuğunuz var mı? Bizim ilk çocuğumuz sonraki bebeklerde tekrarlar mi korkuyorum.

Çok geçmiş olsun. Merdiven biyopside ne kadarının çalışmadığı ortaya çıkıyor ama tanı amaçlı uçtan alınanda sadece ganglion hücre var ya da yok şeklinde sonuç çıkıyor. Benim bir çocuğumda var. Diğerinde yok ama bana doktorum kardeş planlanması durumunda genetik test yaptırmamız gerektiğini söyledi.

Şuan aradan 3yıl geçmiş , nasıl durumunuz?

Lavmana kadar aynı bizim de , lavmanla yaptırdılar ama karnı şişmeye devam etti , özel hastanede bi iş olamayacağını anlayınca sevk ettik üniversite hastanesine , biopsi alınacak ama açık ameliyat olacak ? Sizin de öyle miydi ? Bizim bi de çok küçük daha 20günlük

Sevgili arkadaşlar 2 aylıkken tek seansli ameliyat oldu oğlum. Mayısta 4 yaşına girecek.aklinizda bir soru varsa cevaplarım.iyi aksamlar
Hem ayrıntıyı duymak isterim ? Bizim de tek aşamalı mı 2 mi 3mü ameliyat esnasında karar verilecek ? Sizin anüse kaç cm vardı ? Açık ameliyat mı yoksa transanal denilen yöntem mi ? Çekme yöntemi dedikleri mi ?

Açık ameliyat ile mi alındı kalın bağırsağı?

Bizim 38 günlükken biyopsi alındı. 55 günlükken ameliyat oldu

Be im bebegimde doğduğundan beri az az sari kusuyor bazen baya kusuyor ama ren gi sari genel durumu iyi tıkanıklık yok baktılar anlayamadılar w4 gun kuvezde kaldi ckkti sua yine sari kusuyor anlayamadım gittii

Üzerinden çok uzun zaman geçmiş kızıma da biyopsi yapılacak Hirshburg için degerlendirecekler sizde ne çıktı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…