• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Hirschsprung Hastalığı (Konjenital Agangliyonik Megakolon)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Aaaa çok şaşırdım ve sevindim bizim de ameliyatı aydın hoca yaptı. Ben de kontrole gidiyorum Gamze hanim ama sadec e asistan oluyor ve sadece poposuna şöyle bir bakıp buji numarasını artırıp gönderiyorlar başka bi kontrol olması ameliyat sonrası aydın hocayı da göremiyoruz sizin kontroller nasildi
Evet asistan bakmıyordu ama aynı şeyler buji numarası ve makat darlığına bakıyor.zaten bu hastalık tedavisinde önemli olan makata olan dikim yerinin ne çok dar ne de geniş olması.tek sıkıntı gaz çıkarırken ufak kacirmalar büyüdükçe kendini kontrolle buda gececektir

İyi maşallah bizde sizin ameliyattan olduk , ilk 1-2 hafta kızım yaparken çok ıkınıp kızarıyordu hatta bazen ağlıyordu , şimdi geçti çok şükür .. şimdi de bazen çok ıkındığı oluyor ama ağlamıyor elh. Sizin ki de zamanla geçer rahatlar .... Pişik konusu da bize ameliyat hemen sonrası doktor 1 hafta günde en az 1, en iyisi 3 kere popoyu özellikle yıkamamızı , ıslak bırakmamamızı ve ıslak mendil kullanmamamızı söyledi , bide sudocrem kullanın bolca sıvayın popoya dedi ( kaka ve çişin cilde TEMAsını engelliyormuş ), çok şükür bunları yapınca pişik olmadı , 1 hafta sonra yıkamayı bıraktık ama sudocrem e devam ettim , ıslak mendil Hala kullanmıyorum , Bebek temizleme pamukları var , her alt temizlemede 1 ıslak 1 kuru hazır ediyorum , silip kuruluyorum bölgeyi .. tüm bunları yaparken geçen hafta birara pişik oldu birkaç krem denedim hiç işe yaramadı, en son arkadaşımın tavsiyesiyle klasik yeşil kutulu Arko denedim 1 günde geçirdi , aklınızda olsun .... sizin çocuğunuz ne kadarlık , buji kullanıyor musunuz ?...

Çok geçmiş olsun , aynı süreçleri yaşayan birisi olarak sizi çok iyi anlıyorum. Bnm kızım da şimdi 4 aylık , 2,5 aylıkken ameliyat oldu ,Bzm de kolostomi açılmadı , rectumdan yapıldı ameliyat oldu devlet hastanesinde , çok şükür ii , bizde olmadı çok şükür uzun süre kaka yapmama... bizde buji kullanıyoruz .. 10 numara ile başladık , 3 haftadan sonra 11 e geçtik ... siz ne kadarlıkken ameliyat oldunuz ve teşhis ne zmn koyuldu ?.. bide buji numaranız kaç ?..

@nurayeker hanınefendi , bnm kızım 4 aylık... 2,5 aylıkken ameliyat oldu .. doğduktan sonra mekonyumu kendi yapamadı , MAsajla yapabildi ; 3 günlükken sarı kustu (sarı-yeşil kusmuk safraymış ve Yenidoğan'daki bu renk kusmuk Hirschprung ' un en büyük göstergesiymiş ), uzun süre beslenemedi ve kaka yapamadı ; yine 10 günlükken bu sefer yeşil kustu yine 12 saatlik gibi uzun süre beslenemedi ve kaka yapamadı . Tüm bunlar olunca doktor hastaneye yatırdı ve tetkikler yapıldı şüphe üzerine .... İlaçlı film ve en son biyopsi ile tanı kesinleşti ... kızım günde 1 de olsa kaka yapabildiği ve anne sütü alabildiği için ağır vaka değildi , doktor biraz büyümedi kilo alması için zaman kazanmak istedi 2,5 aylık olasıya kadar hergün lağman yapar gibi evde 1 kere bağırsak yıkama işlemi yaptık . Ve sonra artık ameliyat yapalım dedi doktor , yaklaşık 1,5 ay öncede ameliyatını oldu . Şimdi günde 1 kere buji uyguluyoruz, yaklaşık 1 yıl yapacakmışız bunu ... size de çok geçmiş olsun , yardımcı olabileceğim soracağınız şeyler varsa hiç çekinmeden sorabilirsiniz , çünkü o süreçte bende aynı durumda olan birilerini çok aradım sorup öğrenmek için , yaygın bi rahatsızlık olmadığı için de zor buldum ..... bulduğumda da herşeyi sormuş ve kafam birazda olsa rahatlamıştı :KK66:

Çok geçmiş olsun size de ... Bizde 1,5 ay önce olduk .. kızım 4 aylık.. kolostomi açıldı mı sizin , yoksa transanal mı oldu .. kizım da ameliyattan sonraki bi 2 hafta falan her emmesinde yapıyordu şimdi biraz daha seyrekleşti ... çok şükür ameliyattan 4 hafta sonra genel anestezi altında muayenesi vardı , cerrah herşey iyi dedi inşsllah da böyle devam eder, biz şimdi buji uyguluyoruz ... nasıl tekrar etti sizin ?.. bu arada biz kan damlasına başlamadık , kendi çocuk doktorumuz onun için acele etme çok elzem bi ilaç değil dedi şimdi sadece D vitamini alıyor ... birde niye hemen ameliyata alındı sizin oğlunuz acil olarak ?.. hiç mi kaka yapamıyordu yada hiç mi beslenemiyordu?..
Yeniden yogun bakima yattik 3 martta .hala da buradayiz.p.tesi ikinci ameliyat.bizim durum sizden farkli sendrom yok ama tikaniklik var doğuştan

Hayır biyopsi yapılmadı.tanı anne karninda 21 haftalikken konmuştu zaten.dogunca tam yeri tespit edildi ameliyat olacağını doğmadan biliyorduk yani.mudahaleler farkli olsa da süreç aynı işliyor anladığım kadarıyla.Rabbim bir daha yaşatmasın,evlatlarımıza acil sifalar versin inşallah
Anne karnında nasıl anlaşıldı,detaylı ultrason ile mi?bende detaylı ultrason yaptırdım ama fark etmediler doktor şu an megakolondan şüpheleniyor

İyi maşallah bizde sizin ameliyattan olduk , ilk 1-2 hafta kızım yaparken çok ıkınıp kızarıyordu hatta bazen ağlıyordu , şimdi geçti çok şükür .. şimdi de bazen çok ıkındığı oluyor ama ağlamıyor elh. Sizin ki de zamanla geçer rahatlar .... Pişik konusu da bize ameliyat hemen sonrası doktor 1 hafta günde en az 1, en iyisi 3 kere popoyu özellikle yıkamamızı , ıslak bırakmamamızı ve ıslak mendil kullanmamamızı söyledi , bide sudocrem kullanın bolca sıvayın popoya dedi ( kaka ve çişin cilde TEMAsını engelliyormuş ), çok şükür bunları yapınca pişik olmadı , 1 hafta sonra yıkamayı bıraktık ama sudocrem e devam ettim , ıslak mendil Hala kullanmıyorum , Bebek temizleme pamukları var , her alt temizlemede 1 ıslak 1 kuru hazır ediyorum , silip kuruluyorum bölgeyi .. tüm bunları yaparken geçen hafta birara pişik oldu birkaç krem denedim hiç işe yaramadı, en son arkadaşımın tavsiyesiyle klasik yeşil kutulu Arko denedim 1 günde geçirdi , aklınızda olsun .... sizin çocuğunuz ne kadarlık , buji kullanıyor musunuz ?...

Çok geçmiş olsun , aynı süreçleri yaşayan birisi olarak sizi çok iyi anlıyorum. Bnm kızım da şimdi 4 aylık , 2,5 aylıkken ameliyat oldu ,Bzm de kolostomi açılmadı , rectumdan yapıldı ameliyat oldu devlet hastanesinde , çok şükür ii , bizde olmadı çok şükür uzun süre kaka yapmama... bizde buji kullanıyoruz .. 10 numara ile başladık , 3 haftadan sonra 11 e geçtik ... siz ne kadarlıkken ameliyat oldunuz ve teşhis ne zmn koyuldu ?.. bide buji numaranız kaç ?..

@nurayeker hanınefendi , bnm kızım 4 aylık... 2,5 aylıkken ameliyat oldu .. doğduktan sonra mekonyumu kendi yapamadı , MAsajla yapabildi ; 3 günlükken sarı kustu (sarı-yeşil kusmuk safraymış ve Yenidoğan'daki bu renk kusmuk Hirschprung ' un en büyük göstergesiymiş ), uzun süre beslenemedi ve kaka yapamadı ; yine 10 günlükken bu sefer yeşil kustu yine 12 saatlik gibi uzun süre beslenemedi ve kaka yapamadı . Tüm bunlar olunca doktor hastaneye yatırdı ve tetkikler yapıldı şüphe üzerine .... İlaçlı film ve en son biyopsi ile tanı kesinleşti ... kızım günde 1 de olsa kaka yapabildiği ve anne sütü alabildiği için ağır vaka değildi , doktor biraz büyümedi kilo alması için zaman kazanmak istedi 2,5 aylık olasıya kadar hergün lağman yapar gibi evde 1 kere bağırsak yıkama işlemi yaptık . Ve sonra artık ameliyat yapalım dedi doktor , yaklaşık 1,5 ay öncede ameliyatını oldu . Şimdi günde 1 kere buji uyguluyoruz, yaklaşık 1 yıl yapacakmışız bunu ... size de çok geçmiş olsun , yardımcı olabileceğim soracağınız şeyler varsa hiç çekinmeden sorabilirsiniz , çünkü o süreçte bende aynı durumda olan birilerini çok aradım sorup öğrenmek için , yaygın bi rahatsızlık olmadığı için de zor buldum ..... bulduğumda da herşeyi sormuş ve kafam birazda olsa rahatlamıştı :KK66:

Çok geçmiş olsun size de ... Bizde 1,5 ay önce olduk .. kızım 4 aylık.. kolostomi açıldı mı sizin , yoksa transanal mı oldu .. kizım da ameliyattan sonraki bi 2 hafta falan her emmesinde yapıyordu şimdi biraz daha seyrekleşti ... çok şükür ameliyattan 4 hafta sonra genel anestezi altında muayenesi vardı , cerrah herşey iyi dedi inşsllah da böyle devam eder, biz şimdi buji uyguluyoruz ... nasıl tekrar etti sizin ?.. bu arada biz kan damlasına başlamadık , kendi çocuk doktorumuz onun için acele etme çok elzem bi ilaç değil dedi şimdi sadece D vitamini alıyor ... birde niye hemen ameliyata alındı sizin oğlunuz acil olarak ?.. hiç mi kaka yapamıyordu yada hiç mi beslenemiyordu?..
Bzm ameliyat oldu Ocak ds, makattan yaptılar TEP yöntemiyle . Sizin kolostomi mi açıldı?.. sizin semptomlar neydi , çok geçmiş olsun
Sevgili Muhip, benim hikayemde sizlere benziyor sanırım, benim oğlum ilk kakası mekonyumu hastaneden cikmadan kaka yaptığını görmek istedikleri için uyarı ile yaptı,sonra sorun yaşamadık..ne gaz nede diskilamayla ilgili 45 günlükken gaz sorunu ve kaka sorunu başladı,ilk önce 3,sonra 5 gün kaka yapmadı kulak çöpü ile uyardık yaptı. .sonra 15 gün bekledik yapmadı fitil kullandık( çocuk doktoru yazdı),üstünden yine 15 gün geçti ve fitil kullandık ve cerraha gittik bu sefer...film çekti genişlik var filan demedi ama gazlar aşağı inmemiş,kaka sorunuda dediğiniz gibi ise megakolondan şüpheleniyorum dedi..oğlum 3 ayını yeni doldurdu.Marmara araştırmaya gidicez ama ben biliyorumki megakolon cocugumkesinlikle kendidi kaka yapamiyor,gaz sancisi hic bitmiyor uyuyamiyor...sizin de anlattiklariniza bakarak daha çok kendime benzettim..çok Üzgünüm küçücük yavrularimizin yaşayacakları icin endiseliyim.kendimi hazırladım dirayetli olmaya çalışıyorum..Bu hastalığı en iyi şekilde atlatmak için yardiminiza çok ihtiyacım var..doktor konusunda çok kaygiliyim,gerçekten becerikli bu işi hakkıyla yapabilecek bir doktor tavsiyesi istiyorum öncelikle sizlerden,süreç ten çok korkuyorum çocuğumun çekeceği acılar için bilhassa.ameliyatın vidyosunu izledim ve daha çok endişe yaşıyorum.bu ameliyat düzgün yapılmazsa sonrası çok sıkıntılı olur Allahım hepimizin yavrusunu korusun

Merhabalar benim gibi kaygılı hastalıkla ilgili ufacık bir şey bulma umuduyla her şeyi araştıran anneler. Benim bebeğim de 3 ay önce hirchprung ameliyati oldu. Çok zor günler atlatlattık gerçi atlattık mi bilmiyorum hâlâ en ufak karın şişliginde veya kaka yapamamasinda acaba deyip kaygıların başlıyor. Ki dün acile gittik 10 gündür kaka yapamıyordu oğlum. Sizlerin ameliyat sonrası bu tarz sorunları oldu mu?
Bizim de zaman zaman öyle problemler oldu ama bize doktor 2 günden fazla yapmazsa mutlaka müdahale etmemiz gerektiğini söylemişti. Biz o kadar beklemedik yapmayınca.

Ben ameliyattan önce çok araştırdım konuyu hiçbir net bilgi bulamamıştım.benim oğluma 21.haftalık hamileyken bagirsak genisligi teşhisi konuldu ama doğmadan net bişey soylenemeyecegi belirtildi.doğduktan birgün sonra ameliyat oldu.kalin bağırsağın orta kismindaymis tıkanıklık ,30.000de bir görülen Jejenum dedikleri bolgedeymis.27gun yogun bakimda kaldi.kakasini yapana kadar serumla beslendi.Çok zor bir süreçti Rabbim bir daha yaşatmasın.şimdi evdeyiz 10 gün oldu taburcu olalı ama dr. riskin 1 yaşına kadar devam ettiğini söyledi.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Size de geçmiş olsun. Şu an durumu nasıl?

Benim oğlumunda bu ayın beşinde oldu. Kolostomi açılmadı 20cm alındı kalınbarsaktan. Doğduğundan beri gaz kaka çıkartamıyordu. 2 aydır rektal uyarı ile fışkırarak yaptırıyorduk kakayı. Hastalıktan neredeyse emin oldukları için kolostomisiz tek ameliyat ile atlattık şükür. Şimdi çok sancılı yapıyor ama sizde de öyle oldu mu? Birazda pişik sorunu çıktı. Popo hep açıkta bezlemiyorum
Pişik için ne kullanıyorsunuz? Açınca serumla yıkıyor musunuz?

Size de geçmiş olsun. Şu an durumu nasıl?
Uzun zamandır giremiyorum gruba.ikinci ameliyati olmak zorunda kaldi maalesef.çok zorlu,yıpratıcı ve uzun bir ayın ardından artık evdeyiz.şimdilik süreç iyiye dogru gidiyor.ama söz konusu bebek olunca tablo bir anda değişebiliyor birçok kez şahit olduğum gibi.çok ağır bir sepsis atlattı yoğun bakımda o çok yordu bizi yoksa ameliyat kısa ve kolay gecti.Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin çok zormus.hepinize acil şifalar diliyorum

Uzun zamandır giremiyorum gruba.ikinci ameliyati olmak zorunda kaldi maalesef.çok zorlu,yıpratıcı ve uzun bir ayın ardından artık evdeyiz.şimdilik süreç iyiye dogru gidiyor.ama söz konusu bebek olunca tablo bir anda değişebiliyor birçok kez şahit olduğum gibi.çok ağır bir sepsis atlattı yoğun bakımda o çok yordu bizi yoksa ameliyat kısa ve kolay gecti.Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin çok zormus.hepinize acil şifalar diliyorum
Amin. İnşallah bundan sonra hep iyi olur.

Mrb lar netten araştırınca mesajınız dikkatimi çekti 2.ameliyat öncesi şikayetleriniz nelerdi. Bizde ameliyat olalı 2 ay oldu ama tekrardan kaka yapamıyor gaz çıkaramıyor karnı şiş. Bağırsakları baya genişlemiş ve yoğun gaz görünüyor. 2.ameliyat la kolostomi düşünülüyor

Merhabalar sayfadaki yazilari yeni okudum benim oglumda suan 3 ayi doldu ve dun ameliyat olduk bizdeki surec dogduktan sonra ilk kakasini yapti 5. Gun kontrole gttigimizde karinda sislik ve atesi vardi bizi hemen hastaneye yatirdilar atesi oldugu icin sonra 10 gun kuvesde kaldi ne oldugu anlasilmadi daha sonra cerrahide poposundan bakilarak hirschsprung hastalindan suphelendiler ve bizi gelismesi ve buyumesi icin eve gonderdiler evde ben uyariyla ve gunde iki kere yikamayla tuvaletini yaptirdim simdi 13 eylulde biyopsi alindi ve kesin tani koyuldu ameliyat tarihi verildi 17 ekim yani dun poposundan ameliyat oldu suanda antibiyotik tedavisi dewam ediyor durum nasil gelisir yorum olarak tekrar yazarim ama bundan sonraki surec icin bilgisi olan warsa yorum yapabilir mi

Merhabalar sayfadaki yazilari yeni okudum benim oglumda suan 3 ayi doldu ve dun ameliyat olduk bizdeki surec dogduktan sonra ilk kakasini yapti 5. Gun kontrole gttigimizde karinda sislik ve atesi vardi bizi hemen hastaneye yatirdilar atesi oldugu icin sonra 10 gun kuvesde kaldi ne oldugu anlasilmadi daha sonra cerrahide poposundan bakilarak hirschsprung hastalindan suphelendiler ve bizi gelismesi ve buyumesi icin eve gonderdiler evde ben uyariyla ve gunde iki kere yikamayla tuvaletini yaptirdim simdi 13 eylulde biyopsi alindi ve kesin tani koyuldu ameliyat tarihi verildi 17 ekim yani dun poposundan ameliyat oldu suanda antibiyotik tedavisi dewam ediyor durum nasil gelisir yorum olarak tekrar yazarim ama bundan sonraki surec icin bilgisi olan warsa yorum yapabilir mi
Geçmiş olsun.Bu konuda anneler olarak watshap grubu kuruldu.telefon numarasını yazarsanız özel mesaj ile gruba eklenebilirsiniz

Gamze 62 merhaba telefon numarası alabilir miyim suan hastanedeyiz cok çaresizim ulasmak istiyorum bilgi almak istiyorum 5 gündür oğluma yıkama yapılıyor 5 yasında henUz cok ağlıyorlütfen biriniZ ulaşın bana

Gamze 62 merhaba telefon numarası alabilir miyim suan hastanedeyiz cok çaresizim ulasmak istiyorum bilgi almak istiyorum 5 gündür oğluma yıkama yapılıyor 5 yasında henUz cok ağlıyorlütfen biriniZ ulaşın bana
..
İsmim bişara samsunda yaşıyorum bu hastalığı cocugumda yaşamış biri olarak tecrubelerimizi paylasabiliriz

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X