Çocuk Hastalıkları Hirschsprung Hastalığı (Konjenital Agangliyonik Megakolon)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Evet asistan bakmıyordu ama aynı şeyler buji numarası ve makat darlığına bakıyor.zaten bu hastalık tedavisinde önemli olan makata olan dikim yerinin ne çok dar ne de geniş olması.tek sıkıntı gaz çıkarırken ufak kacirmalar büyüdükçe kendini kontrolle buda gececektir

Yeniden yogun bakima yattik 3 martta .hala da buradayiz.p.tesi ikinci ameliyat.bizim durum sizden farkli sendrom yok ama tikaniklik var doğuştan

Anne karnında nasıl anlaşıldı,detaylı ultrason ile mi?bende detaylı ultrason yaptırdım ama fark etmediler doktor şu an megakolondan şüpheleniyor

Bzm ameliyat oldu Ocak ds, makattan yaptılar TEP yöntemiyle . Sizin kolostomi mi açıldı?.. sizin semptomlar neydi , çok geçmiş olsun
Sevgili Muhip, benim hikayemde sizlere benziyor sanırım, benim oğlum ilk kakası mekonyumu hastaneden cikmadan kaka yaptığını görmek istedikleri için uyarı ile yaptı,sonra sorun yaşamadık..ne gaz nede diskilamayla ilgili 45 günlükken gaz sorunu ve kaka sorunu başladı,ilk önce 3,sonra 5 gün kaka yapmadı kulak çöpü ile uyardık yaptı. .sonra 15 gün bekledik yapmadı fitil kullandık( çocuk doktoru yazdı),üstünden yine 15 gün geçti ve fitil kullandık ve cerraha gittik bu sefer...film çekti genişlik var filan demedi ama gazlar aşağı inmemiş,kaka sorunuda dediğiniz gibi ise megakolondan şüpheleniyorum dedi..oğlum 3 ayını yeni doldurdu.Marmara araştırmaya gidicez ama ben biliyorumki megakolon cocugumkesinlikle kendidi kaka yapamiyor,gaz sancisi hic bitmiyor uyuyamiyor...sizin de anlattiklariniza bakarak daha çok kendime benzettim..çok Üzgünüm küçücük yavrularimizin yaşayacakları icin endiseliyim.kendimi hazırladım dirayetli olmaya çalışıyorum..Bu hastalığı en iyi şekilde atlatmak için yardiminiza çok ihtiyacım var..doktor konusunda çok kaygiliyim,gerçekten becerikli bu işi hakkıyla yapabilecek bir doktor tavsiyesi istiyorum öncelikle sizlerden,süreç ten çok korkuyorum çocuğumun çekeceği acılar için bilhassa.ameliyatın vidyosunu izledim ve daha çok endişe yaşıyorum.bu ameliyat düzgün yapılmazsa sonrası çok sıkıntılı olur Allahım hepimizin yavrusunu korusun

Bizim de zaman zaman öyle problemler oldu ama bize doktor 2 günden fazla yapmazsa mutlaka müdahale etmemiz gerektiğini söylemişti. Biz o kadar beklemedik yapmayınca.

Size de geçmiş olsun. Şu an durumu nasıl?

Pişik için ne kullanıyorsunuz? Açınca serumla yıkıyor musunuz?

Size de geçmiş olsun. Şu an durumu nasıl?
Uzun zamandır giremiyorum gruba.ikinci ameliyati olmak zorunda kaldi maalesef.çok zorlu,yıpratıcı ve uzun bir ayın ardından artık evdeyiz.şimdilik süreç iyiye dogru gidiyor.ama söz konusu bebek olunca tablo bir anda değişebiliyor birçok kez şahit olduğum gibi.çok ağır bir sepsis atlattı yoğun bakımda o çok yordu bizi yoksa ameliyat kısa ve kolay gecti.Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin çok zormus.hepinize acil şifalar diliyorum

Amin. İnşallah bundan sonra hep iyi olur.

Mrb lar netten araştırınca mesajınız dikkatimi çekti 2.ameliyat öncesi şikayetleriniz nelerdi. Bizde ameliyat olalı 2 ay oldu ama tekrardan kaka yapamıyor gaz çıkaramıyor karnı şiş. Bağırsakları baya genişlemiş ve yoğun gaz görünüyor. 2.ameliyat la kolostomi düşünülüyor

Merhabalar sayfadaki yazilari yeni okudum benim oglumda suan 3 ayi doldu ve dun ameliyat olduk bizdeki surec dogduktan sonra ilk kakasini yapti 5. Gun kontrole gttigimizde karinda sislik ve atesi vardi bizi hemen hastaneye yatirdilar atesi oldugu icin sonra 10 gun kuvesde kaldi ne oldugu anlasilmadi daha sonra cerrahide poposundan bakilarak hirschsprung hastalindan suphelendiler ve bizi gelismesi ve buyumesi icin eve gonderdiler evde ben uyariyla ve gunde iki kere yikamayla tuvaletini yaptirdim simdi 13 eylulde biyopsi alindi ve kesin tani koyuldu ameliyat tarihi verildi 17 ekim yani dun poposundan ameliyat oldu suanda antibiyotik tedavisi dewam ediyor durum nasil gelisir yorum olarak tekrar yazarim ama bundan sonraki surec icin bilgisi olan warsa yorum yapabilir mi

Geçmiş olsun.Bu konuda anneler olarak watshap grubu kuruldu.telefon numarasını yazarsanız özel mesaj ile gruba eklenebilirsiniz

Gamze 62 merhaba telefon numarası alabilir miyim suan hastanedeyiz cok çaresizim ulasmak istiyorum bilgi almak istiyorum 5 gündür oğluma yıkama yapılıyor 5 yasında henUz cok ağlıyorlütfen biriniZ ulaşın bana

Gamze 62 merhaba telefon numarası alabilir miyim suan hastanedeyiz cok çaresizim ulasmak istiyorum bilgi almak istiyorum 5 gündür oğluma yıkama yapılıyor 5 yasında henUz cok ağlıyorlütfen biriniZ ulaşın bana
..
İsmim bişara samsunda yaşıyorum bu hastalığı cocugumda yaşamış biri olarak tecrubelerimizi paylasabiliriz

Son düzenleyen: Moderatör:
Bişara ekliyorum seni. Numaranı burdan sil istersen.

Merhaba ben bu hastalikla ilgili dr tavsiyesi ve bilgi almak istiyorum beni whatsapp grubunuza ekler misiniz

Merhaba ben bu hastalikla ilgili dr tavsiyesi ve bilgi almak istiyorum beni whatsapp grubunuza ekler misiniz

Merhaba ben bu hastalikla ilgili dr tavsiyesi ve bilgi almak istiyorum beni whatsapp grubunuzaekler misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…