Neden özür dilemesi gerekiyor?Merhaba hanımlar ,
önceki konumu gören duyan okuyan olmuştur. Erkek arkadaşımla akşam dışarı çıkamadığım için tartışmıştık ve kendisini 15 yaşında okuldan kaçıpta buluşabilen sevgililer gibi hissettiğini falan söylemişti.
Belki çok büyük bir dert değil ama o akşamın ertesi günü hiç birşey olmamış gibi davrandı , ama ben soğuk davrandım kırıldığım için sonra başladı ''neden böyle davranıyorsun '' demeye. bende kırgın olduğumu beni üzdüğünü anlattım.Fakat ne özür diledi ne de kırgınlığımı unutturmak için bir şey yaptı , bende sanırım bunu sindiremiyorum, hala içerleniyorum. aramız kötü değil şuanda ama sanki birşey yapsında bir özür bile dilemedin diyeyim diye bekliyorum. sizce ne yapmam gerekir ?
konuyu kapattık zaten, sanırım sorun ne zaman beni kırsa düşüncesizlik etmesi, o yüzden bu kadar takılmış olabilirim buna bilmiyorum. 15 yaşında gibi yaşamıyoruz biz zaten , yaşımıza uygun yaşıyoruz. bunun hisle bir alakası olduğunu düşünmüyorum sadece düşüncesiz davranıyorNeden özür dilemesi gerekiyor?
O gün kendisi de sizinle plan yapamadıgı için üzülmüş olamaz mı?
Ve gercekten 15 yasında gibi degil 22 yasında gibi yasamak istemiş olamaz mı? Bunlar için özür gereksiz.
O size anlayıs göstermiş siz de anlayıs gösterip konuyu kapatmasına eşlik edin.
hiç çıkmama söz konusu değil evet , ilişkinin başlarından beri bu olay böyle, haklı yanları var haksız da demiyorum. ama ne zaman bir kırgınlık olsa böyle üstü kapanıyor sanki , çok mu zor gönül almak yani ? ben birşey yapsam özür diliyorum ve gönlünü alıyorum mutlaka , bunu o neden yapamıyor da hiç birşey yokmuş gibi davranıyor anlayamıyorumne zamandır birliktesiniz bilmiyorum ama erkekler bu konuda bazen düşüncesiz olabiliyor. aslında biraz senin açındanda düşünmesi gerekir. sonuçta ailen sebebiyle çıkamıyosun galiba.
evet malesef hassaslaştım, ama beni buraya getirende onun davranışlarıozur dilemesini herektirecek bi durum degil bence, fazla hassas davraniyorsunuz
bu arada , iki yıldır birlikteyiz ve bu tartışma yıldönümünden bir gün önce yaşandıne zamandır birliktesiniz bilmiyorum ama erkekler bu konuda bazen düşüncesiz olabiliyor. aslında biraz senin açındanda düşünmesi gerekir. sonuçta ailen sebebiyle çıkamıyosun galiba.
baştan beri durum buysa neden şimdi tartışmasını yapıyor ki daha önce bunun için kavga ettiğiniz oluyomuydu ? yıldönümünde belki de farklı bi düşüncesi varsa gerçekleştiremiceni düşünüp bozulmuş olabilir. ve tabi ki size patlamış.bu arada , iki yıldır birlikteyiz ve bu tartışma yıldönümünden bir gün önce yaşandı
baştan beri durum buysa neden şimdi tartışmasını yapıyor ki daha önce bunun için kavga ettiğiniz oluyomuydu ? yıldönümünde belki de farklı bi düşüncesi varsa gerçekleştiremiceni düşünüp bozulmuş olabilir. ve tabi ki size patlamış.[/QUOTE
arada sırada ufak tartışmalar oldu ama bu kadar fazla kızıpta düşüncelerini gelişi güzel püskürtmemişti. yıldönümünde bir planı yoktu yada sürprizi , olsaydı eminim ki kavga esnasında yada ertesi gün kırıldığımı söylediğimde bana '' ben yıldönümümüz için şunu planlıyordum senin dışarı çıkamaman yüzünden bu oldu '' derdi . öyle birisi çünkü. dediğim gibi benim takıldığım şey onun haklı haksız olması yada ne istediği değil, neden ben bir hata yaptığımda affetsin diye uğraşırken o hiç birşey yokmuş gibi kırgınlıklarımın üstünü kapatıyor ? erkekler hep böyle mi ?
Verdigi tepki sacma ve yersizdi evet. Bu konuda haklisiniz. Sonucta ailenize bagli olarak yasiyorsunuz ve size saygi gostermesi lazim bu konuda. Ama boşverin uzerinde durmayin. Erkeklerin cogu ozur dilemesini beceremez. Kimi de kendini alta verdigini düşünüp ozur dileyemez.konuyu kapattık zaten, sanırım sorun ne zaman beni kırsa düşüncesizlik etmesi, o yüzden bu kadar takılmış olabilirim buna bilmiyorum. 15 yaşında gibi yaşamıyoruz biz zaten , yaşımıza uygun yaşıyoruz. bunun hisle bir alakası olduğunu düşünmüyorum sadece düşüncesiz davranıyor
hiç çıkmama söz konusu değil evet , ilişkinin başlarından beri bu olay böyle, haklı yanları var haksız da demiyorum. ama ne zaman bir kırgınlık olsa böyle üstü kapanıyor sanki , çok mu zor gönül almak yani ? ben birşey yapsam özür diliyorum ve gönlünü alıyorum mutlaka , bunu o neden yapamıyor da hiç birşey yokmuş gibi davranıyor anlayamıyorum
O zaman siz de onun gibi yapın. Kirildigi zaman ozur dilemeyin hicbir sey yokmuş gibi davranin. Onun taktigini uygulayin. Bazen insanlara hatasini göstermek icin kisas yapmak gerekiyor.hiç çıkmama söz konusu değil evet , ilişkinin başlarından beri bu olay böyle, haklı yanları var haksız da demiyorum. ama ne zaman bir kırgınlık olsa böyle üstü kapanıyor sanki , çok mu zor gönül almak yani ? ben birşey yapsam özür diliyorum ve gönlünü alıyorum mutlaka , bunu o neden yapamıyor da hiç birşey yokmuş gibi davranıyor anlayamıyorum
inanın boş veriyorum üzerinde durmamaya çalışıyorum , hatta şuanda konuyu tamamen unuttuğumu düşünüyor. ama aklımdan çıkmıyor bu sorun çünkü ne zaman hangi konuda tartışma olursa olsun , bir kırgınlık olursa bırakın özür dilemeyi hiç birşey yapmıyor aynen böyle üstünü kapatıyor. sanki benim kırgınlığımı önemsemiyormuş gibi hissediyorum, zoruma gidiyor bu konu. ne var yani iki kelime etse hatalı olduğunu kabul edip beni kırdığını kabul etse , üstü kapanıpta dert olacağına gerçekten geçer gider o zamanVerdigi tepki sacma ve yersizdi evet. Bu konuda haklisiniz. Sonucta ailenize bagli olarak yasiyorsunuz ve size saygi gostermesi lazim bu konuda. Ama boşverin uzerinde durmayin. Erkeklerin cogu ozur dilemesini beceremez. Kimi de kendini alta verdigini düşünüp ozur dileyemez.
çözülür mü ki öyle , ben hiç sanmıyorumO zaman siz de onun gibi yapın. Kirildigi zaman ozur dilemeyin hicbir sey yokmuş gibi davranin. Onun taktigini uygulayin. Bazen insanlara hatasini göstermek icin kisas yapmak gerekiyor.
İstediğinde özür diler eminim , o alıştı benim ona karşı kırılıp küs kalamayacağıma , alışıncada böyle ben içimi kırgınlıklarla doldurdumYapısından kaynaklı olabilir. Mesela ne eşim ne ben özür dileyebiliriz. Bir tartışma yaşıyoruz yarım saat sonra hiç bir şey olmamış gibi konuşmaya devam ediyoruz.. İyi bir şey değil ama yapamıyorum. Ter basıyor kekelemeye başlıyorum özür dilemeye çalışırken. Ağzımdan zaten fısıltı gibi çıkıyor kimse anlamıyor. Garip bir ruh haline giriyoruz.
İstediğinde özür diler eminim , o alıştı benim ona karşı kırılıp küs kalamayacağıma , alışıncada böyle ben içimi kırgınlıklarla doldurdum
Evet ! işte tamda bu , çok doğru söylüyorsunuz , alıştı. Her kavgamızda kendini haklı çıkarıyor ve üste çıkıyor , konuştum aynı şekilde ama bu konuya çözüm olmadı. En azından '' evet akşam çok fazla dışarı çıkamıyoruz , bu beni üzüyor , ben seninle akşamları daha çok vakit geçirmek istiyorum , birlikte buna bir çözüm yolu bulmaya çalışsak ; bu fevri davranışımda seninle birlikte olamadığım için '' demiş olsaydı inanın özüre falan gerek kalmazdı benimde içime dert olmazdı . ama ona göre o haklı ben suçlunedeni ne biliyomusun ? her zaman söylerim ve eminim artık çünkü senin alttan almana alışmış . çünkü sen dayanamaz konuşursun gönlünü alırsın diye düşünüyo. ve eminim ki çoğu tartışmada kendine haklı çıkacak bi yer bulup üstünü kapatıyodur. evet genellikle erkeklerin çoğu böyle. ona baştan beri akşam dışarı çıkamadığımı biliyosun bunun yüzünden neden üstüme geliyosun diyerek konuş bence. üstünü kapatmasına izin verme iyice alışmasın buna.