Hiroşima'nın üstünden 70 yıl geçti

Schornsteinfeger

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2014
222
131
atom.jpg

Japonya'nın Hiroşima kentine atom bombası atılmasının 70. yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi

Atom bombasının ilk hedefi olan Hiroşima’da, tören bir tapınaktan çan çalınmasıyla başladı ve havaya güvercinler salındı.

Törene yaklaşık 100 ülkenin temsilcileri katılırken, saygı duruşunun ardından Hiroşima Ebedi Alev anıtına çiçekler bırakıldı.

Hiroşima Barış Parkı’nda Başbakan Şinzo Abe’nin katıldığı törende konuşan Hiroşima Belediye Başkanı Kazumi Matsui, tüm nükleer silahların imha edilmesi çağrısında bulundu. Matsui, İkinci Dünya Savaşı sonrası Japonya’nın yaptığı gibi tüm dünya ülkelerinin pasifizm politikası izlemesini önerdi.

Hiroşima Belediye Başkanı, başta ABD Başkanı Barack Obama olmak üzere, tüm diğer dünya liderlerini de kente davet ederek, kurtulanlarla görüşme yapmalarını teklif etti.

“DÜNYA BARIŞI İÇİN NÜKLEER SİLAHLAR İMHA EDİLMELİ”

Başbakan Şinzo Abe, 40 bin kişinin katıldığı törende, atom bombasının binlerce insanı öldürmekle kalmadığını, geride kalan insanların da korkunç acılar çektiğini ifade ederek, “Hiroşima bugün dirildi, bir kültür ve refah kenti haline geldi. 70 yıl sonra dünya barışının gerekliliğini vurgulamak istiyorum” dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon da törene bir mesaj göndererek “Bir daha asla Hiroşimalar, Nagazakiler yaşanmasın” çağrısında bulundu.

Dünya barışının sağlanması için nükleer silahların bırakılması gerektiğini savunan Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Eylül ayında yapacağı toplantıda, tüm nükleer silahların imha edilmesini öngören bir karar tasarısı sunacaklarını açıkladı.

BİNLERCE KİŞİ ÖLDÜ VE ÖLMEYE DEVAM EDİYOR

6 Ağustos 1945′te ”Enola Gay” isimli ABD bombardıman uçağı, ”Little Boy – Küçük Çocuk” adını verdikleri atom bombasını Hiroşima’ya atmış, 350 bin nüfuslu kentte sadece bombanın patladığı gün 70 binden fazla kişi ölmüş. Şehrin 600 metre üzerinde patlayan bomba, ilerleyen gün, hafta ve aylarda radyasyon zehirlenmesinden kaynaklanan korkunç yaralar nedeniyle 140 bin kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

Hiroşima’dan 3 gün sonra Nagazaki’ye “Fat Man – Şişman Adam” ismi verilen atom bombası atılmış, can kaybı 1945 yılı sonuna kadar 70 bine çıkmıştı.

Hiroşima ve üç gün sonra Nagasaki kentlerine atılan atom bombaları, İkinci Dünya Savaşı’nı sona erdirmişti, ancak Japonya’da çok sayıda kişi günümüzde hâlâ radyasyonun sonuçlarından ötürü can vermeye devam ediyor.

Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/2015/dunya/hirosimanin-ustunden-70-yil-gecti-902413/

Japonlar her yönüyle sevdiğim bir millettir.
Bugün bu kadar güçlü olmalarında bu olay da etkilidir ve her japon çocuğu bunları öğrenecek şekilde yetiştirilir.
Bizde İnkilap tarihine geldi mi okul bitiyor , kurtuluş savaşını kaç kişi biliyor ?

Dönemin Başbakanı Sayın Turgut Özal zamanında gerçekleşmiş bir olay şöyle anlatılır:

Japon eğitim uzmanları gelmiş ve ülkemizin eğitim sistemini incelemiş, Sayın Özal'ın bürokratlarının da hazır bulunduğu bir ortamda raporlarını sunmuş ve sonuç olarak şunu söylemişlerdi : Sizin eğitim sisteminizde milli ruh yok!
Turgut Özal'ın Nasıl?? sorusu üzerine şunu anlatmışlardı:
Biz Japonya'da okula başlayacak çocuklarımıza milli ruh şoklaması yaparız. Onları önce toplu halde hızlı trenlere bindirir, dev fabrikalarımızı, teknoloji merkezlerimizi gezdirir ülkemizin gücünü gösteririz. Sonra da bu yavrularımızı alır Hiroşima ve Nagazagi'ye götürür, orada atom bombası atılan ve yıllardır ot dahi bitmeyen alanları gösterir deriz ki : Eğer siz çalışmaz, bilinçlenmez ve az önce gördüğünüz teknolojiye sahip olmak için çalışmazsanız sonunuz böyle olur..

Bürokratlardan biri atılır : Ama bizim Hiroşima'mız yok ki!

Japon uzmanın cevabı tokat gibidir : Sizin Çanakkale'niz on Hiroşima eder !!!

Japonlar her yönüyle sevdiğim bir millettir.
Bugün bu kadar güçlü olmalarında bu olay da etkilidir ve her japon çocuğu bunları öğrenecek şekilde yetiştirilir.
Bizde İnkilap tarihine geldi mi okul bitiyor , kurtuluş savaşını kaç kişi biliyor ?

Dönemin Başbakanı Sayın Turgut Özal zamanında gerçekleşmiş bir olay şöyle anlatılır:

Japon eğitim uzmanları gelmiş ve ülkemizin eğitim sistemini incelemiş, Sayın Özal'ın bürokratlarının da hazır bulunduğu bir ortamda raporlarını sunmuş ve sonuç olarak şunu söylemişlerdi : Sizin eğitim sisteminizde milli ruh yok!
Turgut Özal'ın Nasıl?? sorusu üzerine şunu anlatmışlardı:
Biz Japonya'da okula başlayacak çocuklarımıza milli ruh şoklaması yaparız. Onları önce toplu halde hızlı trenlere bindirir, dev fabrikalarımızı, teknoloji merkezlerimizi gezdirir ülkemizin gücünü gösteririz. Sonra da bu yavrularımızı alır Hiroşima ve Nagazagi'ye götürür, orada atom bombası atılan ve yıllardır ot dahi bitmeyen alanları gösterir deriz ki : Eğer siz çalışmaz, bilinçlenmez ve az önce gördüğünüz teknolojiye sahip olmak için çalışmazsanız sonunuz böyle olur..

Bürokratlardan biri atılır : Ama bizim Hiroşima'mız yok ki!

Japon uzmanın cevabı tokat gibidir : Sizin Çanakkale'niz on Hiroşima eder !!!

Nedense ilgi görmemiş bu konu ve özellikle bu mesaj..
Hakikaten cevap tokat gibi..

Amerikadan bir defa daha tiksinmeme sebep olan katliam ve vahşettir..Tüm insanlık için bir utanç tablosudur..
Buna savaş diyenler var hala, bu bir savaş değil, bir deney ve terördür..
Katilsin amerika..Cani bir katilsin..

Yedi yaşında bir kızım.

Büyümez ölü çocuklar.

Saçlarım tutuştu önce,

Gözlerim yandı kavruldu

Bir avuç kül oluverdim.

Külüm havaya savruldu.

Benim sizden kendim için

Hiçbir şey istediğim yok.

Şeker bile yiyemez ki kaât gibi yanan çocuk.

Çalıyorum kapınızı,

Teyze,amca bir imza ver.

Çocuklar öldürülmesin

Şeker de yiyebilsinler.

X