sıcak banyo çok iyi geliyor özellikle duşakabin içinde buhar oluyorya o şekilde çocuğu yıkayıp güzelce giydirip hemen uyutmanızı tavsiye ederim. hatta banyo sırasında burnunu hafifçe sıkıp akmasını sağlayabilirsiniz. benim 2 çocuğumda bu kış bu şekilde hep hasta geçirdiler ateş yoktu ama burun akıntısı ve göğüste hırıltı şeklindeydi geçmesi biraz uzun sürebiliyor.öksürük varmı?
hayır yok.abisi grip olmuştu.ondan bulaştı.hala atlatamadı.burun akıntısı hiç olmadı.sadece tıkanıklık ve hırıltı var.serum fizyolojiklerde hiç bir işe yaramıyor.
Serum fizyolojiği doğru kullanman önemli.. Her burun deliğine 8-10 damla kadar damlatıp biraz bekleyip burun aspiratörüyle çekmen gerekiyo.. Bende başlarda kızıma yanlış kullamışım.. Doktorum bu şekilde anlattı.. Daha kolay damlatma şeklini de bu siteden bir yazıda öğrenmiştim. Enjektöre biraz serum fizyolojik çekip iğne kısmını çıkarıp çocuğun burun deliklerine yavaşça sıkıyorsun. Daha sonra burun deliklerini aspiratörle temizle.. ınanılmaz derecede açıyor.. Birkaç kere yapınca rahatladı benim kızım.. Günde 1 kez yaptım ama fazlası zarar verebilir diye düşündüm.. Bir de bu şekilde dene istersen..
serum fizyolojik 2 aylık bebeğe 8-10 damla fazla gelebilir birde hızlı bir şekilde dökmeyin çünkü orta kulak iltihabına neden olabilirmiş , birde kafasını iyice arkaya doğru eğip dökün ve bir süre bekletmeye çalışın muhakkak açılır ben kendime bile uyguladığımda hemen açılıyor:)
bol sıvı aldırmanız lazım balgamdan kurtulması için ememediği zamanlarda sütünüzü sağın verin ki balgamları kolay dışarı atabilsin. 2 aylık bebeğe yapacak başka bişey yok benim 2 çocuğumda bu kış bu mikroptan 3 ay çektiler onlarda birde burun akıntısı vardı. bol bol emzirin.