- 1 Mart 2013
- 10.002
- 18.448
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende seninle aynı durumdayım, senin yaşın nasıl bilmiyorum ama ben bugün 35 oldum. Senin rahatsızlıklarının yanında 3-4 aydır iltihaplı romatizma ile uğraşıyorum. Bende irade atrık sıfır, dolayısı ile moralde sıfır. Metabolizmam sıfırın altında çalışıyor. Senin durumun biraz cesaretlendirdi beni, merak ettiğim dere otu suyunu içiyor musun ve nasıl hazırlıyorsun, bunu diyetisyen mi vermişti?İyi dileklerin için de teşekkür ederim bu arada.
Bende seninle aynı durumdayım, senin yaşın nasıl bilmiyorum ama ben bugün 35 oldum. Senin rahatsızlıklarının yanında 3-4 aydır iltihaplı romatizma ile uğraşıyorum. Bende irade atrık sıfır, dolayısı ile moralde sıfır. Metabolizmam sıfırın altında çalışıyor. Senin durumun biraz cesaretlendirdi beni, merak ettiğim dere otu suyunu içiyor musun ve nasıl hazırlıyorsun, bunu diyetisyen mi vermişti?
Iki yılda 5 kilo aldım canım
Şimdi 58.6 kg
Evet maalesef kilo vermek çok zor. Ama kilolu olmayı kabul etmiyorum .O yüzden gram gram da olsa bu kilodan kurtulucam.Mesela bir haftadan fazladır 68,5 kiloyum ama hedefim ay sonuna kadar 67 olmak. O yüzden bırakmıyorum. Dereotu suyunu bana diyetisyenim vermedi. 80 yaşında bir cerraha gitmiştim. Kendisi hepimizi gömer:) Bana birtakım tavsiyelerde bulunmuştu. Bu da onlardan biri ama yine de troid hapına devam ediyorum.Aslında dereotu ve maydanozu bir arada biraz kaynatıp içmek gerekiyor.Tadı ben dereotunu çok sevdiğim için korkunç gelmiyor. Normal sebze suyu diyebiliriz.Ama fayda sağladığına eminim.Birer demet dere otu ve maydanozu 4 su bardagı su ile kaynatıyorum. Ama çok uzun süre kaynamaması gerekiyor.Yani yemeği pişirir gibi değilde ön haşlama yapar gibi.
-Bu suyu içtikten sonra karnım o kadar şişiyor ki aklıma yemek getiremiyorum.
-Kesinlikle ödem attırıyor. Bu suyu düzenle içersem kilo vermemin kolaylaştığını farkettim.Metabolizma hızlandırıyor.
-Normalde kahve çay çok fazla tüketiyorum. Bu suyla onlara da yer kalmıyor (Bilirsiniz ki kahve vücutta ödem yapar )
Yaşım sana yakın bende senin gibi uzun süre çabalayıp karşılığını alamadım.Hatta çok sağlam spor yaparım.
Ama yediklerime, içtiklerime dikkat ettim. Daha doğrusu diyet yaparken arada kaçırdıklarımın beni çok etkilediğini farkettim.Şimdi daha dikkatliyim mesela bir kaşık tadıyım az ucundan bakıyım durumlarını bıraktım. Evet çok sıkı bir diyet oldu tahammül sınırlarını zorluyor ama hiçbirşey imkansız değil. Ben verdiysem sende zorda olsa verirsin
En sinir bozucu şey ise hormonal dengesizlikten dolayı bir hafta sonu yarım kilo gitmişken üç gün sonra bir kilo almış gibi görünmek. Ama yemiyorum artık numaraları :) Vücudum bana oyun oynuyor.Bu durum 1,5 haftada bir kere tartılarak çözülüyor. Böylece'' yemesemde zayıflayamıyorm'' psikolojisine maruz kalmıyorsun.
Özetle herşey benim zihnimde bitiyor.Zihnimi kontrol edince midem sesini çıkaramıyor.
Kusura bakmayın çok uzun yazıyorum.Ama hiçbirşey çaresiz değil. Şu zamana kadar kilo verememiş olmanız bu saatten sonra veremeyeceğiniz anlamına gelmez !
Bende seninle aynı durumdayım, senin yaşın nasıl bilmiyorum ama ben bugün 35 oldum. Senin rahatsızlıklarının yanında 3-4 aydır iltihaplı romatizma ile uğraşıyorum. Bende irade atrık sıfır, dolayısı ile moralde sıfır. Metabolizmam sıfırın altında çalışıyor. Senin durumun biraz cesaretlendirdi beni, merak ettiğim dere otu suyunu içiyor musun ve nasıl hazırlıyorsun, bunu diyetisyen mi vermişti?