kills the cat merak ettim:)hangi ilaca geri döndün ve günde kaç kez alıyorsun?teşekkürler yazın için:)
Sevgili Zeynep,
Sanirim burada ilac ismi yazmak yasak degil :)
Glucophage diye bir sey vermisti eski doktorlarimdan birisi.
Hemen hemen bir 10 gun kadar kullandim. Ilk gunlerde patlamaya hazir piknik tüpü seklindeydim valla, bir gaz vardi anlatamam... Zaten gobek kocaman olunca gazla birlikte her an gözümün önündeydi sanki pek bi rahatsız olup, başlarım böyle aşkın ızdırabına diyip bıraktım.. iyi halt etmişim...
Bu ilac aslinda bazı bünyelerce "zayıflama ilacı" olarak kullanılıyormuş ki aslında tamamen yanlış... Üstelik prospektüsünde de açık açık yazıyor ama bu ünvandan kurtulamamış sanırım hala..
Glucophage (ve türevleri), diyetle ve egzersizle kan şekeri kontrol altına alınamayan tip 2 diyabet hastalarının kanlarındaki yüksek şekerin vücuda zarar vermesini önleme amaçlı kullanılıyor.
Hem açlık hem de tokluk kan şekerleri düşerken insülin düzeyleri etkilenmiyor, (zaten insülinle birlikte bile kullanılabiliyor), hücrelerin insülin direncini bir nebze kırıyor.
Aslen, aşırı kilolular, zaten yük altındaki dolaşım sistemlerine ağır bir egzersiz temposuyla daha da yüklenemez. Ama bir yandan kan şekeri kontrolleri de yine şişmanlık yüzünden bozulmuştur. Burada Glucophage, kilo verdirerek değil, doğrudan yüksek şekerin zararlarını azaltarak çözüm getirmeye çalışır. Halbuki adam iyice kilo verebilse şeker kontrolü zaten kendiliğinden iyileşecek.
Neyse.. özetle.. diyet ve egzersizle şekerini düşüremeyenlerin dolaşım sistemlerinin yüksek kan şekerinden daha fazla zarar görmesini önlemek için yapılmış bir ilaçtır bu.
:1rolleyes:
Dozu yazmayı unutmuşum... İlk günlerde minik bir dozla başlanıp, doktor kontrolünde min. 1-2 hafta sonra tekrar doz düzenleniyor / arttırılıyor...
Doktora çok ağladım gaz maz uğraşamam diye. Acıdı herhalde... ya da akşam yemeklerimi kontrol etmek bende biraz daha zor olduğu için belki de başlangıç olarak akşam yemeğinden 30 dak. sonra 1/2 tablet almaya başladım. Hani iki öğün arası özellikle öğlen- akşam ve akşam - gece arası acıkırız ya bunu engelliyordu bu ilaç benim hatırladığım.