benim bebegimde kalp hastası sağ tarafı gelişmemiş ama detaylıda belli olmadı 27. haftada belli oldu çok kötü bir hamilelik geçirdim rabbim kimseye yaşatmasın çok zor 39 haftalıkken doğdu bir hafta yoğun bakımda kaldı şimdi 4 aylık oldu rabbim sevgisini veriyo aldırmak istemedim iyiki doğurmuşum 6 aylıkken ameliyat olacak yavrum derdi veren dermenıda verir yaşayıp yaşamayacağını Allah bilir
Bizim bebeğimizde de hipoplastik sol kalp vardı. Biz 24. haftada sonlandırdık. Bebekten kan aldılar ve ona kromozom testi yaptırdık. Kalp anamolilerin büyük bir çoğunluğu raslantısal oluyormus ama bu hastalık diGeorge sendromu olan çocukların %40 nda olabilirmis. diGeorge sendromu ise kromozom bozukluğu. (dna kopyalanırken kromozomların bir parcasının hatalı kopyalanması sonucu) yani yine genetik değil. Anneden babadan geçmiyor ama yumurta veya sperm oluşurken hatalı oluşuyor. Biz de o sebeple var mı acaba bişey diye yaptırdık, yokmuş.
Gamze ama ben sizin yazılarınızı okumustum, sizin bebeğiniz doğmuştu. Dolayısıyla koromozom bozukluğu olsaydı muhtemelen fark edilecekti.
kromozomlarda sıkıntı yoktu görünürde normal bir bebekti ama genetiğinde bu hastalığı taşıyıp taşımadığına bakılacaktı bakılamadı eksik kan almışlar üreme olmamış. benim annemin de ilk bebeği 3 günlükken morarmaya başlamış ve ölmüş şüphem ondandı acaba genetiğimizde mi var diye .. yine hamileyim 8 haftalık oldum Rabbim bu acıları bir daha kimseye yaşatmasın inşallahBizim bebeğimizde de hipoplastik sol kalp vardı. Biz 24. haftada sonlandırdık. Bebekten kan aldılar ve ona kromozom testi yaptırdık. Kalp anamolilerin büyük bir çoğunluğu raslantısal oluyormus ama bu hastalık diGeorge sendromu olan çocukların %40 nda olabilirmis. diGeorge sendromu ise kromozom bozukluğu. (dna kopyalanırken kromozomların bir parcasının hatalı kopyalanması sonucu) yani yine genetik değil. Anneden babadan geçmiyor ama yumurta veya sperm oluşurken hatalı oluşuyor. Biz de o sebeple var mı acaba bişey diye yaptırdık, yokmuş.
Gamze ama ben sizin yazılarınızı okumustum, sizin bebeğiniz doğmuştu. Dolayısıyla koromozom bozukluğu olsaydı muhtemelen fark edilecekti.
kromozomlarda sıkıntı yoktu görünürde normal bir bebekti ama genetiğinde bu hastalığı taşıyıp taşımadığına bakılacaktı bakılamadı eksik kan almışlar üreme olmamış. benim annemin de ilk bebeği 3 günlükken morarmaya başlamış ve ölmüş şüphem ondandı acaba genetiğimizde mi var diye .. yine hamileyim 8 haftalık oldum Rabbim bu acıları bir daha kimseye yaşatmasın inşallah
hayır nedenini bilmiyoruz ama neden oldu diyede dusunmuyor degilim rabbim verdiyse vardır bir hayırAllah uzun omurler versin canım. Neden olduğunu söylediler mi?
benim kızımda kalp hastasıydı ama tabi farklı bişeydi.detaylı ultrasonda görünmedi maalesef.hiç bişey yok derken doğumdan sonra 21 saat yaşadı sadece aniden ağlamaya başladı meğer vücudunda oksijen azalmış.sonra bi gitti yoğun bakıma ve geri dönemedi hiç.rabbim evlatlarınıza hayırlı ömürler versin canım.Allahım derdini verdi ama mutlaka dermanınıda verecektir.herşey dua.evladınızı size bağışlasın inşallah...benim bebegimde kalp hastası sağ tarafı gelişmemiş ama detaylıda belli olmadı 27. haftada belli oldu çok kötü bir hamilelik geçirdim rabbim kimseye yaşatmasın çok zor 39 haftalıkken doğdu bir hafta yoğun bakımda kaldı şimdi 4 aylık oldu rabbim sevgisini veriyo aldırmak istemedim iyiki doğurmuşum 6 aylıkken ameliyat olacak yavrum derdi veren dermenıda verir yaşayıp yaşamayacağını Allah bilir
canmm senin tanin tammm olarak neydiGeçmiş olsun canım. Rabbim bol bol sabır versin, bir daha yaşatmasın. Ben de evladımı 24. Haftamda kalp yetmezliğinden kaybettim. 13 ay sonra yeniden hamile kaldım. Şu anda 25 haftalık hamileyim ve bu bebeğimde de kalp yetmezliği çıktırabbimin merhameti çok, bir kez daha evlat acısı yaşatmasın diye gece gündü dua ediyorum ama doktorlar pek ümitli konuşmuyor güle oynaya hamilelik geçirenlere, sağlıkla evlatlarını kucaklarına alanlara o kadar imreniyorum ki. Bense hergün ölümle burun burunayım
Sadece kalp yetmezliği olduğunu söylüyor doktorlar. Hiçbirşeye bağlayamadılar. Genetik testlerde hiçbir anomali çıkmadı, otopsi sonucunu da 9 aydır bekliyoruz.canmm senin tanin tammm olarak neydi
Bende ilk bebegimi hipoplastik sol kalpten kaybetmistim simdi yeni dogum yaptim 11 gunluk oldu kizim cok sukur bi rahatsizligi yokSuanki gebeliginiz de pardon
Bende ilk bebegimi hipoplastik sol kalpten kaybetmistim simdi yeni dogum yaptim 11 gunluk oldu kizim cok sukur bi rahatsizligi yok
Bende bebegimi hipoplastik sol kalp sendromundan kaybettim gamze hanim suan ki geneliginizde bi problem yasadiniz mi merak ediyorum size sormak icin uye oldum
Halide başın sağolsun. Kacinci haftada anlasilmisti? Ameliyat ettirebildiniz mi?