Bende sağlık personeliyim ve imtihanımız aynı inş dediğin gibi olur bu konuda bebeğimin fetal eko sonucunu mail hesaplarından pediatri kalp damar cerrahları ve kardiyologlarına yazdım cvb hiç iç açıcı olmadı ben hertürlü yavrumu doğurcam inş 32 haftalık olduk gün gectıkce daha zor bir hal alıyor rabbim gönlümüzü ferahlandırsın sabrını versin inş peki normal doğum mu düşüyorsun sen ben normal istiyorum fakat bebeğin durumunu söyleyince sezaryan deniliyor ben anne için sorun olusturmucaksa normal için ısrarcı olucamMrb canım bende 24.haftalık gebeyim.Benim minik kızımada 22.haftada aynı teşhis konuldu.ilk gittiğim radyoloji uzmanı dışında şanslıydım sanırım.Gittiğim perinatologlar bebeğimin böyle bir sorunu olduğunu ancak ameliyatla düzelebileceğini söylediler.Bende senin gibi şimdi doğumu bekliyorum amniyosentez yaptırmadım kızımın içimde hareket ettiğini hissederken ona nasıl kıyabilirimki.Sağlık alanında çalıştığım için Dr. ve hemşire arkadaşlarımla görüştüğümde aslında çoğu bebeklerin bu şekilde doğduğunu ancak ya kendiliğinden ya da operasyonla düzelebileceğini söylediler bu da beni bi nebze rahatlattı.Rabbim herşeyin en iyisini bilir. biz bunu bir imtihan olarak kabullendik.Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun .bizlerde bebişlerimizi sağ salim kollarımıza alırız Rabbimin izniyle.
Normal doğum için herşeyim uygunsa normalde ısrarcı olcam bebeğimin ameliyetını yapacak olan kalp damar cerrahi doktoru ile görüştük normal doğumda bir sıkıntı olur mu diye bu bebekler anne karnında oksijensizliğe daha dayanıklıymış diğer bebeklere göre normal yapılabileceğini söyledi ki şöyle bir durumda var biz tanılı anneleriz tanısız anneler normal doğum yapıyorlar ve bir gün sonra bebeklere olan oluyo doğumda olmuyor yani ki bize terminasyon önerdiler sonuçta bu bebeğe Allah korusun bir şey olursa 6 ay yada 1 sene beklemek beni daha kötü ederbenim ikinci gebeliğim ilki sezeryan olduğu için bu da sezeryan olucak.Bence normal doğumda ısrarcı olma ben oğlumda aynı şekilde normal doğurcam diye beklemiştim ama olmadı bi de üstüne beyefendi 1 hafta küvezde kaldı yani o bekleme evresi o sezeryan acısından daha beterdi.Kaldı ki bana kemiklerimin çok ince olduğunu çocuk kanala girerse ve nefessiz kalırsa kaybedebileceğimizi bile söylediler.Bu yüzden acele sezeryana aldılar.Ortada böyle ciddi bir sorun varken hiç kendini ve bebeği tehlikeye atma bence.gittiğim dr. bana çocuğun mor doğabileceğini korkmamamız gerektiğini yorgun olabileceğini de söyledi bu arada.
sen amniyosentez yaptırdın mı peki?
Allahım inşallah eksiklerini tamamlar ve kucağımıza almayı nasip eder . Oğlum olcak inşallah Allah nasip ederse biz Bayburttayız doğumun burda olması imkansız dr araştıtdık görüştük doktorumuz bize her konuda yardımcı olacağını söyledi sağolsun Eskişehir üniversitesinde doğum yapmayı düşünüyorum bir aksilik cıkmazsa . Umudum var ben inanıyorum ki Rabbim bu bebeği bana bağışlıcak o hastaneden elim boş çıkmıcam inşallahhangi hastanede doğum yapıcaksın belli mi inşallah sağ salim kucağımıza alırız bebişleri senin bebeğin cinsiyeti ne?