alkisalkisalkisalkisalkisalkis evet benim diyetime benziyor yanlız ben ara ögünlerim çok okadar ......tam 3 kg vermişim yani 83.6 kg.dayım tatlım:lepi: benim 1500 kl.lik diyetim 6 öğüne denk gelio.
sabah:
2 dilim light ekmek arasına ince bi dilim yarım yağlı beyaz peynir koyup ya sandviç gibi ya da yağsız tost gibi yapıorum. yanında da domates, salatalık yiyiyorum.
ara:
1 porsiyon meyve var (1 elma, armut vb, 8 tane çilek, erik vb, 10-15 üzüm, kiraz vb, 3-4 tane yenidünya, erik vb, 1/2 dilim karpuz, kavun, 3 dilim ananas) ben elmayı tercih ediyorum iş yerinde daha kolay gelio.
öğlen:
2 dilim light ekmek arasına biraz kalınca bi dilim peynir veya 1 küçük kutu light ton balığı ya da yarım tavuk göğsü koyup yanında bolca salata yiyip 1 bardak da ayran içiyorum. ayran yerine 2 kaşık yoğurt da yiyebilirsin (bu arada light sandviç ekmekleri 2 dilim yerine geçiomuş hani bu malzemeleri onun arasına da koyabilirsin)
ara:
1 porsiyon meyve ve 1 bardak light süte 2 kaşık meyveli müsli koyup yiyiyorum. gerçi bu ara öğünü de kendi içinde ikiye bölebilirmişiz. ben de öyle yapıyorum meyve ve müsli arasında 1 saat falan bırakıyorum
akşam:
2 dilim light ekmek yanında ya 8 yemek kaşığı sebze yemeği, ya 2 adet irice köfte ya da 1/2 tavuk göğsü yiyebiliyosun yanında 1 bardak ayran ya da 2 kaşık yoğurt var. mutlaka salata da!
ara:
2 porsiyon meyve
bu hafta değişime geçtim. 1 dilim ekmekten fedakarlık edip yerine şunları yiyebileceğim:
-1/2 koçan mısır
-1 kepçe çorba
-2 kaşık pilav veya makarna
-1/2 paket light bisküvi
-1 kahve fincanı leblebi
unutmadan günlük 1 bardak süt yada 4 kaşık yoğurt yerine 2 top dondurma yiyebilicem.:icecream:
3 kg yaklaşık 3 haftada gitti. ilacı da (diaformine) insülin direnci için verdi hipoglisemiyi baskılamak için.
canım hem dr. ve beraberinde diyetisyene gidiyordum verdikleri liste sadece ama tüm tahliller yapılıyor hormon vs.....Arkadaşlar,
ben 29 yaşında ve 17 yaşından beri hipoglisemisi olan bir bayanım. 12 yaşından beri kiloluyum ve yapmadığım (mantıklı veya mantıksız) diyet kalmadı. sonunda metobolizmamı bozdum. şimdi ne yapsam insulin zor ayarlanıyor. labıratuvar faresi gibi yaşıyorum. her uzman da uzman değil bu konuda. elinize diyet listesi tutuşturmakla olmaz, sizin her hafta incelenmeniz, diyetin buna göre olması ve 2-2.5 saatte bir şeyler atıştırmak lazım.
sizin doktora gittiğinizi okuyorum ama diyetisyen değil, size vakit ayıran ve ıŞı BıLEN!!!! bir dahiliyeciye gidin
Canım tavsiye ederim hem kilo açısından hemde saglık açısından . linke gelirsen yardımcı oluruz birbirimize....yerimsenibenmontigac diyeti bazı açılardan bana zor geliyor.yıllar önce (10 yıl önce) kitabını aldım ve okudum.
uygulanabilirse çok güzel bir yöntem gayette mantıklı.
tekrar mı başlasam ne???
teşekkürler aeben.
hatırlattığın iyi oldu.
Canım tavsiye ederim hem kilo açısından hemde saglık açısından . linke gelirsen yardımcı oluruz birbirimize....yerimseniben
arkadaşlar kitabı bulamıyor piyasada kalmamış . :1ninca:
Arkadaşım bana tanı yeni kondu. 2 ay gibi bir süre geçti. Sürekli yorgunum,uykusuzum.. Depresyon, beyin MR herşey denendi. Sonrasında 4 saatlik glukoz yükleme ve açlık glisemi testleri sonrasında tanı kondu. 1600 Cl bir liste verdiler. 3 ay uygula sonra gel dediler ama uygulayamıyorum ki. yemeğe başladığımda kontrolümü kaybedip deli gibi yiyorum.yemezsem resmen fenalık geçiriyorum. bi ilacı falan yok mu? bu arada 15 kilo aldım 3 ay içindebende reaktif hipogilisemi hadtasıyım 72 kilodan 58 e düştüm bizim gibi bu problemli hastalığı yaşayanlar bilir çok zor kilo verir kolay alırız.ben artık diyet değilde yediğim içtiğim herşeyi rahatsızlığıma göre ayarladım ve 3 aydır kilo almıyorum arada verdiğim oluyor ama:))öncelikle kesinlikle beyaz ekmek yerine çavdar ve kepek ekmeği ye,hayatından beyaz şekeri ve şekerle yapılan herşeyi çıkar(çikolata,reçel,kek,bisküvi,kola,hazır meyva suyu vs...)bu sadece kilo vermene değil inip çıkan ve senin bünyeni mahveden şekerinide düzenleyecek..kahvaltını güzel et kendini aç bırakma yumurtanı,peynirini zeytinini ye çayını iç meyva suyu sık iç kasma kendini.acıktığında içinde doğal şeker olan besinleri seç meyva gibi,kepek ekmekli sandviç gibi...canın çok tatlı istediğinde şeker hastaları için olan diabetik çikolatalardan at bir parça ağzına ama sakın fazla kaçırma...unutmamamız gereken bişeyde şekersizde olsa bazı ürünlerde yağ miktarı çok oluyor paketlerin arkasını okuma alışkanlığı edin inan kaç kalori olduklarını gördüğünde benim gibi almaktan vazgeçip tekrar yerine koyacaksın...bol su iç hareket et spor yapıyorsan kesinlikle her 30 dk da bir azda olsa birşeyler atıştır şekerin düşmesin(önceden spor yapamıyordum tam yürürken koşu bandında bayıldığımı bilirim)doktor 30 dk da bir ayran iç veya bir meyva ye yada 2,3 diyet bisküvi ve yanında bir çay bardağı kadar süt iç bu şekerini düzenler spor yaparken fenalaşmazsın demişti haklıymış..neyse çok uzattım lafı herşeyi bırak sağlığın önemli ayda 5 değilde 2 kilo ver önemli değil yeterki aç kalıp şekerini düşürme sakın
Arkadaşım bana tanı yeni kondu. 2 ay gibi bir süre geçti. Sürekli yorgunum,uykusuzum.. Depresyon, beyin MR herşey denendi. Sonrasında 4 saatlik glukoz yükleme ve açlık glisemi testleri sonrasında tanı kondu. 1600 Cl bir liste verdiler. 3 ay uygula sonra gel dediler ama uygulayamıyorum ki. yemeğe başladığımda kontrolümü kaybedip deli gibi yiyorum.yemezsem resmen fenalık geçiriyorum. bi ilacı falan yok mu? bu arada 15 kilo aldım 3 ay içindeYok mu başka çözümü bu lanet hastalığın?
merhaba arkadaşa sormuşsun ama bende yanıtlayım pek aktif bir link deyil burası.
3 ayda 15 kilo çok fazla . tanı konulduktan sonra dr tekrar gitmedinmi? durumun pek normal görünmüyor en azından şekerini dengeleyecek sana uygun ilaçlar var biliyorum.
yemeklerinde kaloriden çok gl endeksine dikkat etmelisin . eger sürekli yogrgunluk ve iştah varsa demekki gl endeksine dikkat etmiyorsun . aslında tablet ilaçlerden çok bizim ilacımız saglıklı ve gl endeksine dayalı beslenmek . ya deyilse yedikçe yiyesin gelir . oo bıraksam nefsime hakim olmasam inan eşimin 3 katını yiyorum
yemege başladıgında çok yiyorsan ara ögünlerini düzgün ye yada yemek öncesi(10 dk) az kuru yemiş ye .
Bende de hipoglisemi vardı. Vardı diyorum çünkü kontrol altına aldım. Karatay diyeti yapıyorum. Kitabını alıp okuyun bence kalıcı olan tek çözüm Karatay diyeti. Ben çok memnunum.