- 5 Aralık 2015
- 25
- 7
- 36
- Konu Sahibi muverrih2012
Iyi akşamlar sevgili kk üyeleri ben daha önce burda uzun süren adetlerimle ilgili bir yazı paylaşmıştım bende hem hipofiz adenomuna bağlı prolaktin yüksekliği hem de pcos vardı. Prolaktin için 3 ay dostineks tedavisi gördüm. Doktorum prolaktinin düşerse hamile kalırsın fakat kan tahlillerinde pcos olduğun görünüyo dedi ben evlenmeden önce de bunun için aldactone tedavisi görmüştüm ama işe yaramamıştı. Daha sonra burda da yazmıştım uzun adetlerim başladı istanbulda hangi kadın doğum uzmanına gitsem adenomu söylediğim için ona bağladılar hatta bi tanesi rahminde çok büyük bir yara var 15 gun sonra gel donduralım dedi ben o sıra memleketimde formasyon kazandım ama adetlerimin düzensizliği devam ediyordu sürekli istanbulla memleketim arasında mekik dokuyodum orda yengemin tavsiyesiyle bi doktora gittim Allah razı olsun ondan bana senin bi sorunun yok rahminde yara falan da yok dondurulacak kadar büyük bir yara olsaydı görünürdü dedi. Affedersiniz ama İltihap varmış. Antibiyotik ve fitil verdi çok da iyi geldi. Bi de adet düzenleyici olarak doğum kontrol hapı kullanamadığım için(adenomu büyütüyor) duphaston adında bi ilaç verdi bi kutu bitir gel dedi o sıra sınavlar falan derken gidemedim istanbula geldim bi daha kontrole gidemedim. Hamile kalmayı çok istiyodum ama istanbuldaki doktorlar senin olmaz ki çocuğun falan demislerdi. Ben de her ay acaba hamile miyim diye test yapiyodum ama çıkmıyodu tabi. 3 ay once 2 tane test aldım çıkmazsa bi kac gun sonra tekrar yaparım diye ilk test çıkmadı sonra eşim geldi beni aldi geri evimize döndük ben o ara diğer testi yapmayı unuttum adetim de o ay 3 gün sürdü. Artık eşimle karar almıştık benim formasyonum ocakta bitiyordu ve ocaktan sonra olsun diye uğraşacaktık gerekirse aşılama artık doktor hangisini önerirse onu yapacaktık. Bunun rahatlığıyla hiç takmadım hamileliğe yani şimdi olmasa da olur diyodum ve bir ay sonra aşırı üşüme vardı bi de ekim ayı kombiyi son gaz açıyorum ama yine üşüyorum adetim sadece 4 gün geçmişti sabah kalktım ya dedim nasılsa elimde bi test var boşa gidecek ama yapayım ocaga yenisini alırım testi yaptim 2. Cizgi silik bi şekilde belli oldu. Hemen tecrubeli arkadaslara sordum kesin hamilesin dediler ama beklemedigim icin hemen kan testi yaptirdim kan testinde 175 yaziyodu şok oldum 48 saat sonra tekrarlanmalıymış 2 katı yükselmeliymiş değer. 742 olmuştu iki gun sonra.keseyi hatta kesenin içinde bebeği görene kadar kimyasal gebeliktir boş gebeliktir dış gebeliktir dedim umutlanamadım geçen gün çok şükür bebeğimizi de gördük henüz kalp atışını cihaz algıladı ama Allah izin verirse inşallah aralığın 5inde biz de duyacağız. Bu benim mucizem oldu aslında teyzesinin mucizesi oldu onun doğum gününde öğrendik haberi.
Çok uzun yazdım ama şunu demek istiyorum doktorlarin dediğine inanıp umutsuzluğa kapılmayın. Rabbim ol derse olur. Ben hem prolaktin hem de pcos hastasıydım doktorum çok şükür sağlıklı bi gebelik olduğunu söyledi. Stres yapmayın her kötü şeyin kaynağı stres. Gerçi ben de çok stres yapıyodum ben 15 aylık evliyim bu arada ama etrafta çocuğun olmuyo mu diyenlerin stresi yetiyodu. Tekrar okumaya başlayınca ben okuyorum ne çocuğu deyip kendimi savunuyodum ve kafam rahattı. Kafanız rahat olsun çok takılmayın başka şeylerle uğraşın inanın Rabbim yazdıysa olacak. Bu uzun yazım için tekrar özür dilerim ama ben de bu süreçte çok bakındım buraya bi umut vardır diye. Rabbim insallah bebeğimi saglikla kucagima almayi da nasip eder. Rabbim arattirmadan versin evlatlarinizi inşallah
Çok uzun yazdım ama şunu demek istiyorum doktorlarin dediğine inanıp umutsuzluğa kapılmayın. Rabbim ol derse olur. Ben hem prolaktin hem de pcos hastasıydım doktorum çok şükür sağlıklı bi gebelik olduğunu söyledi. Stres yapmayın her kötü şeyin kaynağı stres. Gerçi ben de çok stres yapıyodum ben 15 aylık evliyim bu arada ama etrafta çocuğun olmuyo mu diyenlerin stresi yetiyodu. Tekrar okumaya başlayınca ben okuyorum ne çocuğu deyip kendimi savunuyodum ve kafam rahattı. Kafanız rahat olsun çok takılmayın başka şeylerle uğraşın inanın Rabbim yazdıysa olacak. Bu uzun yazım için tekrar özür dilerim ama ben de bu süreçte çok bakındım buraya bi umut vardır diye. Rabbim insallah bebeğimi saglikla kucagima almayi da nasip eder. Rabbim arattirmadan versin evlatlarinizi inşallah