- 11 Şubat 2024
- 15
- 4
- Konu Sahibi dreamer999
Öncelikle merhabalar . Benim hikayemi anlatayım kızlar . Yaklaşık 5 ay önce gebelik oluşmadığı için devlette bir kadın doğum doktoruna gittim. Bana vajinal muayene ve hormon testi yaptı ( adetin 3.günü gitmiştim) Hormon sonuçlarında sadece prolaktin hormonum 35 çıkmıştı ve bana bi açıklama bile yapmadan direkt endokrine git dedi . Bende gittim ama 2 hafta sonraya randevu bulabildim. Endokrine gittiğimde durumu anlattım bana gebeliğe engel bir durum olmayacağını söyledi ama gene bi prolaktin ve progesteron testi yaptı. Prolaktin 55e yükselmiş ve progestonumda gayet iyi yumurtlaman olmus dedi. Bu değerlere göre gene hiç bir şekilde gebeliğe engel bir durumun yok dedi. Ama her ihtimale karşı gebelik istediğin için bir de hipofiz bezine bakalım dedi ve mr verdi. Neyse ben mr ı çektirdim baktı 3mm adenom gözüküyor dedi. Bir sürü tahlil ve tetkikten sonra hipofiz bezindeki adenom hiçbir hormonunu etkilememiş gözün aydın dedi yolladı beni. İlaç da vermedi 6 ay sonra kontrol dedi. Şuan 5 ay geçmiş durumda hala gebelik oluşmadı. Bu arada eşimde sperm testini ultrasyonu falan yaptırdı hiç bir sorun yok şükür. Ben bir daha ki ay tekrar başka bir özelde kadın doğuma gidip hormon testi vermek istiyorum. Belki yine Prolaktin yüksekse ilaç verir diye. Ne yapacağımı şaşırdım. Ocakta zaten endokrinle tekrar bi kontrolim var ama ben ondan once bir kadın doğuma tekrar gözükmeli miyim ne yapmalıyım. Cevaplarsanız memnun olurum