• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hipnozla doğum

hiç duymamıştım, nasıl oluyor hipnozla doğum , anlatırmısın lütfen canım

benden başka hipnozla doğum yapan yokmu arkadaşlar

merhaba,

öncelikle bebisin hayirli olsun.. hipnozla dogum nasil oluyor, anlatirmisin biraz - belki bu yöntemi secmek isteyen olabilir... acikcasi bende cok merak ettim bunu...

tesekkürler
selamlar

Hipnozla ağrısız doğum, hamileliği daha eğlenceli bir hale getirerek, bebeğinizin doğumunu kolaylaştırmasıyla, bebeğinize ve ailenize sunulan güzel bir hediyedir.

Hipnozla Ağrısız Doğum
Hipnoz, hem hamilelik döneminizde hem de doğum anında daha ağrısız, daha keyifli bir süreç yaşamanız için tercih edilen bir yöntemdir. Hipnoz, anneyi rahatlatırken, baba adayında da huzur sağlar.
Hipnotik süreçte öğrenilen, olaylara doğru yaklaşım bilincini, çiftler hayatları boyunca kullanırlar.
Bir anne adayı, eğitim sürecinde aldığı pozitif mesaj ve telkinlerle, doğum konusundaki kaygılardan etkilenmez. Bu durum doğum anında da daha rahat olmasını sağlar.
Hipnozla doğum yönteminde; korku, stres ve acı sendromu ortadan kalktığı için anne adaylarının çoğuna bu yöntemde daha az ilaç kullanılıyor olması bu yöntemin en öneminli artılarından biridir. Bir kısmında ise hiçbir kimyasal ajana ihtiyaç duyulmaz. Bu da sizi ve bebeğinizi kimyasal ajanların riskinden korumuş oluyor. Doğum anında anne ve bebeğe, hekim tarafından daha az müdahale olduğu için komplikasyon riski azalır.
Hipnotik durumda acı ve korku ortadan kaldırıldığı için doğum kasları doğum eylemine direnç göstermez. Bu durum annelerin ağrısız bir doğum süreci yaşamasını sağlar. Hipnoz anneleri, doğum sürecinde rahat oldukları için doğumun birinci ve ikinci aşamasında ihtiyaç duydukları enerjiyi kaybetmemiş olurlar.
Bu yöntem hamileliği daha eğlenceli bir hale getirerek, bebeğinizin doğumunu kolaylaştırmasıyla, bebeğinize ve ailenize sunulan güzel bir hediyedir.
Siz normal doğum yapan anneler; rahat, sakin ve huzurlu olduğunuzda etrafınızdaki her şey sizin ve bebeğiniz için daha rahat ve huzur verici olacaktır.

buda benim hipnozla doğal doğum hikayem

Doğum benim için bir kadının hayatında en fazla birkaç kez yaşayacağı ve bunu da tadını çıkarta çıkarta yaşaması gereken, bir duygu olduğuna inanıyorum. Eşinin yanında olduğu, elini tuttuğu, bebeğinin doğduğu ilk anını, ilk nefesini, sesini ve bakışlarını hissedebileceği mucizevî bir an ve bambaşka bir tat.

Benim hikâyemde herkes gibi.

21.08.2010. bu tarih benim için bir dönüm noktası bir milad. Doğumla ilgili korkularımdan dolayı uykularımın kaçtığı bir sabahtı. Doğum hakkında bildiklerim herkesin bildiği gibi korku ve acıydı.

Fakat bunun başka yollarıda olmalı diyerek araştırıp dururken netten doktorum Ayşe Hanım'ı buldum. Hemen heyecanla arayıp randevu aldım. Bu arada 36. haftamdaydım ve doğuma çok az bir zaman kalmıştı, randevu gününü sabırsızlıkla bekliyordum.

Ve sonunda dr. Ayşe Hanımla tanıştık… bundan sonrası mucize gibiydi. İnsanoğlunun her şeyin doğallığını bozduğu günümüzde, Ayşe hanımın doğal doğum taraftarı olması beni çok etkiledi.

Yaptığımız hipnoz seansı ile doğum olayına ait bütün korkularımdan bir anda kurtuldum, seans bittiğinde mutluluktan uçuyor gibiydim. Artık bebeğimin doğacağı günü sabırsızlıkla bekliyordum. Ayrıca doğumda eşimin yanımda olmasını çok istiyordum. Ayşe Hanım. Bununda mümkün olabileceğini söyledi.

Her şey çok güzel gidiyor ve bütün isteklerim bir bir gerçekleşiyordu. Ve sonunda ömrümün sonuna kadar unutamayacağım o mucizevî gün geldi. 14 Eylül Salı günü kontrol için hastaneye gittiğimde doktorum doğumun başlayabileceğini söyledi.1 saat daha bahçede gez dolaş tekrar muayene edicem seni dedi benim ara ara kasılmalarım oluyordu ama çok şiddetli değildi okadarki kaşarlı tost bile yiyebildim bahçede gezindim,1 saat sonra doktorum tekrar muayene etti ve acılman arttıyo doğum başlıyor dedi. bir hipnoz seansı daha yaptık ve çok rahatladım biz mecidiyeköyden taksiye atladık ve doğru doğum yapacağım göztepe medicalparka gittik kız kardeşimle birlikte.

Saat 15.30 ‘da doğum yapacağım Göztepe medical park hastanesinde bizim için ayrılan özel odamıza gittik. sadece ben ve kız kardeşim vardı.eşimede haber vermiştik oda izmitten yola çıkmıştı eşim gelene kadar kızkardeşim yanımda duruyordu kendi kendime otohipnoz yapmam için yüreklendiriyordu beni kasılmalarım vardı ama çok şiddetli değildi yaptığım otohipnoz sayesinde rahat bi şekilde geçiiyordu kasılmalarım aralarda kardeşimle gülüp konuşabiliyordum hatta fotoğraflarımı çekiyordu poz veriyordum. saat 5 de eşim hastaneye vardı o yanıma geldiğinde çok rahatladım şaçlarımı okşuyor yüzümü terlerimi siliyordu.doğuma az br zaman kala doktorum geldi muayene etti ve açılman 7 -8 cm olmuş dedi beni doğum haneye götürdü ve keseyi patlattı daha sonra yanıma geldi sırtımı sıvazladı okşadı o anı hiç unutamıyorum
odama geri geldik artık kasılmalarını ayakta yatağın ayak ucuna tutunarak yada yere çömelerek geçiriyordum
Kasılmalarım iyice sıklaşmaya başlamıştı. Eşim başucumda elimi tutarak en büyük destekçimdi. O dua ettikçe ben rahatlıyordum. Doktorumun öğrettiği telkinleri uygulayarak ve rabbime sığınarak kasılmalarımı sakin ve huzurlu geçiriyordum.birden ıkınmaların başladı elimde olmadan ıkınıordum hemen ebelere haber verdik...doğru doğumhaneye...tabi eşimde benimle birlikte...doğumun en kolay anı çatala çıktıktan sonrasıydı.kasılmalarım rahat geçtği için gücüm tükenmemişti bir çırpıda ıkındım ne bağırdım ne çağırdım bütün gücümü bebeğime harcadım onu kolayca doğurabilmek için elimden geleni yaptım ıkınırken canımın yandığını hiç hatırlamıyorum hatta bi kaç sıyrığım olmuş ıkınırken onların acıdığını bile hissetmedim hiç.

Ve işte o an geldi saat 19.34’te bebeğim kollarımdaydı. İl bakışları, ağlayışı, yumuk yumuk gözleri o kokusu hiç aklımdan çıkmıyor. Ömrüm boyunca kendimi bu kadar mutlu, huzurlu ve hafiflemiş hissettiğimi hatırlamıyorum. Doğumum bittiğinde söylediğim ilk sözlerim; ’’Bu kadar kolaymıydı, bu kadar mıydı, her anın tadını vardım çok güzeldi’’
gerçekten doğal bir doğum yaptım ne serum ne lavma ne suni sancı ne epizyotomi gereksiz hiç birşey yapılmadı,sadece bir iki sıyrığım oldu dikildi okadar

herkese benim doğumum kadar rahat doğumlar diliyorum...

neolur kendi rahatınız için gereksiz yere sezeryan olmayın. doğum harika bir olay, adeta bir mucize bu anın tadını yaşamaktan kendinizi mahrum bırakmayın

merhaba,

öncelikle bebisin hayirli olsun.. hipnozla dogum nasil oluyor, anlatirmisin biraz - belki bu yöntemi secmek isteyen olabilir... acikcasi bende cok merak ettim bunu...

tesekkürler
selamlar

canım teşekkür ederim hipnozla doğum gerçekten çok rahat oluyor öyle hipnoz deyince yarı baygın yada uykulu bir hal gibi algılanıyor doğumdan öncaki seanslar öyle oluyor ama doğumda gayet ayık oluyorsun öğrendiğin telkinleri tekrarlayarak rahatlıyorsun hipnoz acı kavramını kaldırıyor yerine kasılma hissetmemizi sağlıyor sancı değil kasılma ve baskı hissediyorsunuz kendinizi sıkmadığınız için doğum çok kolaylaşıyor. bebeğim olduğu için çok vakit bulup giremiyorum ama merak attiğiniz başka şeyler vrsa fırsat buldukça yanıtlamaya çalışırım

tebrik ederim sizi
bende istemeyerek sezeryan oldum. ben ayilasiya kadar 45 dk kizim bensiz kaldi. aklima geldikce uzuluyorum.hic bilmedigi bir dunyaya gelmis ve ben yaninda degilim.
bir dahaki dogumumu mumkun olsa normal denemek istiyorum.

teşekkürler canım türkiyede az sayıdada olsa sezeryan sonrası normal doğum yaptıran doktorlar var çok iyi araştır canım normal doğumun tadı bambaşka böyle bir duyguyu mutlaka her kadın tatmalı

teşekkürler canım türkiyede az sayıdada olsa sezeryan sonrası normal doğum yaptıran doktorlar var çok iyi araştır canım normal doğumun tadı bambaşka böyle bir duyguyu mutlaka her kadın tatmalı

umarım mesajımı görür ve cevap verebilirsin. öncelikle allah analı babalı büyütsün. ben de 25 haftalık hamileyim. çocukluğumdan beri klasik doğum korkularım var , öyle böyle değil ve şu an o yoldayım. sezeryan diyordum hep kendime hiç güvenemiyorum, en büyük korkum d anormal yapacağım derken çocuğun oksijensiz kalıp sakat olması :( hipnozu tesadüfen gördüm ve bir kaç gündür araştırıyorum. faydalarını okudum ama nasıl yapışdığı yazmıyor. ben sakaryada yaşıyroum ve burada öyle kurs, eğitim vs yok. çalışıyorum d agidip gelemem başka şehire. kitap veya video ile öğrenilemez mi, ya da normal bir psikolog yapamaz mı? ne olur beni aydınlat...

canım msjını yazalı epey olmuş keşke özelden msj atsaydın.hipnozla doğum kitap yada video ile oluyormu bilmiyorum.çalışıyormuşsun ama hafta sonları müsait olursan gidebilirsin aslında hipnoz seansları 1 saat falan sürüyor en fazla ayda birkez olur muthemelen. vakit bulursan kesinlikle öneririm benim gibi doğumdan tirtir titreyen birini bile cesaretlendirdi.

canım msjını yazalı epey olmuş keşke özelden msj atsaydın.hipnozla doğum kitap yada video ile oluyormu bilmiyorum.çalışıyormuşsun ama hafta sonları müsait olursan gidebilirsin aslında hipnoz seansları 1 saat falan sürüyor en fazla ayda birkez olur muthemelen. vakit bulursan kesinlikle öneririm benim gibi doğumdan tirtir titreyen birini bile cesaretlendirdi.

özelden atamıyorum ki , ben de her gün girip bakıyorum var mı açıklama diye :)bugün yazmışsın, saol ..
ayşe dumanın asistanına sordum seansı 200 tl falan dedi, bir de git gel yol parası, sanırım çok masraflı, değer mutlaka ama bir doğum parası ya insan daha ucuz yapar :( neyse kısmet artık ne yapalım. ne güzel sen kurtulmuşsun, darısı başıma.

ya ben bişey sormak istiyorum.hipnozla doğum ücretleri aşağı yukarı nekadarki?

doğum yaptığın hastaneye göre değişiyor ama ben doktora800 hastaneye 800 verdim artı seans ücretleride var tabi ben 120 yada 150 falan gibi hatırlıyorum ama şuanda nekadardır bilemiyorum

Back