• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hipertiroidi olan var mı? Cok zor durumdayım:(

Falbala86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2017
78
29
38
38
4.5 ay evvel doğum yaptım. 2 aydır sürekli zayifliyorum, saçlarım dökülüyor ve yorgunum. Baş ağrıları mide bulantısı asabiyette var.. Dün dahiliyeye gittim ve hipertiroid olduğumu öğrendim. Emzirdigim için ilaç kullanamıyorum. Nabzım dinlenirken bile 130 larda. Bu hastalıkta tecrübe sahibi olanlar deneyimlerini yazabilir mi?

Hamile iken bile ilaç kullanılıyor neden ilaç verilmedi?
İyi bir dahiliyeci ye görünün mutlaka.
Bende vardı ilaçla düzeldi.
Şuan sadece üç ayda bir kan verip değerleri kontrol ediyoruz.
Etkileri zor gercekten gündelik hayatı etkiliyor.
Geçmiş olsun inşallah sizinkide kısa sürede düzene girer.

Hamile iken bile ilaç kullanılıyor neden ilaç verilmedi?
İyi bir dahiliyeci ye görünün mutlaka.
Bende vardı ilaçla düzeldi.
Şuan sadece üç ayda bir kan verip değerleri kontrol ediyoruz.
Etkileri zor gercekten gündelik hayatı etkiliyor.
Geçmiş olsun inşallah sizinkide kısa sürede düzene girer.
Çok sağolun, sizin gebelikten sonra mi ortaya çıktı? Doktor emzirirken ilaç veremem dedi. Lohusalikta ortaya çıkan hipertiroid kendiliğinden geçebiliyormuş bekliycekmişiz. Kalbim yerinden fırlayacak gibi uyku bile uyuyamiyorum zaten panik atagim var sürekli kalp krizi korkusu ile yaşıyorum nabız 130 ne demek ya:(( daha bu yaşta:(

Çok sağolun, sizin gebelikten sonra mi ortaya çıktı? Doktor emzirirken ilaç veremem dedi. Lohusalikta ortaya çıkan hipertiroid kendiliğinden geçebiliyormuş bekliycekmişiz. Kalbim yerinden fırlayacak gibi uyku bile uyuyamiyorum zaten panik atagim var sürekli kalp krizi korkusu ile yaşıyorum nabız 130 ne demek ya:KK43:( daha bu yaşta:KK43:
Yok benim annemin kaybindan sonra oldu stres etkiliyor.
Dr oyle dedi ise sakin ol canım.
Nabzını yüksek hissettiğinde ellerini soğuk su ile yika .
Olmadı Tekrar bir doktora görün belki carpintin için birşey verir .

4.5 ay evvel doğum yaptım. 2 aydır sürekli zayifliyorum, saçlarım dökülüyor ve yorgunum. Baş ağrıları mide bulantısı asabiyette var.. Dün dahiliyeye gittim ve hipertiroid olduğumu öğrendim. Emzirdigim için ilaç kullanamıyorum. Nabzım dinlenirken bile 130 larda. Bu hastalıkta tecrübe sahibi olanlar deneyimlerini yazabilir mi?

bana da dün yapılan kan testlerinde hipertirodi tanısı konuldu, uzun zamandan beri iştahımın normal olmasına rağmen zayıflık,konsantrasyon güçlüğü, odaklanamama, fazla uyuma isteği uyku düzenimde bozukluk vardı, son 1 haftadır da terleme üşüme ve kalp çarpıntısı aşırı heyecanlanıp sinirlenme başlamıştı neticede tahmin ettiğim gibi hipertiroidi çıktı. İki ilaç verdi dideral ile thyromazol sizin tiroit hormon değerleriniz nedir acaba? Ultrason baktırdınız mı? Ben dahiliye uzmanına göründüm bulunduğum şehirde endokrin uzmanı yok ancak başka bir şehirde iyi bir doktora tekrardan görünmeyi düşünüyorum ancak günlük hayatı çok etkiliyor, psikoloji alt üst, insanlarla olan ilişkileri bile değiştiriyor.

bana da dün yapılan kan testlerinde hipertirodi tanısı konuldu, uzun zamandan beri iştahımın normal olmasına rağmen zayıflık,konsantrasyon güçlüğü, odaklanamama, fazla uyuma isteği uyku düzenimde bozukluk vardı, son 1 haftadır da terleme üşüme ve kalp çarpıntısı aşırı heyecanlanıp sinirlenme başlamıştı neticede tahmin ettiğim gibi hipertiroidi çıktı. İki ilaç verdi dideral ile thyromazol sizin tiroit hormon değerleriniz nedir acaba? Ultrason baktırdınız mı? Ben dahiliye uzmanına göründüm bulunduğum şehirde endokrin uzmanı yok ancak başka bir şehirde iyi bir doktora tekrardan görünmeyi düşünüyorum ancak günlük hayatı çok etkiliyor, psikoloji alt üst, insanlarla olan ilişkileri bile değiştiriyor.
Tsh 0.0001 benim:/ ultrason randevum çarşamba. Aynen günlük hayatı inanilmaz etkiliyor ben resmen hayattan soğudum o derece.. ilaçlar işe yarıyor mu peki?Kurtulmak istiyorum bu illetten:((

Tsh 0.0001 benim:/ ultrason randevum çarşamba. Aynen günlük hayatı inanilmaz etkiliyor ben resmen hayattan soğudum o derece.. ilaçlar işe yarıyor mu peki?Kurtulmak istiyorum bu illetten:KK43:(

ilaca bugün başladım günde tek sefer sabahları 5 mg dozunda metimazol ve yarım tablet dideral sabah akşam,ilaçların işe yaradığı söyleniyor ancak bu hipertiroidi graves hastalığı diye geçiyor ve otoimmun olabileceği söyleniyor, ilaçlar hormon değerlerini normale çekiyor ancak sürekli kullanılamıyor yan etkilerinden dolayı o yüzden doktrol kontrolünde olmalı ve kestikten sonra ilacı nüks ediyorsa cerrahi ya da atom tedavisi ile tiroit bezi alınabiliyor.

Tsh 0.0001 benim:/ ultrason randevum çarşamba. Aynen günlük hayatı inanilmaz etkiliyor ben resmen hayattan soğudum o derece.. ilaçlar işe yarıyor mu peki?Kurtulmak istiyorum bu illetten:KK43:(

merhaba, sonuçlarınız ve muayeneniz nasıl sonuçlandı acaba?
İlaç kullanmaya başladınız mı ve saç dökülmeleriniz ne durumda acaba paylaşırsanız çok sevinirim.
Ben ilacı azaltarak 5 günlük tamamen bırakma süresinden sonra kan tahlili vereceğim ama saçlarım inanılmaz dökülmeye başladı parça parça çıkıyor. Eski haline gelmesi hormonlar düzeldiğinde olur deniyor ama psikolojim bozuldu, yıkanamıyorum. Resmen her banyodan sonra ağlıyorum :(

Yok benim annemin kaybindan sonra oldu stres etkiliyor.
Dr oyle dedi ise sakin ol canım.
Nabzını yüksek hissettiğinde ellerini soğuk su ile yika .
Olmadı Tekrar bir doktora görün belki carpintin için birşey verir .

Basiniz sagolsun. Benimde annemin kaybindan sonra cikti hipertiroid. Yeni ogrendim yani ama suan icin hastalikla ilgili olarak kilo kaybi hic yok. Hatta cok zor kilo veren bi insanim. Sinirli hal carpinti diger butun belirtiler mevcut. Size sunu sormak istiyorum ilac kilo yapiyormu yani ilaci icip dikkat ettiginiz halde kilo aldiginizi farkettinizmi

Basiniz sagolsun. Benimde annemin kaybindan sonra cikti hipertiroid. Yeni ogrendim yani ama suan icin hastalikla ilgili olarak kilo kaybi hic yok. Hatta cok zor kilo veren bi insanim. Sinirli hal carpinti diger butun belirtiler mevcut. Size sunu sormak istiyorum ilac kilo yapiyormu yani ilaci icip dikkat ettiginiz halde kilo aldiginizi farkettinizmi
Yani biraz aldım ama öyle aşırı değil canım değerler normale dönsün de onemli olan o

Çok teşekkür ederim. Banada yeni teşhis konuldu. Çok korkuyucu şeyler okudum. Biraz tedirginim. Tam gebelik içim uğraştıgım bir zamanda oldu hiç gebe kalamazsam diye korkuyorum
Geçmiş olsun ilaçları mutlaka düzenli kullanın çok önemli .korkmayın düzene girer elbet .

Back