Hipertiroidi olan hamileler buraya!

iremnur54

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2008
19
0
86
Diğer
hipertiroid hastası iken gebelik yaşayan arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.1.gebeliğim yüksek tansiyon sebebiyle erken doğum ve 5,5 aylık bebğimi kaybetmekle sonuçlandı.sonrasında hipertiroid hastası olduğumu ve kanda pıhtılaşma eğilimim olduğumu öğrendim.şimdi 2 aydır hipertiroid tedavisi görüyorum.tedavim iyi gidiyor.gebelik düşünüyorum ama tedavi sürerken aynı şeyleri yaşamaktan da korkuyorum.lütfen bu konuda tecrübeli arkadaşlarım bana bilgi versinler....benim için çok önemli....

merhaba iremnur bende yaklasık 2 senedir hipotiroid hastasıyım bebek yapmayı dusunmekten korkma sakın ilkinde bi talihsizlik olmus ama ii dusun bu sefer ii olsun benim suan 4 ayına girmiş bir bebeğim var hamileyken cok sorun ollmuyo tiroid sadece ilacını duzenli kullan 2 ayda bir kan verif degerlerine baktır gerisi allaha kalmıs hiç bir sey olmaz sen içini rahat tut

gerçekten mi ya.... ben de hipitiroidi hastasıyım ve dün bebişimi öğrendim,biraz endişeliyim.tsh ım biraz yüksek çünkü,yarın hemen endokrin doktorumla görüşmek istiyorum ama galiba önce psikolojik olarak kendimi rahtalatmam lazım....ALLAH herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin

merhabalar siteye yeni üye oldum,buradaki yazıları okuduğumda birbirinize destek oluşunuz çok hoşuma gitti.benimde morale ihtiyacım var.bende 5 haftalık bebeğimi düşürdüm sebebi belli değildi.daha sonra tsh değerim yüksek olduğundan olabileceğini düşündük.tsh değerim 3,55.anti tpo 321 çıktı.anti tg ise 33,99.bebeğimi düşüreli 10 gün oldu.bugün endokrin doktorunun verdiği levotiroksin ilaca başladım.günde yarım tablet alacağım.bakalım değerimin 2 ye düşmesi gerekiyormuş.15 gün sonra kan tahlili yaptırıp değerimi kontrol edecekler,normale düşene kadar gebe kalmak istemiyorum çünkü tekrar aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum ama bu arada bebek için bekleyecek sabrım yok.inşallah Allahın izniyle herşey yolunda gider.değerleri benim gibi olup,sağlıklı bir şekilde doğum yapanlar lütfen bana cevap yazsınlar,tekrar düşük yapmaktan korkuyorum.

merhabalar bende hiper troit hastasıyım bende bebek düşünüyorum doktor ilacımı 1 e düşürdü ama bende çok endişeliyim hamilelikte sorun yaşamaktan korkuyorum..bu tür hamilelik yaşayanlar lütfen bize yazın bizi ferahlatın..

kızlar bende 2.5 aylık hamileyim ve yeni hipertiroidim olduğunu öğrendim bebeğe nasıl bir etki eder bilmiyorum aynı durumda olan varsa cevap yazarsa sevinirim.

Arkadaşlar bende hipertroid hastasıyım ve bunu hamilelik testleri sonucunda öğrendim, ilaç kullanıyorum x3.... çok şükür iyiyim... doktorunuza düzenli gidip ilacınızı aldığınız sürece sıkıntı yok.

peki zayıfladınmı hamilelik sürecinde? iştah açıp zayıflattığı söyleniyor. benim iştahım inanılmaz açıldı ama henüz zayıflamadım kilo bile aldım. başlarda iştahtan kilo aldırabiliyormuş ama sonrasında zayıflatıyormuş. sende durum nasıl.

merhaba funda bendede gebelik hipertroidi çıktı daha 7 haftalıkken ilaca başldım ilk önce 2, bu iki aydan beride günde 3 kullanıorum.şuan 5. ayım bitti bi sıkıntı yaşamdım.endokrin uzm.nı değerlerimin düzeldiğini söyledi 1,2 ay içinde muhtemelen hapı kesicekmiş.senn tedavin nasıl gidio ve kaçıncı ayındasın merak ediorum sanada hemen tedavi başlandımı?birde sağdan soldan ilacın olumsuz etkiler yapabileceğinide duydum belkide yersiz endişelere kapıldım.burada ilac propcil.

aynı ilacı kullanıyorum canım günde 3 tane alıyorum... bende 9. haftadamı ne başladım. aynı dozajda devame diyorum ocakta kontrolüm var.bende nodüllerde var canım doğumdan sonra ameliyat olmam gerekiyor.
ilacın yan etkileri; sağdan soldan duyduklarınla canını sıkma lütfen. bende okuyorum o bu... yapacak birşeyimiz yok kullanıyoruz ilacı... bende mesela mide bulantısı yapıyor rahatsız ediyor midemi içtikten sonra. zaten tadıda acı geliyor bana. hamileyim, ilacın yan etkisimi hamilelikten mi kaynaklı bazı rahatsızlıklarım ayırt edemiyorum ki . halimize çok şükür. sanada çok geçmiş olsun canım

kizlar ben de hipertiroidi hastasiyim ve 4 haftalik hamileyim idrar testine gore , henuz kan tahlili yaptirmadim benim de yrn endokrin doktoruyla randevum var kesinlesince hamileligim bakalim nasil gececek bu donem hepimize Allah sifa versin, bebislerimiz de en saglikli sekilde dogsunlar insallah

heyyyyy hayırlıııııı olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnn. çok sevindimmmm

ben de 5 haftalık hamileyim. tsh 6.55 çıktı çok mu yüksek yaaa doktor ilk üç ay çok önemli olduğunu bebekte zeka geriliğine sebep olabileceğini söyledi. hap verdi. bu durumda olanlar var mı? hangi hapları kullandınız?

iyi günler ,

bende hiç ummadığım anda öğrendim.
12 nisanda kınam 19 nisanda düğünüm olacak. Ve sadece kontrol amaçlı k.doğum uzmanına gittim.
regl değildim utrasyoda baktılar herşey normal çıktı.
Ben her ayda düzenli regl olurum.
Kan tahlilini regl olman lazım öle bakmamız lazım dedi.
tekrar reglimin 3.günü gittim ve kan verdim horman testleri için.
Bugün öğleden sonra sonuçlar için doktora gittim. Doktor tsh 6.4 dahiliye doktoruna git dedi. Ordan çıktım hemen dahiliyeye gittim.
Doktor dedi ki 1 ay sonra tekrar test yaptır ve ona göre ilaca başlayalım dedi.

Sizlere sormak istiyorum bu durum hamile kalmamı engeller mi
benim hayatımda en çok istediğim şey anne olmak.
Şuanda evleniyorum anne olma hayalleri kuruyordum. Pat diye troid hormonumun az çalştığını değerimin yüksek olduğunu öğrendim.
Deli gibi çocuk seven biriyimdir kimin çocuğu olursa olsun her yerde çocuk seven biriyimdir kendi evlatlarımın olacağını hayal ederken bu durumu öğrenmem beni çok yıktı.

bende adet düzensizliği yok.
ama uykuya eğilimli olmak
aşırı üşümek halsizlik bitkinlik saçlarımda dökülme vardı.
Sebebi buymuş meğer.
değerim 6.4 çıktı.
1 ay sonra tekrar yaptırcam bu testi.
tek korkum hamile kalamamak ve sağlıkla bebeğimi kucağıma alamamak.
bu hastalığı olup hamile kalan ve sağlıkla bebeğini kucağına alan kişiler var mı nolur bna ulaşsınlar morale çok ihtiyacım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…