• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipertiroid ve gebelik

Papatyam944

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2014
17
6
86
Sakarya
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 2 senedir hipertiroid problemim var. Endokrin doktoru kontrolünde propycil kullanıyorum. Tedaviye ilk başladıgımzdan bu yana olumlu yönde baya yol katettik. Şuan 2 günde 1 kez kullanıyorum. En son ocak ayında tsh degerlerime baktırmıştım ve normaldi. Doktorum bu şekilde oldugu için yavaş yavaş azaltma yoluna gidelim dedi. Bu süreçte şubat ayında hamile kaldım. Şuan 7 haftalık hamileyim. Özel hastanede 5 haftalıkken kadın doguma çıktım ve bu durumdan ona da bahsettim. Kalp atışlarını duyalım ondan sonra gerekli testler içerisinde tsh a da bakacagız dedi ve bana 8. haftaya girdiğimde gelmemi söyledi. Ben bu arada eğitim araştırma hastanesinde muayene oldugum endokrin doktoruma randevu aldım bugün gidecektim fakat doktorun çalışma planında degişiklik oldugundan dolayı iptal olmuş. Bu yüzden endişelendim. Doktorum hamilelikte bu hastalıgın önemini sürekli anlatıyordu. Şuanda randevum da iptal oldugu için 15 gün sonrasına randevu veriyorlar. Coronavirüsten dolayı çoğu arkadaşım aile hekimliğine bile gitme ertele diyorlar. İlk gebeliğim ve endişeliyim. Gebelikte hipertiroid yaşayan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz

Ben gebeligimde yaşamıyorum ama hipertiroid bende de vardı. Aynı ilacı kullanarak tsh degerlerimdeğerlerim normale girdi ve ilacı bıraktım 3 yıl kadar oluyor. Doktorum hamilelikte dikkat et demişti o zamanlar. 4. haftada yaptığım testler gayet normaldi, şimdi de hipertiroid belirtilerini göstermiyorum. Her şey yolunda görünüyor. Dilerim sende de sorun olmaz ama bence sandığımız kadar kolay tekrarlamıyor

Ben gebeligimde yaşamıyorum ama hipertiroid bende de vardı. Aynı ilacı kullanarak tsh degerlerimdeğerlerim normale girdi ve ilacı bıraktım 3 yıl kadar oluyor. Doktorum hamilelikte dikkat et demişti o zamanlar. 4. haftada yaptığım testler gayet normaldi, şimdi de hipertiroid belirtilerini göstermiyorum. Her şey yolunda görünüyor. Dilerim sende de sorun olmaz ama bence sandığımız kadar kolay tekrarlamıyor

bende de hipotiroidi var bir kaç senedir ilaç kullanıyordum. ama son 6-7 aydır kullanmıyorum. doktorum değerlerimin normal olduğunu ve kullanmamam gerektiğini söyledi. ama rutin kontrol şart yine dedi.
ne zamandır gidicem gidicem geçen gittim çok kalabalıktı test yaptıramadım. şu aralar zaten gidemem.
2 haftaya falan hamile olma ihtimalim var ama tsh değerlerim ne alemde bilmiyorum.
geç kalmış sayılmam değil mi?

bende de hipotiroidi var bir kaç senedir ilaç kullanıyordum. ama son 6-7 aydır kullanmıyorum. doktorum değerlerimin normal olduğunu ve kullanmamam gerektiğini söyledi. ama rutin kontrol şart yine dedi.
ne zamandır gidicem gidicem geçen gittim çok kalabalıktı test yaptıramadım. şu aralar zaten gidemem.
2 haftaya falan hamile olma ihtimalim var ama tsh değerlerim ne alemde bilmiyorum.
geç kalmış sayılmam değil mi?
Inanın bilmiyorum ne desem yanlış yonlendirmeyeyim. Ama ben sıkıntı olacağını sanmıyorum. Su ara hastaneye gitmek bence de daha iyi bir fikir değil.
Ben kadın doğum doktoruma hipertiroid geçmişimi söylemedim bile. Çünkü tedavi oldum ve şu anda normal hormon seviyem.🙄 Siz de atlatmışsınız ne güzel.

Cevabınız için teşekkür ederim. Rabbim şifa versin hepimize.

Back