HİPEREKOJEN FOKUS ( Kalpte)

sirins

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2009
12
3
Merhaba Arkadaşlar, Dünden beri çok endişeliyim. İkinci bebeğime 16 haftlık hamileyim.
dün rutin kontrolüme gittiğim. doktorum beni endişelendirdi. bundan önceki kontrolümde ultrason incelemesi ve ikili test sonucunun güzel olması nedeniyle ( 38 yaşında olmama rağmen ) amniyosentezi gerekli görmediğini söylemiş yine de kararı bana bıraktığını söylemişti. Bende 35 yaşını geçmiş her annenin yaptırması gerektiğini duymuş olduğum için bir bocalama yaşamış sonra içimi ferah tutarak doktorumun tavsiyesi üzerine yaptırmama karaı almıştım. aradan geçen 4 hafta sonra dünkü kontrolümde bebeğimin kalbinde HİPEREKOJEN FOKUS tespit etti endişenecek bişey olmadığını söyledi ama bu kez amniyosentezi ısrarla tavsiye etti.İnternette araştırdığıma görede HİPEREKOJEN FOKUS down sendromunun bir belirteci imiş. Normal bebeklerde de görülme olasılığı varmış. Arkadaşlar çok endişeliyim. Böyle bir durumu ayaşayan ya da yaşamış olan arkadaş var mı bilgisini benimle paylaşırsa sevinirim.

canım benimde ayrıntıılıda hiperojen bagırsak tanısı kondu.ben de prof.gittim ve inceledi testlere baktı böyle birşey olmadıgını bu sonucun tek başına bebegin down sendr.olacagını göstermedigini söyledi.
bu ultrs.görüntüsünden de kaynaklanıyor olabilir dedi parlak görünme olayı yani.ve bu durum normal bebeklerde de görülebiliyormuş saglıkla doguyorlarmış.
saglıkjla kucagına alırsın bebişini inş.

canım çok teşekkür ediyorum. Sanırım sen bebeğini sğlıklı sıhhatli kucağına aldın. Hep dua ediyorum endişelerim yersiz olsun diye Sanırım yaşımın 38 olması ve aynı zamanda kalptede böyle bi bi görüntü oluşması doktorumu biraz titiz davranmaya itti. Çünkü yukarıda bahsettiğim gibi 4 hafta önce Amniyo senteze gerek görmüyordu

Hiperekojen fokus normal bebeklerde de görülebilen bir durummuş. Bizde de fetal eko yaptırdığımızda ortaya çıkmıştı. Pediatrik kardiyolog açıklamıştı (proftu kendisi) bebeklerin çoğunda görülür önemli değil diye. Önemli olan kulakçık ve karıncıklarda herhangi bir anomali olmamasıymış. Ama fetal eko yani ayrıntılı kalp incelemesi bu işin uzmanı tarafından ve 22-24. haftalarda yapılıyor. Sizin dr kadın doğum uzmanı ise size bir açıklama yapmadan neden endişelendirmiş sizi anlayamadım. Hem de 16. hafta kalbe bakmak için çok erken. Yüreğinizi ferah tutun ve çok takılıyorsanız başka bir doktordan görüş alın bence. Geçmiş olsun.

Çok teşekkür ediyorum arkaaşlar ilginiz için zaten geçtiğimiz cuma amniyosentez yaptırdım inşallah hayırlı sonuç alacağım umutla bekliyorum. Doktorum yaşım 38 olunca riske atmak istememiş olabilir diye düşünüyorum olumlu düşünmeye çalışıyorum.

canım geçmiş olsun üzülme.bunlar tek başına bir şey ifaade etmiyor.için rahat olsun.bak kadınlar kulübünde yine başka bir arkadaşın açmış olduğu konulardan biri..sana az da olsa faydalı olacağını umuyorum.tüm yazılanları okumadım ama sonucun iyi olduğu korkulacak birşey olmadığını biliyorum sadece..

http://www.kadinlarkulubu.com/ikiz-...isimin-birinde-hiperekojen-fokus-goruldu.html

Merhaba,

bebeğinde ekojen odak oln arkadaşlar hiç korkmayın.11 kasımda bebeğimiz geldi :) gebeliğimin 21. haftasnda bebeğmin kalbinde 2 tane ekoje odak tespit edildi. ayı korkuları ve endişeleri yaşadık ancak istanbulda bi perinatoağa göründüm ve tek başına bunun anlamlı lmadığını öğrendik. dr umuz içimizi ferah tutmamazı bebekte bir problem olma olasılığının çok düşük olduğunu söyledi. önce allaha sonr dr a güvendik ve allaha bin şükür sağlıkla bebeğimizi kucağımıza aldık..

sende içini ferah tut cnm , eminim bebeini sağlıkla kucaına alacaksın..

benimde ikizlerimden birinin kalbinde hiperekojen fokus görüldü, ancak diğer organlarında, ikili test ve ense kalınlığında sorun yoktu..bende çok endişelenmiştim ama çok şükür sağlıklı bir şekilde doğdu..tek başına olması çok anlamlı değil..

benim kızımın da kalbinde beyaz leke görülmüştü 22. haftada ense kalınlığı ve burun kemiğinde sorun yoktu ama 2 li 3 lü testi yaptırmamıştım şimdi altı aylık bi kızım var ve gayet sağlıklı beyaz lekenin tek başına pek bir anlamı yok

Bebeğimde tam 2 adet ekojen odak var gitmediğim doktor kalmadı başka bir bulguya rastlamadılar ama ben çok tedirginim lütfen yardım

X